"Başkalarını mutlu edeyim derken kendinizi zora sokmamak için HAYIR demesini bilin."

https://youtu.be/tqyLnzzHRzc?si=QYE3BAz-R40copKV
#ZorundamıyımEfsane ✌️🥰🌹
"Başkalarını mutlu edeyim derken kendinizi zora sokmamak için HAYIR demesini bilin."

https://youtu.be/tqyLnzzHRzc?si=QYE3BAz-R40copKV
#ZorundamıyımEfsane ✌️🥰🌹
Hayır demesini bilemiyorum 1 hafta önce psikolojim bozuk ilişki istemiyorum seni seviyorum diyemeyen bir insan 1 hafta sonra seni özlüyorum seni seviyorum ama ilişki istemiyorum travmam var ve yanımda olmanı istiyorum dedi ayrılırken bir daha beni görmeyeceksin duymayacaksın iletişim kurmayacaksın demiştim dedim evet ama bizim ilişkimiz hemen bitecek bir ilişki değil yanımda ol ama sevgili olmayalım sevgilimkenki arkadaşlığı ver bana dedi ben de tamam dedim travması olduğundan dolayı ama onu özlüyorum böyle olunca sonuçta muallakta bırakıyor ve önüme bakamıyorum
Bende de aynısı vardı. Ama öğrendim gözüm açıldı çok şükür.
Zamanında sevilmek için hepimiz herşeye evet demiş olabiliriz, zira ben öyleydim sonra değmediğini görerek yaşayarak, ufaktan insanlara hayır demeye başladım, şimdi ise daha az evet demeye başladım, mutlu muyum bilmiyorum ama en azından kullanılmışlık hissi yarı yarıya indi sayılır. Bazı şeyler için pişman oldum özellikle hayatıma girmek istediklerinde, tipine statüsüne karakterine yaşam biçimine bakmadan herkesi yakınım yapmaya çalıştığım için. Bu illa bir erkek olmak zorunda değil, hemcinslerimiz bile zarara uğratıyor bizi, siz dost dersiniz onlar hainlik yaparlar içten içe, sizi kullanmaya çalışırlar anlamazsınız, istedikleri şeyleri yapıp evet dersiniz her defasında, sırf grubun sevileni olmak için. Sonuç olarak değmiyor işte.
En güzel cevap ✌️👏
Biraz hayır demeyi öğrendim ama herkesi diyemiyorum 😏 herkese hayır diyebilmek için zor bir iştir. Ya başkası alınır kırılır diye kendini suçluluk hisseder, ama işte suçluluk duygusu aşabilmek gerekir.
Çok merhametlisin sende.
Evet insanlara hayır demesini biliyorum daha doğrusu öğrendim. Başkaları mutlu olsun diye istemediğim bir şeye evet demem tabii bu kişiye verdiğim değere göre değişir.
Çok güzel bir açıklama olmuş. ✌️👏
Teşekkürler ✌️
Rica ederim 🌹😊
Cevap
70Cevap
Yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum desem yeridir bazen hayır demesini bilmek gerekiyor muş
Kesinlikle öyle maviş sultan 🥰🌹
Günaydınlar efem.
Günaydın canım 🌺 sağlık huzur mutluluk dolu bir gün geçirmen dileğiyle 🙏🥰❤️
Amin cümlemize 🌹
Biliyorum tabi ki de evet
Çok güzel ✌️👏
Birkaç dilde diyebiliyorum, çok şükür 😅
Kaç dilde. 🤣
Ben diyeyim 6-7 sen de 10-15
Ahaha
https://youtu.be/C0rfFPXHpHw?si=kCinQzgnhL9pngbU
Aklıma gelen 😂
Küçüklüğümden beri hayır diyebilen biriyim. Anaokulunda bile hayır giysimi ben giyeceğim veya ranzaya ben çıkarım derdim. Çok erken yaştayken birey haline geldim.
Hala gerekliyse hayır diyorum. Ailem sıkça bu huyuma laf ederdi çünkü işlerine gelmiyor ama değişmedim ve bu sağlıklı bir şey. Kendini koruyabilmenin anahtarı hayır diyebilmektir.
