Bir insanın özgüvenli olabilmesi için ne yapması gerekiyor? Önerileriniz neler?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Sanalda bile gizlenecek kadar pısırık olmayarak başla işe
Bu pısırıklık değil. Erkekler özelden rahatsız ettiği için hesabı gizlide kullanıyorum*
hangi konuda zorlaniyorsan onun üstüne gitmen gerekiyor ayni problem 15 16 yaslarimda bende de vardı farkettim ki korkularımın üstüne gittikce daha çok özgüvenim artıyordu
Kendimi diyen insanlardan daha aşağıda görüyorum. Konuşma tarzım, yürüyüşüm hepsi özgüvensiz. Kendimi yetersiz hissediyorum. Hiçbir şey bilmediğimi düşünüyor ama neyi bilmediğimi bilmiyorum. Bir ortamda dikkat çekmiyorum hep arka plana atılıyorum. Kendimi güzel insanlarla kıyaslıyorum çünkü güzel insanların etrafında insan var. Kendimi yalnızlığa itilmiş gibi hissediyorum. Sosyalleşmeye çalıştıkça dibe batıyorum
sana şöyle bisey söyleyeyim etrafinda sana cesaret verebilecek insanlar tut her ne kadar kendine guvenin olmasa da o insanlarin sana verdikleri cesaret ve değer seni ust seviyelere cikarticak hala ayni hissediyorsan demek ki cevrene iyi insanlar almamissindir ek olarak bir psikologa gitmeni tavsiye ederim
Biliyor musun etrafımda hep beni yere çeken insanlar var. Hatta bu yüzden bu hissettiklerimi anlatamıyorum çünkü bundan beslenirler biliyorum. Zaten tek tük insan var onlarda beni aşağıya çekiyor. Çevre değiştiremiyorum sürekli evdeyim ve zaten bu şekilde çıkarsam çevrede edinemem
özgüven problemlerini korkularini asla kimseye anlatma hayatinin hatasini yaparsın cevrende iyi insanlar yoksa da tek kalman daha iyi ve bir psikologa git
Kendine sürekli olumlu telkin ederek
Hep olumsuz düşünüyorum. Peki olumlu telkin nasıl olur? Olumlu düşünsem bile arka planda sürekli olumsuzunu duyuyorum
İzzet Güllü'yü izle mesela takıntı kaygı anksiyete videolarını izle. Bi de mistik yol var 50 adet olumlama videosunu akşam yatınca dinle uykudayken bile etkiliymiş
Tamamdır teşekkürler. Başka öneriniz var mı peki
İzzet Güllü'yü kesin izlemeni tavsiye ederim
İnsanları takmaması gerekiyor
Onu hiç beceremiyorum maalesef. Peki bunu nasıl başarabilirim?
Ben ilaç kullanıyorum bu sayede başardım
Herhalde psikoloğa gitmem şart
Psikiyatriste gidiyorum o ilaç veriyor psikolog ilaç yazmaz
İlaçtan ziyade konuşmaya ihtiyacım var
Git o zaman belki yardımı dokunur
Çok gereksiz pahalı maalesef
@Gülüşün ilaçlardan memnun musun yani tamamen derdin bitti mi? Ve senin ne derdin var tam olarak
Okb ve şizoid kişilik bozukluğuna sahibim okb yi çok şükür atlattım ilaçlarla
Şizoid geçmedi mi daha ve ilaçların yan etkisi yok mu
İlaçların yan etkisi aşırı kilo aldım sürekli uykum geliyor uyuşma var üşengeçlik var zaten birakaskm var ilaçları umarım kilo verebilirim bırakınca
İlaçları bırakınca verirsin bnve ama bırakmak kolay değil
Bırakmak tabi ki kolay değil ama doktorum dozajini azalttı yavaş yavaş ilaca elveda diyeceğim inşallah
İnşallah tamamen kurtulursun
Teşekkür ederim
Konuya göre değişir bu dediklerin
Genel olarak dışarıdan baktığınızda ne kadar özgüvenli biri dediğiniz kişi olarak bakın olaya
Bu dediğin hayatı yaşamayı bilen insanların yürürken vermiş olduğu pozdur
Bunu nasıl sağlarım peki?
Hayata doymuş hiç bir şeyi takmayan biri olup hiç bir şeyi umursanadan dik yürüyerek görünebilirsin
Biz zaaflarımıza yenildiğimiz zaman karşımızdakilere fırsat tanırız
Bunu yapamıyorum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum
Konu ne olursa olsun arayışta olmayacaksın gelip seni bulmasını sabırla bekleyeceksin
Arzularına zaaflarına yenik düştüğünü belli etmeyeceksin
Anladım teşekkürler
Ben teşekkür ederim
Bence kişisel bakım önemli özgüvende
Kişisel bakımı yerinde ama yinede özgüveni yoksa? Herkesi kendinden daha iyi görüyorsa?
Yası kaçkş
23
Sosyallei bence öncelikle okuyor musun
Hayır okumuyorum ama sosyalleşince özgüvenim daha çok düşüyor.
Neden okul vs bitti mi
Evet okul bitti
Hm ne bitirdin