Kendimden nefret ediyorum ve geçmişte yaptığım günahlar ve sürekli yanlış seçimler uyuyamıyorum ne yapacagim?

Babam vefat edeli 8 yıl olacak 8 yıl önceden daha ilaç kullanıyordum, psikolojik ilac, en son 3 ,4 sene once psikiyatri gidiyordum uyumak için ve sakinleşmek ama robot gibi yapıyordu beni hissiz ve etki de etmiyordu.
, en son değiştirip yazdigi ilaçlar beni kötü etkiledi bayılıyordum o yüzden bıraktım.

Geçen yıl evlendim çok aşık olarak adam psikopat çıktı narist biri, fiziksel duygusal her türlü şiddet uyguladı, ayrılamıyorum da tehdit yalvarmak derken 1 sene sürdü , bu çıkılmaz bir hal alan ilişkiye en sonunda 3 ay önce son noktayı koymayı başarabildim. 1 senelik uzaklastirmasi var şu an.
Ama gel gör ki tekrar başa döndüm psikolojik olarak çöktüm ve hergun sabahı ediyorum , hiç iyi değilim ve hep aklimda o var ne yapmam gerekiyor tekrar ilaç kullanmak istemiyorum?
Kendimden nefret ediyorum ve geçmişte yaptığım günahlar ve sürekli yanlış seçimler uyuyamıyorum ne yapacagim?