Çok güzel ✌️👏
Sen bildiğini yap yinede.
Gerektiği zaman yerinde ve duruma göre "hayır" demeyi biliyorum. Hiç kimse bana istemediğim bir şeyi ne yaptırabilir ne de kabul ettirebilir. O yüzden özellikle çocuklara küçük yaştan itibaren hayır demeyi öğretmek gerekiyor. Bazı insanlar karşıdakini kırmamak adına çoğu şeye evet dediği için günün sonunda yine üzülen kendileri oluyorlar.
Kesinlikle ✌️👏
Hiçbir zaman hayır demek zor gelmedi bana. İstemiyorsam nettir. Kimseyi kırmamak için kendimden ödün vermeyi sevmiyorum.
Çok güzel. Ey iyisini yapıyorsun.
Hayır demesini biliyorum, bir insanın çizgileri olmalı
Öğretiyorlar işte.
Evet... net bazen diyemesemde sevdiklerime ima ediyorum anlayışla karşılıyorlar.. hayatımızda anlayışlı hoş görü insanlar gerekli..
Çok güzel ✌️👏
Zamanla hayır demeyi öğrendim evet çünkü karşımdaki kişi kırılır mı üzülür mü diye çok düşünürdüm sonrasında farkettim ki başkaları üzülmesin diye hep kırılan ben oldum. O yüzden artık istemediğim hiçbir şeye evet demiyorum.
Bende öğrendim. Yeni yeni
tabiki asla istemediğim sevmedim bir şeyi yapamam direkt gerilliyorum ve o an bayılacak gibi oluyorum hiç gerek yok karşı taraf kırılsın benden daha önemli olamaz
Bu şekilde düşünmek lazım.
İnanır mısın karşıdaki insanı kırılmasın diye evet dediklerin için bir gün pişman oluyorsun değer bilinmiyor maalesef belirli bir yaştan sonra da olsa bu alışkanlığı kendime kazandırdım artık HAYIR diyebiliyorum sürekli birilerini mutlu etme çabasında olmamak gerek.
Evet karşıdaki kırılmasın diye oluyor ne oluyorsa.
Öyle gerçekten
Hayır diyemesem de Peki öyle olsun...
https://www.youtube.com/embed/T6z-EuRZVPQEyvallah ✌️👏
Soruya hayır diye cevap verirsek, bu hayır demeyi bildiğimiz anlamına geliyor. Ama hayır demeyi, hayır bilmiyorum da oluyor. Türkçe ne kadar garip ya.
Bayağı hayırlı bir cevap olmuş 😂
Gayet netim bu konuda. Bir kere hayır dersem daha umrumda olmaz ne düşündüğü ya da üzülmüş üzülmemiş.
O zaman çok kesin kararcısın.
Harika ✌️👏
Eskiden diyemezdim karşımdaki üzülür diye ama zamanla anladım ki aslında hep benden gitmiş, yipranmışım ve değersizleşmişim..
Evet hep biz üzülüyoruz.
Günaydın, daha çok kısmen yani ölçüsü yok bazen evet diyorum bazen ise hayır ama ağırlık evet tarafinda
Günaydın hemşerim. Hayır demek içimizde yok ama öğrenmek lazımmış.
Düşe kalka öğrenecez inşallah.
biliyorumda hayır demedigim zamanlarda çoktur maalesef 😀
Selam 😊
Merhametli olduğumuz için.
aleyküm selam kartal yeni profil mi bu 😀
Evet ben de seni arıyordum 😊
burada aramadıgın kesin nerde arıyodun 😀
Ahaha valla yok. Sorularda bakıyordum eski tanıdıklara tek tek.
o zaman sükur kavusturana 😀
Aynen 😂
Ay bu aralar beni sömüren hayır diyemediğim biri var
Ahahah. Sonra pişman olma da.
Kim o arsız 🤣
Olabilir canım neden olmasın 😂
O zaman engelle sende.
Anlamadım valla neyse iyi geceler
Ezile büzüle hayır demeyi öğrendim, yoksa kestaneyi de çizecekler
Evet valla öyle.
Hayır denmesini bilmezsen gün gelir başına başka dertler açar herkese mesafeni korumalısın.
