İnsanların çekinceleriyle dalga geçmemekle başlanırsa... nasıl yapıcam
1 ay
İnsanların çekinceleriyle dalga geçmemekle başlanırsa... nasıl yapıcam
Her zaman empati kur ve sana yapılsa nasıl hissederdin sorusu aklına gelsin nazik olmak içinde her zaman dinle saygı duy konuşurken bağırarak sesli konuşma daha sessiz sakin konuş
Cevap
8Cevap
Dilek hakkım olsa herkesin nezakete sahip olmasını dilerdim. Birisine kapı açmak, tanımasanız bile günaydın demek, yol vermek veya hal hatır sormak bizlerden bir şey eksiltmez, aksine katkıda bulunur. Gülmek gibi bulaşıcıdır hatta. Gördüğünüz davranışı özümser ve yansıtırsınız. Her daim kaba davranılmış birinden, nazik olmasını beklemenin mantıksız olması gibi. Çocuklara da en başta öğretilmesi gereken kurallardan biri olmalıdır. Nezaket bir karakter zenginliğidir. Hem de ulaşması bedava.
Yerinde, az öz ve düşünerek konuşarak.
Teşekkür, rica, iyi dileklerde bulunmaya çalışınca insan sürekli, ister istemez nazikleşiyor Ayrıca konuşurken ya da bir yorumda bulunurken 2-3 kere düşünmek lazım alınır mı diye3. Grup içerisinde popüler olmak için, en hızlı ve en komik cevabı vermek için atlayanlar genelde kaba karşılanırlar. Onlardan olmamakla başlayabilirsin.
varsayımındaki gibi bir kabalığım yok veya aşırı duyar kasılan durumlara göre kaba kalıyorum. daha sakin mizaçlı aurası sakinlik ve iyilik saçan insanlara hayranım, mizacım kaba
bazı durumları aşırı duyar kasılan olarak nitelendiriyorsan, o durumlar sana ters olan, senle bağdaşmayan şeyler. Kaba görünmemek için sessiz kalabilirsin, o kişilerden uzaklaşabilirsin ya da bu tarzda durumlarda verebileceğin bir cevap için kendini hazırlayabilirsin.
Çok farazi bir örnekle açıklamak istersek; atıyorum ki sen kedi değil köpek seviyorsun. Hayvanları genel olarak da seviyorsun ama kedisinin üstün yetenekleri olduğunu anlatan 2-3 kişinin arasında sıkılman, ya da bunda bu kadar anlatılacak bir şey olmadığını düşünmen normal. Ya gülümseyerek geçeceksin, ya uzaklaşacaksın, ya da konuyu yavaşça köpeklere oradan hayvanlara geçirerek dağıtacaksın.
Ya da şu an çok gündemde olan kadın cinayetleri kadına şiddet konularında. Aşırı feminist bir kesim var, (idam gelsin diyenler ) bir de yobaz kesim.(dişi kuyruk sallamasa böyle olmaz diyenler). Böyle bir konuda sen ne dersen de bir taraf tarafından yargılanacaksın. Bunu nazikçe atlatmanın tek yolu maalesef ki gri alanda kalmak.
