Tesettür takanlar 3'e ayrılıyor
- 1. Baskı zoruyla takanlar
- 2. Güzel durduğu için takanlar
- 3. Din için takanlar

Tesettür takanlar 3'e ayrılıyor
Kimseye neden takıyorsun ya da neden takmıyorsun diye sual etmeyiz.
Dinimiz Örtünün diye emreder. Görünün demez, dikkat çekin demez.
Herkes dört dörtlük Müslüman olacak diye bir şey yok. Hesap verecek olan kişinin kendisidir. O düşünsün. Ama sevdiğimiz bir insan ise teşvikte bulunuruz. Kalp kırmak bizim işimiz değil. Dinimiz sadece Namaz kılmak, Oruç tutmaktan ibaret değil. İMÂN yok ise kişinin kıldığı, tuttuğu Oruç ne fayda eder ki. Demek ki zahmet gelir ya da gösteriş için yapıyor demektir.
Ebû Cehil de Kur'an-ı Kerîm okurdu ama Müslüman değildi. Öyle dört dörtlük Müslüman olmak herkese nasip değildir. Bunun bir bedeli vardır. Bu Dünyaya Mevlâ' m bizleri eğlenin diye göndermedi. Eğlenceye dalanların akıbeti zaten bellidir.
İsteyen inanır, istemeyen inanmaz. Kimseye karışamayız. Kalplere ancak Allah c. c. hükmeder.
Tesettürlü olmak sadece giyim ile değil hal ve hareketlerin bütünüyle oluşan bir durumdur. Yani sizin bedenini çeşitli şekilde örten kişilere tesettürlü demeniz, bunu layığı ile yapan diğer insanlara haksızlık veya hakkına girmek olmuyor mu sizce de?
Kapanmak sadece başa bir örtü atmak değil ki, kişinin diğer insanlarla iletişiminden tutun konuşma adabına kadar etkileyen çok geniş bir tutumdur.
Yani tesettürlü demeyelim, muhafazakar diyelim Kapalı olanlara çünkü tesettürlü bir kimse görselde olduğu gibi pantolon giyip, üzerine giydiği tshirti içine sokmaz. Tam anlamı ile tesettürlü kimse zaten pantolon giymez...
Bu nedenle Kapalı giyinen ve muhafazakar olan kimseler ile karıştırmamak gerek.
Ve evet, bilinçsiz ve ne yaptığından haberdar olmadan Kapalı giyinen çok insan var bunlar da insan ve hata yapabilir veya içinde bulunduğu aile ile aynı görüşlere sahip olmadığı halde onların baskısı ile zorlama bir şekilde bunu yerine getiriyor olabilir.
İnsanız ve her şey insan için. Olabilir yani..
Öyle de bir algı yok bence, en azından benim çevremde yok.
Kapalı olan dinin gerekliliklerini yerine getiriyor diyemem çünkü Kapalı olup zina eden ve namaz kılmayan tanıdıklarım da oldu açık olup namaz kılan tanıdıklarım da.
Ben böyle bir önyargıya sahip değilim...
Tesettür aslında bir ifadedir yani dine bağlılığın bir ifadesidir. Pek tabii ki de tesettür takan bir kimseden ise bu konularda daha fazla hassasiyet beklenecektir. Bu bir ayrımcılık değildir.
Cevap
4Cevap
Valla ben türbanlıların hepsini 5 vakit namaz kılıyor da zannediyordum, sonradan öğrendim ki öyle bir şey yokmuş :D
Kimse kendisi akletmiyor, toplumda doğduğunda gelen ek lere uyuyor.
Güzel durduğu için takanı ilk kez duydum
Sen misin görseldeki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?