Kendini üstün görmeler.. ben bakımlıyım demeler falan.. Peki yüz güzelliği senin olsun ablam😅

Kendini üstün görmeler.. ben bakımlıyım demeler falan.. Peki yüz güzelliği senin olsun ablam😅

Güzel görünme çabası, toplumun pek çok kesiminde yaygın bir durum ve genellikle psikolojik bir hastalık olarak değerlendirilmez. Ancak, bu çabanın yoğunluğu, kişinin hayatını olumsuz etkilemesi ve belirli birtakım psikolojik belirtilerle birlikte olması durumunda, altında yatan daha derin psikolojik sorunlar olabileceği düşünülür. Toplumsal baskılar: Medya, sosyal medya ve çevremizdeki insanlar tarafından belirlenen güzellik standartlarına uyma ihtiyacı hissetmek.
Özgüven eksikliği: Fiziksel görünüşü değiştirerek daha iyi hissetme ve kabul görme arzusu. Beden dismorfik bozukluğu: Kendi bedeninde var olmayan veya önemsiz kusurlar olduğunu düşünerek aşırı endişe duymak. Mükemmeliyetçilik: Her zaman en iyi görünme ve başkalarının beklentilerini karşılama ihtiyacı. Psikolojik rahatsızlıklar: Depresyon, anksiyete gibi rahatsızlıklar, kişinin kendi bedenine olan algısını olumsuz etkileyebilir. güzel görünme çabası herkes için doğal bir durum olsa da, bu çabanın aşırıya kaçması ve kişinin hayatını olumsuz etkilemesi durumunda altında yatan psikolojik sorunlar olabilir. Eğer bu durum sizin için geçerliyse, profesyonel yardım almak en doğru karar olacaktır.
Çağımızın vebası bence. Herkesin birbirine benzediği ve benzemeye çalıştığı zamanlar bunlar. Makyaj yapan eleştiriliyorken, makyaj yapmayana da hasta muamelesi yapılıyor ‘hasta mısın canım çok solgunsun’ gibi, ‘aa ne kadar bakımsız’ gibi. Herkes sürekli birilerinin bir yerlerini , bir şeylerini eleştiriyor. Aslında yanlış geliyor ama bence, şöyle güzelim böyle bakımlıyım, demekte bir sakınca göremiyorum aksine bunu eleştirenlerde sorun görüyorum. Eh, sen de çık güzelim de, bak kendine, milleti umursama. Umurlarında değil dünya ve insanlar ve bu tür insanlardan daha mutlusu yok, o da biliyor kimseden üstün olmadığını ve olamayacağını ama takmıyor.
Bakımlı olmak niye psikolojik rahatsızlık olsun? Ya da kendini güzel görmek ne diye hastalık? Kendini beğenmeyenler beğenenlere sallamış çok saçma. Kimse hiç bişeyi yapmak zorunda değil ama yüzünü yıkamayıp çapakla gezmek hoş değil her yerde abartı makyaj gereksiz... Kendimi de güzelliğimi de seviyorum iyi ki de seviyorum ve ben bunda bir sorun görmüyorum ego başka şey kendini güzel bulmak güzel görmek istemek başka...
Herkes güzel görünmek ister çoğu zaman bunun altında yatan şey özsaygıdır. Kendini üstün görmekse gerçekte kusur sahibi olduğunu bilmek ve bunun üzerine örtmek adına diğer insanları aşağılama gibi bir hastalıktan dolayı olur
Cevap
12Cevap
Güzelliğiyle farkedilme açlığı narsistlik kaynaklı, doğal olarak ruh hastalığı evet.
Kişinin kendine saygısından gelir güzel görünme çabası. Öz saygısı olan bir kadın aynada her zaman güzel görünmek ister. Diğerlerini bilmem lakin ben bu amaçla önem veririm. 🎈
Teşekkürler tatlım alalım ♥👀
Güzel görünmek çabası öyle mi bilmiyorum. Ama kendini üstün görmek kesinlikle bir hastalık. Hem de psikolojik falan değil bildiğin kalp kirliliği.
Yok canım bunlar lise felsefe öğrenmiş çocukça sorgulamalar çokta bir manası yok o zaman hiçbir şeyi ciddiye almayıp hayatı da hiçbir şeyi amaçsız göreceksek gidip mağara da yaşayalım herkesin egosu vardır olmalı da zaten illa ki bir şekilde iyi de gözükmemiz lazım diğer türlü hayat çok amaçsız boş oluyor
Evet öyle. Özellikle 5 dk lık markete giderken bile fazla hazırlanmak ciddi kendiyle barışık olamama durumu.
Kendi kendine işkence ediyorlar 😅
Bence de😅
Onu başarmak için onlarca estetik operasyondan geçmek Tabii ki bir rahatsızlıktır
Kendimi güzel görmeyi severim ben de. Ama bunu abartanlar var. Normal değil o kadarı.
Psikolojinin dışında egolardan ve takıntılardan kaynaklı bir durum
Sen kime laf soktun şimdi xcxcx genelde belirli düzgün bir kariyeri olmayanlar güzellik ya da işte ne bileyim fiziksel özellikleri ile dikkati kendi üzerlerine çekmeye çalışıyorlar gibi geliyor bana
Olabilir ama ben bunun makyajlıdan çok makyajsızların yaptığını düşünüyor. Hiç veya az bir şey sürse sürekli yanımda ben makyaj sevsem diye 10 yıl konuşan birisi türüyor. Tamam en makyajsız sensin, güzelsin sal beni.
Allah herkese sendeki güzellikten vermemiş kanks :D Bırakta azcık güzel görünsünler ne olcak... Ama kendini büyük gören güzel, çirkin, zengin fakir herkesin gelmişine geçmişine söverim :)
güzel olmak, güzel kokmak istemek iyidir. ama herkesin seni beğenmesini istemek, herkesin ilgisini çekmek istemek histeri olabilir.
Olabilir kimse kendini aynaya baktığında güzel bulmaz ama herkes kusurludur saklamaya çalışsakta onları sevmeliyiz
hayır psikolojik bir hastalık değil bütün kadınlar yaratılışları gereği güzel görünmek ister kim olursa olsun
Takıntılı bir ruh hahinin başlangıcı daha sonrası ise narsist kişilik bozukluğu ve insanlardan uzak bir hayata merhaba.
Yok değil insan her zaman kendisi için güzel görünmeli birde karşıdakinin güzel bir hitap şekli bulması için abartıya kaçmaması gerek yaranmak uğruna ilişkileri sürdürmek üzerine olmamalı bahsettiğim hem dış hem iç görünüş belli bir yerde olduğumuz gibi kabul edilmeli değer görmüyorsanız mecra ve şahıslardan uzaklssmali
Güzel görünmek değilde kendini beğendirmek öyledir
Kesinlikle psikolojik bi hastalık
Olabilir bazıları herkesi kendine aşık sanıyor
Kendine değer verdiğini gösterir, asıl görünüşünü önemsememek sağlıksız
öyle olduğunu düşünüyorum
Evet olabilir
Abartmak kesinlikle hastalık ya
Bence değil ya güzel olsun herkes bir zahmet
Kadınlarda takıntı olabilir diye düşünüyorum..
Devamlı estetik müdahile yaptıranlar evet.
Ailesinden sevgi görmüyorsa olabilir
Olabilir.
olabilir
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?