Bir gün, apartmanın bir dairesinde tadilat yapılıyormuş. Gürültüden rahatsız olan karşı komşu, bu sesin kaynağını merak edip kapısını açmış ve apartmanın içine kulak vermiş. Sesin yan daireden geldiğini fark edince, merakla kapıyı çalmış.
Kapıyı açan komşusuna, “Hayırdır, komşum? Umarım acil bir sorun yoktur,” demiş.
Diğer komşu, gülümseyerek, “Yok, çok şükür. Uzun zamandır taşındığımız haliyle mutfak dolaplarını kullanıyorduk, ama artık eskidiler. Tamir de mümkün olmayınca yeni bir mutfak yaptırmaya karar verdik, ustalar o yüzden burada,” diye açıklamış.
Meraklı komşu, “Müsaaden olursa bir göz atayım,” demiş. Komşusu da, “Tabii, buyur gel. Hem yalnızım, biraz oturursan iyi olur,” diye davet etmiş.
İçeri girdiklerinde komşu dolapları beğenmiş, “Güzel olmuş, hayırlı olsun. Ustalar işini biliyor,” demiş. Komşusu ise, “Eşim iyi bir yer bulmuş, ustalar gerçekten işinin ehli,” diye eklemiş.
Meraklı komşu, “Acaba ustalara bir şey sorsam ayıp olur mu? Yatak odamdaki gardıroptan bazen garip sesler geliyor, bakabilirler mi?” diye sormuş. Komşusu da, “Tabii, sor bir mahsuru yok,” demiş.
Ustaya gidip durumu anlatmış. Usta da, “Tabii hanımefendi, işim bitince bakarım,” demiş. İşleri bittikten sonra komşunun evine geçmiş, ancak gardırobu ne kadar dinlese de bir ses duyamamış.
“Maalesef, bahsettiğiniz sesi duyamadım,” demiş usta.
Komşu, “Ses genelde tren geçtiğinde oluyor. Tren yolu yakın,” demiş. Usta da, “Benim fazla vaktim yok ama kalfamı bırakayım, o duymaya çalışsın,” demiş ve gitmiş.
Kalfa beklemiş, bir tren geçmiş ama sesi tam duyamamış. Bunun üzerine, “Gardırobun içine girip yakından dinleyeyim,” demiş. Gardırobun içine girip sesi beklemeye başlamış.
Tam bu sırada kadının eşi eve gelmiş. Kapının önünde yabancı erkek ayakkabılarını görünce bir sorun olduğunu düşünerek anahtarıyla kapıyı açmış. Odaları tek tek kontrol etmiş ve en son yatak odasına gelmiş. Eşinin şaşkın tavrını görünce, “Ne oluyor burada?” demiş ve gardırobu açmış. Gardırobun içindeki kalfayı görünce, genç kalfa paniklemiş ve:
“Beyfendi, Ben şimdi burada ‘Tren bekliyorum’ desem bana kesin inanmazsınız,” demiş.
Sonuç: Bazen içinde bulunduğumuz durumu başkalarının anladığı duruma inanılmayacak kadar aciz bir duruma kalabiliriz ve her ne kadar kısmet, kader desek te bu tür durumlar içerisin de kalmamak için düşünmek ve dikkat etmeliyiz.
son 2 gündür DM yaptığım yazışma kazalarına istinaden güncelliyorum
Lütfen kendisine yanlış mesajı gönderdiğim herkesten ayrı ayrı özür dilerim
Abi... Geldimi Göttingen tren istasyonuna
heee geldik geldik
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
severim evet
Tıren gelır hoş gelır ley ley
@NaLaaaanYaGmuR Hikayede ki kalfa hariç trenin gelişini hepimiz severiz. birde istenilen zaman da gelse...