Anlamlandırmaya çalıştıka mantık yetersiz kalıyor?

Öncelikle herkese merhabalar, ismim Burak. İşin içinden çıkamadığım ve anlamlandırma da yapamadığım ilişkim hakkında konuşmak istiyorum. Yaklaşık 1,5 yıl inişli çıkışlı ayrılmalı tekrar dönmeli bir ilişki yaşadım. Her ne kadar ben aşık oldum seviyorum desem de ilişkimiz bitti. Beni artık sevmediğini annesinin soğuttuğunu ve artık ilişki istemediğini söyledi. Ailesi beni çok seviyor ve evlenmemiz gözüyle bakıyorlardı. Tabi hal böyle olunca o da bende bunun baskısını hissediyorduk. Aramızda biraz yaş farkı da var. Ayrılmamızdan sonra yaklaşık 1,5 yıl birbirimizi hiç görmedik ve kontağa geçmedik. Öğrendiğime göre onunda bu süre zarfında 1 yıl kadar süren bir ilişkisi olmuş. Bu süre içinde benim hayatıma biri girdi ve 6 ay kadar bir ilişki yaşadım. Bittikten iki ay sonra (eski kız arkadaşımın adı meltem) Meltem instagram ve telefon üzerinden ulaşmaya çalıştı. Ara ara mesaj ve arama yaparak tam 3 ay boyunca bana ulaşmaya çalıştı. Ben hiç bir arama, istek ve mesajına cevap vermedim. Daha sonra başka bir numaradan beni aradı ve bende açmış bulundum. Yaptığım görüşmede ben ne kadar uzak olsam da benimle görüşmek artık büyüdüğünü ve şans istediğini ısrarla dile getirdi. Ben her ne kadar güvenmediğimi ve insanların değişmeyeceğine inansam da beni yanıltması için görüşme kararı aldım. Buluştuk görüştük bana çok çok iyi güven sağladı ve önümüzdeki 3 hafta kendi versiyonunun en iyisi olucak şekilde bana yaklaştı. Sonrasın da ise yine dediğine göre aile içi sıkıntılar baş gösterdi ve aramız biraz soğumaya başladı. Bende eski yaptığım gibi üzerine gitmek yerine bana nasıl yaklaşıyor ise öyle yaklaştım. Bu süreç 1.5 ay gibi sürdü ve sonra bana mesaj atarak kendisini iyi hissetmediğini biraz toparlamak için zaman istediğini söyledi.

Ben olanlara anlam veremediğim için artık sürekli kafamda senaryo kurmaya başladım.
Anlamlandırmaya çalıştıka mantık yetersiz kalıyor?