Hepsine mi? birkaçına mı? hiçbirine mi? madem öyle neden kalp ve mantık hep birbirine ters?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Hepsine mi? birkaçına mı? hiçbirine mi? madem öyle neden kalp ve mantık hep birbirine ters?
mantık ve duygu birbirine düşman değil, aksine birbirini tamamlar. Mantık, bizi dengeye götürürken, duygu da hayatımıza anlam ve renk katar. İkisini de doğru zamanda doğru şekilde kullanmak önemli.
Asla öyle olmaz. Aksine mantık duygunun kalkanıdır. Saf aşk ve sevgi insanın gözünü kör eder karşısındaki sevgilinin hiçbir hatasını görmez bu tip sevenler. Oysa hatalar da görülmeli ki ilişkideki kötü davranışlar ve manipülasyonlar görülebilsin👍
Evet mantıklı olunan yerde duygular kendine yer bulamaz ben böyle düşünüyorum.
Teşekkürler 🌸
Rica ederim 🦋
Ne kadar çok zıt olsalarda ikisinin de etkisi olmadan o karar alınamıyor..
Cevap
16Cevap
benim mantığım ve duygularım her zaman dost olmuştur
Hayır aksine birbirlerini ile çok iyi anlaşır.. Ona göre karar alırım..
Bazen dost, bazen de düşmandır. Mantığa karşı gelen duygulara, Duygulara karşı gelen şeyler ise mantığa iyi gelir, bazen ise orta yolda buluşurlar.
Her zaman değildir bence çünkü duygularımız kararlarımıza yön verir, mantık da duygularımızı kontrol altında tutmamıza yardımcı olur, ikisinin takım çalışması çoğu zaman daha iyidir
Düşman mıdır bilmem 🤷♂️ ama ikisi arasında denge kurmayan köprüden düşer ölmese bile ağır yara alır
Mantık duygunun kardeşidir aslında. Salt mantık karar vermek, züccaciye dükkanına girmiş fil gibi sşze hep olumsuz sonuçlar doğurup egonuzun esşri yapabşlir. Ama duygu işin içinde olursa eylemin sonundaki geri dönüşlerde düşünülür.
Bazı duygu durumlarında Gs-Fb gibiler. Fb, duygu ama mağdura yatıyor sürekli😅
Bazen de tam uyum içindeler. Bu aralar çok iyi anlaşıyorlar. Maşallah diyeyim onlara.
Duygu yön gösterir ve mantık da en uygun yolu seçer. Birlikte harika işler başarabilirler. Zıtlaşırlarsa da birçok sorun yaşanabilir.
Çoğu durumda ;
Duygu ne kadar artarsa mantık o kadar azalır
Mantık ne kadar artarsa duyguda o oranda azalır
İkisinin dengede olması en iyisi
Bunları yazarken ben yapabiliyormuyum
Tabiki hayır
İkisini de doğru kullandığım için değil. Duygum mavi mantığım kırmızı ikisini birleştirip mor yapıyorum
Her zaman ters olmaz ya. Mantığıma ters olan kalbime de ters olur genelde. Aksi halde sağlam bir şey ortaya çıkmaz
Hmm ne bileyim ya 🤔 Ama ters olmayabilir aslında belki
"Düşünün.
Çünkü henüz yasaklanmadı."
1984, George Orwell
Ne mantığıma güveniyorm ne duyguma ikisi de leş
😂😂
İkisi de berbat haha
Sanıyorum İbni arabiden şöyle bir söz vardı. Akılla yönetilen sevgide hayır yoktur. Hayata bakılan iki farklı pencere
Mantık aklı simgeler. Demek ki duygular akıl karı değil 😄
Duygu mantığa düşman daha doğrusu 🙄 yaşatmadığı rezillik kalmadı 🙄
Aşk haricinde her duyguya rehberlik eder
Duyguyla mantık bir arada olamaz
Mantık duyguya düşman değildir.
her zaman savaş halindeler
Ne dost ne düşman.
Evet ters her zaman
Düşmandır
Değildir tam tersine daha faydalıdır
evet 😅
Evet