Hayatıma birisini alırsam instagramdaki kız arkadaşlarımdan dolayı, kadın kıza ilgim olmadığı + kötü/üzücü haber görmekten her kadının, çocukların öldürülmelerinden dolayı artık çok yorulmuştum ve bundan ötürü uzun süre hesabımı dondurmuştum. 2 hafta önce cumartesi günü hesabımı açtım daha 1 haftası dolmadan yine cinayetler peş peşe işlendi.
Gerçekten soruyorum n'oldu bize? Daha ben Anneme bile sesimi yükseltince çok huzursuzlanıyor, ne iş yaparsam yapayım aklımda hep annemi üzdüğüm, benim onu kırdığımı hatırlamaktan konsantre olamıyorken siz nasıl insan öldürür hâle geldiniz?
İnsan, Allah'tan uzaklaştıkça iyiliği esirgediği sürece o kalp kararır, karardığı zaman da Allah korkusu olmaz, günah/haram umrunda olmaz günahlar, haramlar kolay gelir ve kolay kolay şeytanın tuzağına düşer günahlar işlenir. Kötü insanlar için iyi ki cehennem var diyorum.
Ben görseldeki yazıya katılmıyorum şahsen. İnsanlar asırlardır savaştı. Din savaşları yapıldı. İnsanlara dinleri kabul ettirmek için masum insanlar katledildi. Bu insanların vahşiliği. Tanrı adına, tanrının dini kurallarını kabul ettirmek adına kafa kesen ve keseceğini söyleyen insanlar var. Bunun göz ardı edilmesini doğru bulmuyorum. Bu gerçekle insanların yüzleşmesi lazım. Yine şeriâtçı olduğunu söyleyen kesim, laik kesimi kendine cariye yapacağını söylüyor. Şu an musevi kesim Filistin'e soykırım yapıyor ve diğer ülkelere saldırıyor. İyi bir insan olmanın dinlerle ilgisi olmadığını anlatmaya çalışıyorum sadece ama dinlerin insan için iyi faydaları da var. Mesela islama inandığı ve günah olduğu için intihar etmediğini söyleyen insanlar var. Bu tarz bir inanç insanı hayatta tutuyor. Bu çok güzel.
Kadına şiddetin en büyük etkeni şunlar ilgisiz sorumsuz aile, kötü çevre ve İnternet hayatı. Çocuklarının değişimini görüpte ergenliğe bağlayan onların dünyadan kopmasını göz göre göre ateşe atan bir sürü aile var eğer bakmayacaksanız doğurmayın lütfen sonra kahrını çeken siz değil öldürülen kadınlar oluyor. İnternette şu sıralar herkes birbirini tehdit eder oldu. Seni kesicem işte benimle surlara çıkmak ister misin gibi bir sürü şey gördüm. Hatta yaşadım. Ne ara bu kadar vahşileştik bilmiyorum. Arkadaş seçimi belkide en önemli şeylerden biri olabilir örnek aldığın gün boyu konuştuğun kişiler seni bir katil yapabilir. Sıradaki kişi ben veya başka kadında olabilir. Çünkü sokaktan geçerken bile ölüp ölmeyeceğimiz belli değil. Umarım en yakın zamanda kadın cinayetleri azalır.
Aslında bütün bu olayların sebebi nesil. Çocuk anne babanın sırrıdır. Sen çocuğunu İslam üzere, hayırlı biri olarak yetiştirmediğinde, onun yapacağı bütün bu şe**fszliği de kabullenmiş oluyorsun. Ebevynler çocuklarını salmış ne yapıyorlar nasıl düşünüyorlar nasıl büyüyorlar hiç ilgilenmiyorlar
Biz söz duymuştum 'İnsanlar mezarlığa girince korkuyorlar, bilmiyorlar ki yaşayanlar ölülerden daha tehlikeli.' Gerçekten çok ağır bir gerçek bu maalesef. Pek çok çocuk için iş işten geçmiştir yine de çocuğu küçük yaşta olanlara hala onu iyi eğitebilme fırsatları olanlara sesleniyorum. Çocuklarınıza da kendi nefsinize de Allah korkusunu aşılayın. Bunu başarırsak gerisi Allah'ın izniyle gelecek.
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Kesinlikle, gerçekten aileninde etkisi var bu duruma.
ŞİFA sürecindeyiz, iyileşme için herkes kendisine özeleştiri yapmalı ve iyi insanlar olmaya herkes kendisinden başlamalı. Biz'i de teker teker oluşturan Ben'ler çünkü.
bu durumda alışmamalıyız Hüseyin'im, gerçekten bana dediğin gibi İslam'dan uzaklaşınca kalp günahı/haramı tanımıyor, günah haram olmayınca öldürüyoruz.
Sıradaki kişi ben veya başka kadında olabilir. Çünkü sokaktan geçerken bile ölüp ölmeyeceğimiz belli değil. Umarım en yakın zamanda kadın cinayetleri azalır.