Maddi değeri mi, manevi değeri mi artan bir şey sizin gözünüzde daha değerli hâle gelir?

Maddi değeri mi, manevi değeri mi artan bir şey sizin gözünüzde daha değerli hâle gelir?
Eşyanın manevi değerini insan belirler. Kimse kötü anısı olan bir eşyaya anlam yüklemez. Yeri çöplüktür.
Güzel anısı olan eşyaların manevi değeri, Acun'un servetini döver.
Bu zamana kadar alınan hediyelerin fiyatıyla hiç ilgilenmedim.. Kimden geldiği önemli daha çok.. Manevi anlamını kişilerle bağdaştırıyorum o yüzden çok kıymetlidir benim için.. Bozulsa, kırılsa ve yıpransa da atamıyorum.. Kıyamıyorum..
Manevi değeri
Manevi deri daha önemlidir
En iyi cevap seçimin için teşekkür ederim.
Cevap
19Cevap
Hediye olarak soruyorsan kesinlikle manevi değeri herşeyden üstün olur normal bir ev eşyası olarak soruyorsan maddi değeri derim özellikle beyaz eşya elektronik eşyalar okadar pahalı ki alıyım deneyle alınmiyor oyuzden dikkatli ve özenli kullanmaya çalışıyorum
🤗😊😊😊
Manevi bir esyam olmadi bir kaçı haric, genelde para verip aliyorum pahali her sey ve haliyle eşyalarımi ozenli kullanirim
Maddi değeri olan da var, manevi değeri olan da.
Manevi değeri daha çok önemli tabi ki de
Benim için eşya önemsiz. Deprem zamanında sallanan evden kaçarken onca ayakkabı olmasına rağmen terliğe sarılmıştım. Geri dönüp eşyalarımı almam gerektiğinde de iletişim için telefon, kedilerim, cüzdanım ve kedi maması alıp çıkmıştım. Cidden hiçbir eşyanın değeri yok.
Manevi değeri daha önemlidir.. Bazı şeylerin maddiyat kısmı yok bende öyle de olmalı bana göre.. Mesela bir hediye her ne olursa olsun maddiyat yönüne bakmam benim için manevi yönü önemlidir..
İkisi de eşyaya göre önemli canım. Şimdi Iphone 16 olsa yeri ayrııı bir annenin hediye ettiği tişörtün yeri ayrı.
Maddiyata önem veren bir insan olmadım hiç reis
Manevi değer. Maddi eşyayı ben kendim de alabilirim ama maneviyi alamam.
Dışardan gelen bir hediye ise tabiki manevi değeri. Özel bir anısı varsa manevi değeri. Onun dışında maddi olabilir
Hediyeyse manevi deger. Kendim almissam maddi deger :))
anısı varsa, hediyeyse manevi değeri olur, diğer türlü eşya yani tasarrufa dikkat ederim hor kullanmam ama özellikle değer atfetmem
Maneviyat herşeyden önce gelir hayatımda ama sonuç olarak eşya bu illaki bir hatırası olmalı mesela dededen kalma bir çizme var annem hala saklar.
Özellikle teknolojik aletlerin pek bir değeri olmuyor gözümde. Ama bir tesbihin var mesele. Yani bu ömrü ile alakalı birazda sanırım
Hediye ise manevi olarak çok değer veririm maddiyatı benim için önemli değil. Ama kendin bir şey alıyorsam maddiyat olarak benim için önemli.
Manevi değeri olan benim için daha korunası geliyor.
Ikisi de önemlidir. Manevi bir tık üstün gelir tabi.
Tabiki manevi değeri hepsini de saklıyorum değer verdiklerimi bana hediye gelenleri
Manevi değeri daha önemlidir mesala bir hediye ise daha çok anlamlı olur maddi değerinden çok
Her iki tarafı önemlidir, iki tarafı dengeli sekilde kurulup yaşanması daha sağlıklıdır.
Manevi değeri önemli kankam
Benim için manevi değer önemli. 😃😃
Öyle değil mi? 😃
Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar.
İkisi de önemli semoş
İlk aldığımda maneviyat ise yaramadığı zaman maddiyat
Bu saatten sonra maddi
manevi değeri tabikide.
Maneviyata önem veririm
Manevi değeri daha da ağır basar.
İşlevselliği daha önemli.
Manevi değeri çok önemli
artık manevi değeri önemli
Manevi tabii ki
Manevi değeri her zaman daha önemlidir benim için.
Menevi değeri daha büyük, anılar rahat bırakmıyor.
Manevi şeylerin yeri dolmuyor
Maddi ve manevi değeri önemli
Kesinlikle manevi değeri daha önemli
Her ikisi de önemli
İkisi de önemli bence
Manevi değeri daha önemli
Manevi değeri
Manevi değer daha ağır basar
Manevi değeri
manevi değerlerine daha çok önem veririm
manevi değeri daha önemli
Düşünmeye gerek yok. Kesinlikle manevi!