Elbette hayat şartları çok zor, insanların çoğu menfaatperest. Hele ki bu zamanda "iyi" kalmak büyük mücadele istiyor. Olumsuzlukların yönü bize doğru sanki. Boşlukta savrulmak, huzursuz hissetmek, mutsuz olmak, kırılmak, üzülmek, zorluklar karşısında ağlamak... gibi insana özgü hasletler zaman zaman bardaktan boşalırcasına yağar üzerimize. Amenna. Peki, ya biz müstehaksak? Layıksak? Hakkımız buysa? Kendinize boy aynasında bakmayı, kendinizi karşınıza alıp konuşmayı yani sîgâya çekmeyi yapıyor musunuz ara ara?
Kendimi çokça eleştiriyorum kendindeki kusuru görmeyen bana göre hasta insandır aynada kendine bakmayan insanlardan nefret ediyorum tabiri caizse herkes kendini görmeli empati kurmalı aksi halde sağlıklı ilişkiler kurmak mümkün değil
Şu sıra çok sık duruyorum, dalıp gitmelerim de oluyor aniden uyanmalarım da. Yüzüme bakıyorum, sanki gözlerimden ruhumu görecekmişçesine. Sorular soruyor, tepkilerimi izliyorum. Sonra bir başka zaman geliyor hiç sormadan, hatırlamadan görüyorum sebebimi. Bir anda, benden bağımsız hatta bir o kadar beni yansıtan bir yerde birinde fark ediyorum saklanmış benliğimi ve hiç duymadığım cevaplarımı
1
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Hiç duymadığın cevaplar, gerçek sen'i yansıtıyor mu?
Aynada kendine bakıp, içini gören çok az insan var. Sureti değil, sireti görüyorsun. Saçım, kaşım, gözüm nasıl'dan önce benliğim, hislerim, kalbim nasıl diye düşünüyorsun. Bu çok imrenilesi bir haslet.🌸
Anneler hep sağolsun, başımızın üzerinde elleri, yanaklarımızda öpücükleri, kulağımızda şefkat dolu sözleri ve arada bir çekiştirmeleri eksik olmasın.❣️
Onların nasıl düşündüğünü, neleri esas aldıklarını ve nelere önem verdiklerini bildiğim halde hayatımı zorlaştıracak çeşitli yanlışlar sonrasında yargılayanda, yargılananda hep ben oldum akıl divanında.
aynaları attım kendimle konuşmayı bıraktım artık. zaten sigalarda yeteri kadar sıfır alıp oturdum daha karşıma alıp çekmem. muzari çekimler o işi benim yerime görüyor.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Muzari çekimlerin gayesi 'Eski hâl muhal, ya an, ya istikbâl' mi yani?
Tanıdığım en cani ruhlu ve en nazik insanım. Ve bu halimi seviyorum.
Eğer depresif, talihsiz ve pişman anlarımı hak ediyorsam ; hepsiyle bilek güreşi yapmaya hazırım. Kaybedecek bir şeyi olmayan birin$£#½${½{[£ile korkutamaz.