anlatmak istediğinizi anladım feministlik= kadınlar ve erkekler aynı şeyleri yapsın demek, madende de çalışsın askere de gitsin bunun bir zararı yok konuyla da ilgisi yok. düzelteyim dedim. saldırgan zararlı kişilere tepki vermediğimde insanlığa ihanetmiş gibi geliyor böyle böyle zaten sosyal medya hayatları ele geçirdi yani yoruma yazınca neler ne kadar değişebilir ki diyorum kendi kendime. aşırı duyar yapan kişilerinse samimiyeti sahte geliyor ve rahatsız oluyorum görmezden gelmekte zorlanıyorum çünkü direkt bana bir şey deniyor oluyor ve sahteliği midemi bulandırıyor
Sana iyi davranan insanlardan başla empati yapmaya çalış ince düşünceli ol yani hep ya ben bunu dersem uzulurmu falan diye kendi kendine konuş naziklikte empati çok önemli
kırıcı konuşmuyorum ama mesela biri hocanın sorusuna yanlış komik bir şey dedi en uzun ben gülerim. yok başıma da gelebilirdi yok şöyle olabilirdi gülerim yani. ama günümüzde herkes her şeyin duyarını kasıyor. benim sorunum ölçümün olmaması insanları anlıyorum hislerini de anlıyorum ama acele ettiriyorum onlara
İyide bunda ne var ki yani pek alıncak bir şey yok gibi mesela şey olur dış görünüş ile dalga falan gecersin kırıcı olur ne bilim başkası arkadaşına kötü konuşur harbiden kırıcı bi şekilde ona gülsen falan kırıcı olur da boyle bir sey yokmus ki
Resmen bi algı ve duyar
yok yok öyle şeyler yapmam mizacım kaba sadece
Bence gayet normal gibi geldi bana
görüyorum mesela böyle sakin nazik iyi insanlara hep bir hayranlık duyuyorum
Onlara sorsan boyle alışmışız derler yani bunun onune geçmek için galiba kendini durdurman gerekli gülmekte ne bilim başka sevmediğin şeylerde yani o an olurken baska bise dusun gulmemeye çalış
Bu arada bunları yazarken birinin kayıp düşmesini gözümde canlandırdın hayali bile güldürdü aw biz bunun onune geçemeyik fkdjkdnd
komik çünkü gfsjdladfs
Buna gülmeyen uzaylı falandır herhalde
aynen
Nazik olmak askinti olmanin bir araci. Samimiyet 0. O yuzden ben argo ve durustce konusurum. Kimseyi taciz vs etmem. Kafami kaldirip goz temasi dahi kurmam. Ama etrafimdaki hem cinslerim kur yapicam ayagina primatliktan ote gitmezler.
Bnce denge önemli. Yeni tanıştığın hem Cins-karsi cins fark etmeksizin onunla argo konuşmak yersiz.
az konuş çok düşün geç karar ver sana söz gelmeyinceye kadar konuşma
+18 olup nazik olamadinsa boş ver olamazsin.
sonradan biraz yontarsın kendini ama zor yani çok yetiştirmen lazım
Yani nasil derken 😂 yapmicaksin çok basit bir şey bu
Yani aynısı sana yapılınca da takmiyorsun
evet kırıcı değilim hocanın sorusuna yanlış vermek gibi şeylere gülerim buna alınana da yapabileceğim bir şey yok
Hm ama şöyle şimdi insanlar orada öğrenmek amacıyla toplanıyor. Hocanın amacı da ogretmek. Yönetimde de bireylerin ve hocanın birbirine karşı sorumlulukları var. Yani bir arkadaşın derse katılırken yanlış bir sey soyledi veya öksürdü vs. Bu tip durumlarda gülemezsin toplum etiğine aykırı.
şu an lisede olduğun için kimse takmıyor ama profesörün dersinde gülersen disiplin cezasına kadar gider veya iş hayatında da böyle.
Aynı zamanda yarın bir gün ciddi bir iş yapacağın zaman çevren seni böyle tanıdığı için ciddiye almayabilir.
işçiyiz diye gülmeyecek değiliz.
Yanlış şeylere gülüyorsun işte kendi kaliteni düşürüyorsun.
Hem sana yapılınca da o insanlarla hala aynı mesafede kalıyorsun uzaklasmiyorsun. Bence bunlar hafife alınmak.
Bana böyle bir şey yapılsa ben o insanlarla muhattap asla olmazdım.
abartıyorsun. kendini kalıba sokuyorsun ileride pişman olacak kişi sensin 80 90larda insanlarla takıl akıl al
Zannetmiyorum. Kalıba sokuyorum ki çevrem kaliteli olsun bana bir şeyler katsın.
hava gibi geçirgen değildir insanlık o ayrıştırmayı fazla uzaktan kesmişsin bunu diyorum
İnan umurumda değil. Insanlara yaranicak, ortam yapıcam diye karakterimden ödün vericek kadar düşemem. 😲😲😲
Daha kibar olmayı deneyeceksin
kibar olarak
Zamanla olursun Merak etme
Huy değişmez