Aynen. Neler geldi bu zamana kadar bu yüzden başıma. Birde suçlu oluyorsun. Başa kakan oluyorsun. Yazık.
Aynen öyle o yüzden erkek olarak da kendini korumalısın kral🙏
Çok net sınırlarım var evet biliyorum kimsenin mutluluğu için kendime saygısızlık yapamam.
Ooo kimler gelmiş hoş gelmiş.
Hosbuldum nabiyon
Dinleniyorum yaa. Birazdan uyuma modu. Sen ne yapıyorsun nasılsın
Depresyon modu
Ooo bizde de var. Eksilmiyor çok şükür.
Hayır desem, hayır demiş olurum. Evet desem yalan söylemiş olurum.
Yalan söyleme doğruyu söyle.
Hemde nasıl onu bilmezsen ölürsün o diyemediğin hayırların altında ezilerek
Evet öyle oluyor. Yıllardır acısını çektiğim bir durumda var.
Rabbim yardım etsin
Teşekkürler 🌹😊
Rica ederim 🧜♀️☘️
Malasef diyince gece uyurken kötü oluyorum ah şu yufka yüreğim.
Merhametli oluşumuzdan.
Evet
derim durumuma göre evet de derim çok matah bir şey değil insanlar ve düşünceleri
Öyle olmuyor işte. Yaşadığın bir olay varsa kötü hissediyorsun.
Önceden demiyordum ama artık diyorum ve çokta kolay ve güzel bir şey hissi özellikle de hak etmeyene
Keşke zamanında ben de demeyi bilseydim yeni yeni aklım başıma geldi.
41 yaşına geldim. Çok zararını gördüm.
Eyvallah kardeşim sağolasın ✌️👏
Ben EVET demeyi bilmiyorum ki. Bi nikahta dedim
İyi olur inşallah 🤣
Bi iyi o war.
Bi de, ben sizin rabbiniz miyim deyince ruhum hee demiş, başka az. :)
Bazen mantığım hayır dese de kalbim evet diyor o arada bocalıyorum
Merhametli oluşundan. Ama bazen kaybediyor insan.
Eskiden diyemezdim de şimdi çatır çatır hayır diyorum
Bende diyeceğim artık.
Bilirim, kimse zorla istemediğim bir şeyi yaptıramaz söyletemez
Zorla değil ama içimizdeki merhametten.
İki paralık insanların gönlünü edip kendimi kıracağıma hayır demesini bilirim tabi ki
Merhametli oluşumuzdan hayır diyemiyoruz.
Hayat bize herşeyi öğretti ama bazen içimizdeki merhamete yeniliyoruz.
Merhamet olmasa zaten neler yapacağız da.
Herşeye evet derken insanın benliğine olan öz saygısı ne olacak acaba? Hiç kimse istemediği bir şeye sırf öyle olması gerekiyor gibi hissettiği için evet dememeli bence hayır kötü bir cevap değildir yeri geldiğinde herkesin kendi kararlarını savunmasi da gerekir
Hayır demesini biliyorum. "Hayır" demek pek sevilen cevap olmadığı için pek sevilmez insan. Ama hayır denilmesi gerekiyorsa cevap net HAYIR
Yani öğrenmeye çalışıyorum.
Çok zor geliyordu
Hani herkesin keyfince hareket ediyordum.
Olan hep bana oluyordu.
Öğrenmeye gayret gösteriyorum.
Biraz diyebiliyorum ama bazen karımsar durumlar oluyor.
Halledeceğim bakalım
Eline sağlık güzel cevap olmuş ✌️👏
Teşekkür ederimm
İstanbulun neresindesin
İstanbul'da değilim. O zamanlar çalışırken çekinmiştim. Bir hafta sonu gezmeye gitmiştim. Evim Ankara 'da ben Manisa Alaşehir de çalışıyorum şu an. Dönüp dolaşıyorum yani 😂
Aa bende Ankara'da yaşıyorum.
Olsun ya dönüp dolaşmak iyidir.
İstanbuldamı yaşıyorsun demekteki sebep bende geçen ay bir hafta kalmıştım.
