Artık kendimi tanıyamıyorum?

Uzun zamandır problemler yaşıyorum. Bir yandan aile, bir yandan dersler. Ve ciddi anlamda sıkıntı oluşturuyor bende. Aile sevgisizliği yaşıyorum, arkadaşlarımla aram iyi değil. Geçen bir arkadaşla konuşuyorduk. Birden soğuk davranmaya başladı. Derdin ne dedim sana karşı içimde kötü bir his var, dile getiremiyorum dedi. O kadar şaşırdım ki anlatamıyorum bile. En değer verdiğim arkadaşımdı. Sonra bana "böyle gitme insanlar senden uzaklaşıyor, ilk başlarda çok iyiydin bu dediklerimi ciddiye al"dedi. Konuşmuyoruz bile doğru düzgün. Önce şaşırdım sonra ona öyle bir tiksintiyle baktım ki. Beni çekemediğini düşündüm. Bir çok yanıyla benden daha iyiydi halbuki. Hiç konuşmamaya karar verdim. Ciddiye almadım. Ama bir sonraki gün başka birisi bana gelip "o kadar ukalaca konuşuyorsun ki, insanlar senden uzaklaşıyor. Bir geliyorlar, iki geliyorlar, üç geliyorlar ama sonra uzaklaştırıyorsun kendini. Bak böyle davranma, çok iticisin çünkü. Bu kadar ukalaca olma yoksa etrafında insan kalmaz. Bu dediklerimi ciddiye al hatta tarihini de at. Sakın unutma dediklerimi." dedi. O an farkına vardım ki herkes benden yavaş yavaş uzaklaşıyor. Kendimi değiştiremiyorum. Nefret ediyorum bu huyumdan. Lütfen birisi bana yardım etsin, çünkü gerçekten sevdiğim insanları kaybetmek istemiyorum.
Artık kendimi tanıyamıyorum?