Babam vefat edeli 8 yıl olacak 8 yıl önceden daha ilaç kullanıyordum, psikolojik ilac, en son 3 ,4 sene once psikiyatri gidiyordum uyumak için ve sakinleşmek ama robot gibi yapıyordu beni hissiz ve etki de etmiyordu. , en son değiştirip yazdigi ilaçlar beni kötü etkiledi bayılıyordum o yüzden bıraktım.
Geçen yıl evlendim çok aşık olarak adam psikopat çıktı narist biri, fiziksel duygusal her türlü şiddet uyguladı, ayrılamıyorum da tehdit yalvarmak derken 1 sene sürdü , bu çıkılmaz bir hal alan ilişkiye en sonunda 3 ay önce son noktayı koymayı başarabildim. 1 senelik uzaklastirmasi var şu an. Ama gel gör ki tekrar başa döndüm psikolojik olarak çöktüm ve hergun sabahı ediyorum , hiç iyi değilim ve hep aklimda o var ne yapmam gerekiyor tekrar ilaç kullanmak istemiyorum?
Kendimden nefret ediyorum ve geçmişte yaptığım günahlar ve sürekli yanlış seçimler uyuyamıyorum ne yapacagim?
hayat herkes için bazen zor olabiliyor kendi tercihin ama ilaç bence son çare olsun öncelikle kendine güven hiç bir dert kalıcı değil sadece sabır kendine oyalanacak bir şeyler bul yürüyüş yap ve en çokta kendi kararların yüzünden kendini suçlamayı burak olanlar oldu artık olacaklara yön verme zamanın geldi
Çok geçmiş olsun öncelikle. Alalh rahmet eylesin. Hayatında bir şeylerin düzene girmesi için bir şeylerin düzelmesi gerekiyor öncelikle. Yani genelde psikolojik sorun yaşayanları garipserler, sanki durup dururken üzülüyorlarış gibi. Sürekli bir şeyler kötü gidiyorken nasıl hiç bir şey olmamış gibi yapsın ki insan. DOlayısıyla geçmişte yaşadıklarından aldığın dersler ve tecrübeler ışığı altında yoluna devam etmelisin. Kendisi bırakırsan olduğun yerde kalırsın ama bu sırada hayat devam ediyor. Bİr şekilde ilerleyecek bir motivasyon lazım sana. Herşeyden küsersen hiç bir motivasyonun kalmaz ve o zaman ölüme kadar kendine ve sevdiklerine eziyet edersin. Benim tavsiyem olabildiğince eğlenebileceğin aktiviteler yapman. Ve mutlaka spor yapman. Kendini rahat hissettiğin yerden uzaklaş. Örneğin en rahat yatağında mı üzülüyorsun? Uzaklaş ordan. Nerede rahat ediyorsan orada bu tarz şeyleri düşünüp düşünüp üzüleceksin.
Buna zorlamalısın kendini. Seni kelimelerle ifade ettiğimden daha iyi anlıyorum. Ve gerçekten o güvenli yerinden uzaklaşıp kendini ödüllendirmeden, eğlenmeden geçmiyor. İnsan kötü aurasıyla daha kötüyü çekiyor kendine. Buna ister dini inanış de, ister enerji de, ister evren, karma de... Sen kötü oldukça bir şeyler düzelmiyor. Farkındasındır uzun zamandır kötüsün ve bir şeyler düzelmiyor. Önce kendini iyi etmen lazım sonra eğlenebileceğin keyif alabileceğin şeyler yapman lazım. GÜvenilir bir kaç arkadaşınla organizasyonlar yapman lazım. Şu an sevmediğini düşündüğün ama yaptığın zaman keyif alacağın zevk alacağın durumlar var mutlaka. Ön yargılarını yıkıp onları yapman lazım. Atıyorum bir festivale katılmak gibi. Sallıyorum playstation oynamak gibi vesaire. Söylediğin şeylerde haklısın. Kim hayatı kendine cehennem etmek ister ki...
şu an görüştüğüm biri var ama hoşlandığım için değil kafa dağıtmak için çıkıyorum onunla hep fayda etmiyor eve döndüğümde kafamda yine aynı dusunceler hata onunla birlikteyken bile diyeyim
Bir başkasıyla dene. YAni genelde şöyle oluyor. Ya kendimizi şartlandırıyor, ya da karşımızdakini zihnimizdeki kişi yerine koyup daha sonra yaptıklarından hoşlanmıyoruz. Bu yanlış. Öyle biri zaten hayatına girerse, düşünceleriyle yönlendirmeleriyle sana olan desteğiyle seni kendine bir nebze getirebilir. Artık boyundan, posundan, yakışıklılığından ya da iyi niyetinden her neyse ona şans veriyorsun. Mutsuzsan seni mutlu edebilecek birilerini bekle. Hem bak aşık olduğun adam senin bugunkü haline zemin hazırlamış. Beklentin dışındakilerden çok kendinden olsun. Bir başkasına bel bağlayarak iyi olabileceğini zannediyorsan yanılırsın. Sen iyi olmaya çalısırsın o da sana destek verir motivasyonun olur. Şu an hayatında ki kişi bu kişi dğeilse boşuna kendini de onu da oyalama derim. Sen kendini ikna etmelisin iyi olmak ve harekete geçmek için. Hiç kimse seni, senin kadar önemsemiyor maalesef.
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
İnsanları tanımak çok önemli hayatta yaptığımız seçimler çok önemlidir bu yüzden kendini sevmeye başla ilaç kullanma hataların varsa onları kabul et kendini affet olumlu düşün
Sen kendine dert arıyorsun senin hayatını mahveden birini halen özlüyorsan sen zaten o ilaçları al kusura bakma şiddet varsa yine olacak bir önceki sorunda flörtüm var diyorsun şimdi de eski sevgilimi özlüyorum diyorsun normal mi bu sence
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kendimden nefret ediyorum ve geçmişte yaptığım günahlar ve sürekli yanlış seçimler uyuyamıyorum ne yapacagim?