Geç kalmışlık hissi nasıl yenilir?

26 yaşındayım, 17 yaşından beri sosyal fobim var. Son birkaç senede tedavi ile birlikte ilerleme kaydettim, farklı ortamlara girdim, flörtlerim oldu vs. Şu anda da iyi bir işim var diyebilirim, yazılım mühendisiyim mesleki olarak gelecek kaygım yok.

Ama gelin görün ki ben hayatımı neredeyse doğru düzgün hiç yaşayamadım. Küçüklüğümden beri çok içe kapanık olduğum için bugün yalnızlıkla boğuşuyorum. Çevremde yakın diyebileceğim sadece 1 arkadaşım var o da liseden. Onun haricinde işe gidiyorum ve iş dışında da ordan buradan tanıştığım bir arkadaş grubum var ama tam anlamıyla samimi hissetmiyorum onlara karşı yani hiç yoktan iyidir diye takılıyorum. Flörtlerim oldu dedim ama doğru düzgün sevgililik hiç yaşamadım bu da en çok kafayı taktığım konulardan birisi. Kendimi bu konularda artık geç kalmış hissediyorum özellikle diğer insanlara baktığım zaman bu günlük yaşamımı çok fazla etkiliyor.

Hayatımı değiştirmek istiyorum ama üzerimde inanılmaz bir isteksizlik var geç kalmışlık ve sosyal açıdan başarısızlık korkusu beni tembelleştiriyor. Nasıl atlatabilirim bunu benzer şeyler yaşamış olan var mı?

Geç kalmışlık hissi nasıl yenilir?