her şeyi çok dramatikleştiriyorsunuz ya da romantikleştiriyorsunuz
işin garip yanı birinin ne hissettiğini herkesten daha iyi bilirim analiz yeteneğim sayesinde
fakat gelgelelim neden o şekilde hissediyor bilmiyorum
hangi sebeple hissettiğinden bahsetmiyorum o olay karşısında neden o duyguyu seçtiğini kavrayamıyorum
bu yüzden sosyal olarak uyumlu değilim bu zamana kadar anlayışlı ve sessiz biriydim kimseyi yargılamıyordum çünkü benim için anormal olan bir şey yoktu anlatılanlarda fakat başka biri duysa büyük dedikodu olabilecek şeyler bunlar.
şimdiyse herkesten uzaklaştım çünkü her şey sahte geliyor. insanların gülüşleri, her gün kullandıkları ezbere cümleleri ya da iğneleyici sözleri, yapmacıklıkları vs. iyice gözüme batar oldu. kimseyi görmek istemiyorum.
fakat ben de insanım ve herkes gibi artık iş hayatına girmem lazım bu çok canımı sıkmaya başladı
sizce neden böyleyim, neden herkes gibi hissedemiyorum?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
bence zamana bırakın
üşenmedim okudum. bu durum, empati yeteneğinin yüksek olmasının bir sonucu olabilir. Başkalarının hislerini çok iyi anlayabiliyor olman, onların duygusal deneyimlerini anlaman açısından büyük bir avantaj. Ancak bu durum, bazen kendi duygularını sorgulamana ve başkalarının hissettiklerini anlamaya çalışırken kendini yabancı hissetmene yol açabilir.
evet çok fazla empati yapıyorum. Dediğin gibi sanırım kendi hislerimden önce başkalarınınkini koyduğum için ben ne hissediyorum bilmiyorum. Bunu o kadar uzun süredir yapıyorum ki bence bir karakterim de yok. Boş bir tipim. Hangi durumda ne tepki vermem gerektiğini bilmiyorum. Hep başkalarını analiz ettim durdum. :(
öncelikle başkalarını gözlemlemen güzel bir davranış empatiyle birlikte özellikle o yüzden kendine haksızlık etmeyi bırak boş tipim falan nasıl laflar ağzına biber sürerim. başkalarıyla olan etkileşimlerini gözlemlemek ve kendi tepkilerini sorgulamak, kim olduğunu anlamana katkı sağlayabilir. Unutma, bu süreç zaman alabilir ve kendine karşı nazik olmalısın. Kendini bulma yolunda ilerlerken, başkalarının hislerini anlamak da senin benzersiz bir özelliğin olarak kalabilir. Kendi iç dünyanı keşfettikçe, o dengeyi bulman daha kolaylaşacaktır.
Bilmiyorum. Empati bir yerden sonra korkunç bir hal alıyor. Gerçekten empati mi yapıyorum yoksa paranoyakça mı davranıyorum anlayamıyorum. Üstelik insanları anlıyorum anlamasına ama gerçekten onlarla ortak yönüm çok az hep ben uyum sağlamak zorunda kalıyorum. Bu durumdan da bıktım. Ciddiyim belli bir karakterim yok ben andan ibaretim insanlara karşı. Yani eğer o an o kişi bana iyi hissettirmişse geçmişte baş düşmanım da olsa yine de iyidir derim. Hatta düşse ilk ben koşarım. Ben de inanılmaz bir insan sevgisi var ama aslında bu kişiye özel değil genel. Özellikle yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye bayılıyorum sanki hayat görevim. Buna da sinir oluyorum. Ben sevmiyorum ki insanları ! Herkese karşı bu kadar düşünceli olmaktan bıktım. Bir de bu durum yüzünden yanlış anlaşılıyorum. Flört ettiğimi düşünüyorlar vs. Sosyallik benim için o kadar zor ki anlatamam. Hele de kime ve duruma karşı ne hissettiğimi bilmiyorken...
herkesi kendin gibi iyimser sandığın için yanlış anlaşılman kaçınılmaz aslında çıkarcı bir karakter gibi görüneceksin maalesef toplumumuzda şu an o insanlar değer görüyor
Biliyorum farkındayım zaten pek sevilen biri değilim.
Benim gibi insanları genellikle apt*l olarak görüyorlar. İnsanlar garip cidden.
Sürekli empati yapıyor olabilir misin
Ya da bir boşlukta arayışta olabilir misiniz diye düşünüyorum
Maalesef sürekli empati yapıyorum. Bu yüzden insanların yanında olmayı sevmiyorum. Arkadaş grupları için asla kendim olamıyorum.
Anlıyorum seni
Duygusal biriniz kendinizden çok başkaların derdi sizi üzüyor
Muhtemelen bu yüzden yalnız kalmayı seviyorsunuz
Hayır beni artık kim olduğumu bilememek üzüyor.
Başkalarının hisleriyle yaşamaktan bıktım.
İstersen konuşarak kafa dagıtabiliriz konuşmak iyi geliyor diye düşünüyorum
konuşmakla geçecek bir şey değil tam tersine bir de karşı tarafın kafasında sözlerimle ne oluşturacağımı düşünüp durucam
Bu kadar kafaya takma
Rahat ol kim ne derse desin