Yıllardır bunun için çabalıyorum fakat olmuyor. Çok özgüvensinizim, biriyle kavga ettiğim zaman hemen elim ayağım titrer. Yıllardır aşamıyorum. Nasıl özgüven aşılarım?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Panik atak var geçmiş travma etki etmiş düşünceyle vücudun tepkime yapiyor
Öyle mi diyorsun ya off ne olacaksa böyle cidden özgüvensizlik hayat geçmez.
Öncelikle aklındaki olumsuz düşünceler asla umursama soner ve korkuların üstüne git
Korkularımın üstüne gidince Allah belamı veriyo. Daha da beter oluyo her şey ama deneyeceğim sag ol
Ne oluyor asla öyle düşünme vücudun tepkime yapar bunuda sen sagliyorsun
Yotupede mehmet yıldız vesvese ve panik atak video izlermisiniz bak kalıcı değil bunlar
Tesekkurler, izlerim
Mutlaka izle ve maneviyat yükselt geçer
Ben de öyleyim ve hala düzelenedim, eğer vçare bulursan bana da söyle
Peki sen neden böylesin? Geçmiste yaşadığın travmaların mı var? Aile geçmişin nasıldı?
Babam deliydi. Annem daha 13 yaşındayken evlenmiş. Babamsa 19 yaşındaymıs. 2 odalı bir evimiz vardı. Yaşıtım olan kız yoktu. O yüzden erkeklerle oynardım. Annem benim erkeklerle oynadığımı görünce elimi yakmıştı. Yanık izi hala elimde. Annem or+sbu olacağıma inandığı için kimseyle konuşamadım. Kızlar onlardan kaçtığım için dedikodumu yapardı. Erkekler tarafından ilgi odağıydım. Çünkü saç ve göz rengim farklıydı. Yine bundan dolayı zorla kapattırıldım. üniversitede açıldım gerçi
Sjsjsjjsjsms allahım ya gerçekten çok tuhaf. Kimseye anlatmadığım olayları anonim birine anlatmak sjsjsjsjsjsj
Direk travmadan girdiğine göre senin de böyle olayların olmalı. Lütfen anlat, dinlemek istiyorum.
Yaşıtım olan kız yoktu derken mahalleyi kastesttim. Okula başlayınca da anne korkumdan kimseyle konuşamadım sonra da içime kapandım demek istedim
Benim de annem ruh hastasıydı. Babamla boşandılar ben küçükken, öyle ortada büyüdüm, onun bunun elinde. Sonra da işte annem aldı bizi başka yere taşındık. Annemin psikolojik sıkıntıları hiç bitmedi, hep bağırış falan derken öyle bir aile ortamında büyüdüm işte. Bende de otomatik korku, özgüvensizlik oluştu işte.
Annenin hastalığının ismi neydi eğer söylemekten rahatsız olmuyorsan? Şiddet görüyor muydun? Ve şu an napıyorsun?
Annem şizofreni hastası, şu an hâlâ beraber yaşıyoruz. Okuyorum ben. Gideceğim ileri de başka yere iş için.
Fiziksel şiddet görmedim hiçbir zaman ama psikolojik şiddet her zaman vardı.
Benim de amcam sizofrendi. Bazen delirir eşini çocuklarını döverdi.
Geleceğin açısından bir sıkıntı yok o zaman. Tek sorunun özgüven eksikliğiyse problem değil. Düzeltmen için tavsiye vermek isterdim ama gerçekten hiç tavsiye veremeyeceğim bir konu. Gerçi yenemezsin ama azaltabilirsin, benim dönüm noktam çok iğrenc bir sıra arkadaşı olmuştu. Hiç tanımadığın insanlardan başlayabilirsin. Çok saçma gelecek belki ama otobüste zorla yer isteyen yaşlılarla, koltuğunun ırzına geçenlerle ve exinle başlayabilirsin hakkını almaya. Yavaş yavaş hakkaniyetli birine dönüşürsün zaten. Eğer sorunun kavgada elinin titremesi falansa. Ben kavgada dobrayım ama özgüven eksikliğim var. Eğer sorun kavgaysa bunları dene, hakkını savunmaya başla
Yani birçok konuda özgüvensizim. İnsanlarla iletişm kuramıyorum adam akıllı ama dediğim gibi hep çabalıyorum, hakkımı savunmaya çalışıyorum. Umarım sen de birgün sosyal fobini yenersin.
O zaman durumun sahiden kötü. Eğer mümkünse psikiyatriste git derim. Maddi gücün yoksa devleti dene
Deneyeceğim
Denedikten sonra yaz