Kim olduğu farketmez. İlk hangi özelliğini unutursunuz insanın?
https://youtu.be/ZucO_v9Gh7o?si=54ONxsQ2nQac6StI
https://youtu.be/ZucO_v9Gh7o?si=54ONxsQ2nQac6StI
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Sevdiğim birisiyse (dünyadan yolcu etmişsen) ilk sesi siliniyor sanırım. Tam anlamıyla silinemiyor ama ara ara anımsıyorsun ve özlem dolu anılara dalıyorsun. Beyin hatırlamak için duygu yoğunluğu anılarının aynı nöronal bağlantılarını kullandığı için aşındırıyor buna unutmak (beyin kendini korumaya alıyor) diyoruz ve zamanla hatırlamanın acı çekme eşiğini azalttığı ve özlemek hatırlamak artık ritüele döndüğü için bazen mutluluk ve şükran duygusuna dönüşüyor. Sanki içinde kalan yarım kalmışlıklar tamamlanıyor ukte olan yarınlar bitiyor gibi özlemekle büyüyorsun.
Önce sesi, sonra kokusu, yüz detayı, alışkanlıkları, en son fiziksel özellikleri siliniyormuş.
Vallahi bir insanı unutmaya neden başlıyorum bir insanın nankörlük yapmasından başlıyorum bu hayatta kimseyi gereğinden fazla değer vermemek gerektiğini fazlasıyla öğrendim kime değer verdiyse kime kıymet verdiysek en sonunda zararı gören biz olduk
Rezillikleri hoşluğunu bastırıyor düşündükçe.. Her şeyi komple kayboluyor kalpte.. Nasıl ki bütün ciğerlere dolduysa, aynı şekilde tükeniyor yavaş yavaş..
Teşekkür ederim..
Anıları silmekle onu hatırlatıcak her şeyden uzak durmakla unutulur, yani ki güzel günlere değilde sana yaşatdıklarına odaklanırsan zaten ne kadarda gereksiz ve boş olduğunu anlıyorsun ve iyi ki bitmiş diyorsun
Teşekkür ederim
Cevap
15Cevap
direk unuturum ben
Saç uçlarından mesela, kirpiklerinden, diğerlerinin sıralaması değişir de en son gülüşünden unutulur insan.
Önce sesi gidiyor bende. Sonra adı, en son da görüntüsü. Kalbimi kırdıysa yüzü gözümün önünden gitmez sadece
Gülüşünden.. o Gülüşler ki her birinde ben saklı biz saklı.. önce bizi unuturum.. Sonra o da uçup gider.
Öyle ha deyince unutulmazlar biraz zaman alıyor ama temelli unutmak zor ya
Unutulur unutmam dediğim ne kadar çöp insan varsa unuttum.
Ben unutmuyorum
Giden gitmiştir gittiği gün benim için bitmiştir
Zaman alışmayı öğretir , unutmayı asla...
Yerine başkasını koyduğunu anladığında
Unutamıyorum hafızam lanetli
Nerden arıza verdiyse ordan başlar
Kendimden başlıyorum
Başka insanlarla
Beni mutlu ettiği anları
Kalbimizde kül etmeye başlayarak
Her yerden (sosoyl medya) silerek
Zaman unutturur
Anılarından
Anılardan.
Numarasını silmekten