Minel ne demek İnci mi demek, ay nickdaş mı sayılıyoruz😍 Cennetteki İnci Tanesi mi demek, tabii senin nick ismin daha güzel, bayılıyorum🌸 Arapça kelimelere, Minelhub ne demek, tam manası nedir, internetten araştırdım, bulamadım.
Bu arada sevilmeye layık olmayanı sevmenin zararı olur, sevgisiz kişiler sevilmemeli. Bazı kişilere bakıyorum da sevmediği halde arkadaşlığına devam ediyor sevgisiz, kibirli, aşağılanma kompleksi yaşayan kişiyle, halbuki sevmiyor o kişiyi, sevmedi, yalnız kalmamak için arkadaşlık yapıyor onunla ve böyle birisinin yanında da mutlu değil, böyle kişilerle bir arada olmak bile zarar. Yoksa sevmenin zararı olur mu, saygılı kişiyi sevmek zarar olmaz lakin sevmeyi de bilmek gerekir, kırmadan sevmek gerekir, şefkatle sevmek gerekir.
Şu şarkı geldi aklıma.
"Bir kuşu, kelebeği, bir taşı sevin yeter" (Hayat sevince güzel, güzel insanları sevelim, sevgi o vakit yeşerir, şarkının her sözüne katılıyorum lakin sadece "çok sevmeli herkesi'' demişya sadece o kısma katılmıyorum)
Samimi yorumunuz için teşekkür ederim.🌺 Min, Arapça'da -den, -dan anlamına gelen bir harf-i cerdir. Hubb, muhabbet kelimesinin kökenidir. Başına aldığı -el takısıyla belirli bir muhabbeti anlatmak için kullanılır. Muhabbetten, sevgiden anlamına geliyor nickim.😊
Böylece Arapça'ya başlarken ilk basamak olan "marife kelime, nekra kelime" konusunu da işlemiş bulunduk.😅
herhangi bir zararı yoktur. hatta çok seven ya da hak eden birisine denk gelirsen yemede yanında yat. çok sevmenin zararı yoktur ama dezavantajı vardır. insanlar çok sevdiği zaman bazen kendinden ödün vermeye başlar. kendi benliklerine, kendi sınırlarına hatta kendi doğrularına ihanet ederler. işte sorun tam da orada başlar. ilişkiniz bir süre sonra bittiğinde sizi yaralayan, sizi yıpratan, sizi kahreden, size acı çektiren şey çok sevmeniz değil, kendi karakterinize saygı duymayıp, kendi kendinize ihanet etmenizdir. hiç kimse için kendinize ihanet etmeyin. siz kendinize saygı duyun ki, karşı taraftan da saygı duymasını bekleyin. sevginiz karşı taraf için yeterli gelmiyorsa, bugün ödün verir günü kurtarırsınız. lakin, yarın ödün verecek bir şeyiniz kalmadığında ne yapacaksınız?
Olmaz sanırdım.. oluyormuş meğer değil kuşu börtü böceği bir insanı sevmek yanlış insanı yanlış insanları sevmenin kişinin kendisine çok zararı olurmuş ruhumuzda derin yaralar açar asla kapanmaz sadece kabuk bağlatırmış insanı sevmek kendini ziyan etmekmîş.. ama kuşu kediyi bir kelebeği sevmek insanın ruhunda çiçekler açtırır..
Her canlı varlık bir şeylere ihtiyaç duyarak hayatta kalır bir ot düşün ot gibi yaşadığı halde toprak ya da su olmadan hayatta kalamaz..
İnsanda böyledir yemek içmek uyumak gibi zorunlu olduğumuz ihtiyaçlar dışında bir de daha insan olmamızı sağlayan şeyler vardır sevgi gibi..
İnsanlar sosyal varlıklar oldukları için sadece temel yaşam desteği alamazlar bazen dokunmak bazen öpülmek bazen de övülmek ister..
Sevginin insana zarar vermesi beklenemez, tabi ki fazla sevgi, insanın mantıksal düşünce yetkisinde bozulma yaşatabilir ne yazık ki sevgi gözü ve vicdanı kör edebilecek kadar da güçlü bir duygu olduğunu unutmamak gerekir...
Sevdiğin şeyin ne olduğu ya da kim olduğu burada önem arz ediyor.
Allah bizi iyi ve kötü duygularla yaratmış, bizden beklenen her zaman iyi olmamız ama bazen bu pekte mümkün olmayabilir hoşgörü ve anlayış tam burada devreye girerse seven de sevilende zarar görmeyecektir...
Ölçülü olduğu sürece beis yok bence... Birkaç kriter var ama...
*Kimin için veya ne sebeple sevdiği önemli olmalı insanın *Ölçülü sevmeli, sevdiği nefret ettiği kişiye, nefret ettiği sevdiğine dönüşebilir... *Severken sevilmek de ayrı bir konu tabi 😊
Bir zararı olmazda farklı bir alem sınıfı türünden canlı organizmalar ile hiç muhatap olmamak daha mantıklı. Hele ki köpekleri bazı insanlar kışkırtıyor ve canavar oluyorlar köpek saldırılarından ölümlerin büyük çoğunluğu böyle bir gerçekten ibaret
Şems der ki... Hayatın anlamını arıyorsanız buna ulaşmanın iki yolu var. Uzun olanı kitaplardan geçer. Kısası, sevgiden... Hele ki hayvan sevgisi... Ben sadece kedi kopek sevmem. Fare de severim. Oturunca fırtlayan o minik göbüşü mesela