Nedense haksızlık yapan tipler o öfkeyi hakettiklerini her zaman inkâr ederek temize çıkabileceklerini zannediyorlar. Öfkeme müstahak olanlar benden öfkemi bulurlar. Bunu anlamak istemeyenler âhımı bulurlar ve cehenneme odun olurlar amin. Bana haksızlık yapanlara döneklere boyun eğecek değilim. Kulislerde manipülatif iletişimler kuran tipler var açıktan isim veremiyoruz gerek reel hayatta gerek sosyal medyada. Bunları kendileri çok iyi biliyorlar ve inkâr ediyorlar. Şimdilik nickname' vermiyorum. Allah'a havale ettim herbirini. Canları cehenneme gerçekten. Adamın dibi karakterli diye satmasını çok iyi bilirler beybi feyslerini. Gerçekten ben de bıktım hepsinden.
Bence öfke anında söylenenler, bir insanın içinde sakladığı düşüncelerin açığa çıkmasıdır. Normalde saklayıp dile getirmediği hisleri, o anda bastıramaz ve ortaya döker. Ancak, önemli olan, insanın hislerini saklamak yerine baştan açıkça konuşmasıdır. Yüzüne gülüp arkasından söylemek yerine, dost gibi görünüp sonra içinde biriktirdiklerini patlatmak yerine, ne varsa doğrudan ve dürüstçe söylemek en doğrusu. Bu hem karşılıklı güveni sağlar hem de gizli bir kin oluşmasını engeller.
😎 Yalnız insanlar her zaman her şeyi insanların yüzüne söyleyen insanlardır O yüzden sevilmezler ama yalakalık yapan insanlar hep güzel şeyleri söyler ta ki ona gerçek şeyleri söylediğin zaman da çirkefleşir.
Kesinlikle öyle 👍 sen iyi olursan herkes iyi olur , ama bir bam teline bas, bir adım öne geç içindeki bütün nefreti kusar insanların gerçek yüzünü kavgada anlarsın oyuzden hiç kimse göründüğü kadar iyi anlatıldığı kadar kötü değildir
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Günaydın evet bence öyle. bir kişi öfke ile kötü söz söylüyorsa bu daha önce düşündüğü anlamına gelir.. ben öfkeliyken normal demeyeceğim şeyleri demem mesela.
Freud'e göre öfke halinde söylenen sözler, sakinken düşünülmüş sözlerdir. Sadece bu sözleri bırakmak için bir şeyler lazımdı. Siz sinirlenince bu sözler ortaya çıktı
Öfke anında Allah'tan girip kitap çıkan bir insanım maalesef. He keşke olmasam. O anda tüm mantığım iptal oluyor. Elimde değil. Fakat bu benim o anda gerçek duygularımı dile getirdiğim anlamına gelmiyor.
Öyle olduğunu düşünüyorum çünkü insanı stabil günlük hayatından ziyade en zor anında ya da en gergin ve öfkeli olduğu duyguyu zirvede yaşayıp kendini kontrol edemediği bir anda daha rahat tanırız.. öfke anında gerçek benlik yalancı kimliğin arkasından pat diye çıkıveriyor..
Kesinikle öyle.. Herşeye tamam haklısın dersen senden iyisi yok.. Ama kendini savunduğun an ise ona karşı çıktığın için en kötü insan sen oluyorsun maalesef..
Mutlaka bir bilinçaltı altyapısı olduğuna inanıyorum. İnsan öfke kusarken anlık tepkilere cevap vermez onun bir geçmişi zihninde bir biriktirdikleri vardır. Bunları toplar çarpar hesaplar ve o an o patlamayı yaşar
Öfke anında söylenen kelimeler daha önce aslında düşünülmüş ama dile getirilmemiş kelimeler oluyor genelde.. sadece sinirliyken yansıtma şekli önemli.. o anki yaklaşımın artık kimliğini sergilemiş oluyor