O yüzden merak geldi
İstanbul gezmek için güzel. Yaşamak için değil 😂
Haklısın ya İstanbul gezmek için bir yer
Yaşamak çok zor ya
Ben bir hafta kaldım ama
Yani zordu.
Ben öğrenciyim işte proje vardı yönetici ayarladı bize otel işte
Yani bir haftada öyle bir yorgunluk çöktüki üzerime ama değdi demiştim ya baya eğlenmiştim.
Yani o boğaz köprüsünü 10 kez dolanmışımdır.
Zaten proje öğrencileri için gezmek için gelmişik
Evet, biliyorum. ”Hayır” demek, sınırlarımı belirliyor ve insanların saygısızlık yapmasına veya iyi niyetimi suistimal etmesine engel oluyor. Kendisine saygısı olan herkes, ”hayır” diyebilmeli.
Kırıla kırıla öğreniyoruz. Dost dediklerimizden en büyük zararı götürüyoruz.
Bazen ‘Hayır’ demek gerekli ve zorunluluktur. O anlarda kendimizi kaybetmemek dileğiyle..
Eskiden bende boyleydim asla hayır demez ve bin türlü şeyle ugrasirdim kendimi de rezil bir hale sokardim ama şimdi umrumda değil hayirsa HAYIR!
Okadar yani.😊
Sinirlendirmeyin beni desene 😀
Hehehee. Şaka bı yana hayır demek gerek.
Evet aynen ✌️👏
Kişisine ve drumlara göre hayır diyebilmeyi veya lafı çok dolamadan hayır'ı ifade edebilmeli zaman öğrwtti bana da bunu maalesef ama çok geç olmadı en azından
Geç olmadığı iyi olmuş.
Zaten az olan vaktimi bana bir iş vererek görev vererek benden çalmalarını bir haksızlık olduğunu anlatmaya çalışıyorum, onları kırmadan benim o ile ayıracak zamanım yok diyorum…
Evet o ayrı dert.
Tabii ki işime gelmeyen yerlerde Hayır diyebilirim
Ben zorlanıyorum.
Önceden evet derdim sonradan fark ettim ki kimse için değmiyor
Evet istemediğim şeyi zorla kimse yaptıramaz dhdj
Elbette istemediğim konularda ya hayır, ya da sessizlik.
Gayet tabi.
Ama sadece hayır demek için hayır demem.
Hayır diyemediğim için çok şey kaybettim ve hâlâ hayır diyemiyorum.
Gerekli yerlerde diyorum, yok alinirmis darilirmis faso fiso yani
maalesef bilmiyorum ve hep kaybettim şimdi herkese iki defa hayır diyorum ama iş işten geçti
Biliyorum, kendi değerinizi ne kadar çok bilirseniz hayır demek de o kadar kolaylaşır.
Hayır bilmiyorum gerçekten insanlar üzülücek diye ben bu denli düşünürken insanların bu kadar şerefsiz olması... Bi boş bakısın bile hesabı sorulacak halbuki
Kesinlikle ✌️👏
Tabi ki benim cizgilerim var onlari kimsenin aşmasına izin vermem
@eliiffffm helal olsun sana 👍
İnşallah hep böyle devam eder.
kişiden kişiye göre değişir arkadaşlarıma derim ama erkek arkadaşım ve aileme söyleyemem genellikle
Gerçekten yapılması gereken bir şey ama biz akillanmıyoruz maleseef
Evet kesinlikle
Elbette ama kibirli insanı anlamıyorum
Kendisini yüksekte görüyor işte.
Öyle ama işin doğasına bakarsak bu dünyaya kazık çakmayacağız göçüp gideceğiz sonuçta
Deniyorum ama olmuyor.. belki birgün bende başarabilirim 🤦🏻
Ben bu yaşımda öğrendim.
Ben biliyorum da çevrem hayır'dan anlamıyorsa buna ne yapmalı bunu bir türlü bilemedim🤷🏼♀️
Bir psikolog millete hayrım olacak diye kendi hakkına giriyorsun dedi bana
Önceden diyemezdim artık demeyi öğrendim
Geç öğrendik değil mi
Evet
Hayır bu benim için zor bi şey keşke hayır diyebilsem
Çok güzel hayır derim ,🥳
Ne güzel ✌️👏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?