Duygusal olmak duygu yüklü olmak neden bizi zayıf kılıyor? neden kaybettiriyor?

Duygusal olmak duygu yüklü olmak neden bizi zayıf kılıyor? neden kaybettiriyor?
Çünkü o an sağlıklı düşünemeyiz. Örnek verecek olursam. Libido diyelim. İnsan bazen bunun esiri olunca mantığını bir kenara koyar. Sürekli bununla alakalı şeyler düşünür. Bir bakarsın ki bazen yanlış kararlar alıp yanlış adımlar atmışız. Bu o an ki zayıflık göstergemiz olabiliyor maalesef.
Duygular insanı zayıf kılar çünkü insan zaafları olan bir varlıktır. Bana göre, insanın kırılganlığı en çok duyguları sayesinde ortaya çıkar. Duygularımız bizi savunmasız hale getirir, çünkü sevdiklerimizi kaybetmekten, yanlış anlaşılmaktan ya da incinmekten korkarız. Bu korkular, bizi korumaya yönelik savunmalar oluşturur ama aynı zamanda içsel olarak zayıf hissetmemize neden olur. Duygular olmadan belki daha katı ve güçlü görünebiliriz; ama bu da yaşamın özünden kopmamıza yol açar. Yani duygular, hem zayıflığımız hem de insanlığımızın en derin yansımasıdır. ❤️
Teşekkür ederim
Rica ederim
Duygusal olduğun zaman mantığını kullanmadığını düşünürsek tamamen ruhani bir boyuta atlayıp, aklın yokluğuna maruz kalarak kararlar almaya başlarsın. Gözyaşların bedenine aklından daha yakın olduğunda bil ki mankenleri çatlatan zayıflık yaşıyorsun. Bu anlarda kaybediyorsun çünkü aklın fikrin baş edemediğin duyguların olayi. 🤣
Sen ne yaşıyorsun allah aşkına 😂😊
Güzel cümleler yazıyorum sana. 😌
Farkettim 🙏🏻..))
Mantık her zaman bize doğruyu söylüyor bu düşüncelerin yerine hissel ve yanlış düşünceler alıyor böylelikle de hataya düşüyoruz aslında duyguları dengede tutsak ve mantıklı olanı uygulasak duygusal ilişkilerde de mutluluğu bulacağız
Cevap
14Cevap
Çünkü esiri olursun kontrol edemezsen duygular karşı tarafın eline silah olarak geçer
iyi bir insan olduğumuz için
Duygusal olmak illa zayıf olmak demek değil bence. Duygularını içine atmaya meyilli insanlar kuru tahtaya benzer - esnemezler ama bir noktadan sonra kırılırlar. Duygularını rahat yaşayan ve ifade eden insanlar yaş, esnek bir dala benzer - esneyerek dayanıklıklarını korurlar. Duygularını içine atmadan iyi yönetenler ayrı bir grup (ve azlar). Onların güçlü olma ihtimali daha yüksek. Ama bence duygusal bir insan da kendi tarzında güçlü olabilir. Duygularını içine atan ve hatta duygularını iyi yönetenler de kendi tarzlarında zayıf olabiliyorlar.
Herkesin farklı bir sonuç çıkaracağı bir soru. Bence duyguların etkisinde ve yönetiminde yaşamak bizi onun esiri yapıyor.
Duygusuzca yaşayan, kime nasıl bir etki bıraktığını düşünmeyen kişiler çok az , anlık mutluluk yaşayıp hayatı yüzeysel yaşarken, duygusal kişilikler sevincin, mutluluğun ve kederin en derin haliyle baş başa kalıyorlar.
Mantığın stratejik yapısı duygularda yoktur çünkü. Kararları duyguların etkilemesi bu nedenle istenmez.
Aslında zayıf kılmaz. Baş edemediğimizi düşündüğümüz her şey atlattıkça bizi güçlendirir.
İnsaniz ve duygularimiz var. Eğer olmasaydi anormal olurdu. Duygular da hassastir. Ve davranislarimizi belirlerler. Duygularin bizi zayif kilmasi veya kaybettirmesi ise duygulari yönetemedigimizdendir. Duygularini yönetebilen insan zayif düşmez. Ama kolay değil
Çünkü yüklediğimiz anlamlar ve beklentileri taşır duygularımız. Anlamlar ve beklentiler her zaman kaybettirir
İnsanız çünkü başka bir açıklaması olamaz hepimiz kusurlu canlılarız belkide en büyük kusur duygularımız.
Bazı duygular varki engel olamayız, frenleyemeyiz ne kadar belli etmek istemesekte yenik düşüp, ele verir bizi o yüzden zayıf kılar.
Duygular mantığı devre dışı bırakıyor bir süre sonra melankoliye bağlıyor insan belkide bu yüzden
Doğru kullanılan duygular insanı zayıf kılmaz nasıl kullanacağını bilmelisin 😊
Çünkü duygusuyla hareket eden insan daima açık hedeftir.
@melankolikmelaike ye katılıyorum 😂😂😂
Silerim yorumunu hani kendi yorumun be adam😂😂😂
😂😂😂🤦🏻♀️
Anlamıyo ama katılıyo. Bu koca site beni anlayan bir kişi bile mi yok. 🥹
bir şey diyeceğim @melankolikmelaike🦋kızacak ama💫seninkini daha çok anladım 😂😂😂
Puhahahahaha Allahım ya bana da gülmek yakışıyo zaten 😂😂😂🤣
Kızmadım tabi. Melon yine mutluluk dağıtıyor. 🤣
@melankolikMelaike yok yok seni anlayan var diğer yorumda anlamıştım 🤦🏻♀️😂😂
Ene beni mutlu etmeye hakkın var mı senin. Hep de uyur ayak Malefiss. 🤭
@melankolikMelaike bu nerenin şive ya😂😂😂
Ortaya karışık 🤣🤣🤣
Neden böyle olsun:))