Kadınlar kısa boylu erkek sevmezmişmiş, erkekler kilolu kızlara bakmazmışmış... Sağlıklı bir düşünce yapısı değil bu ve farkında bile değiller.
Huh, içimi döktüm ve rahatladım 😄
Kadınlar kısa boylu erkek sevmezmişmiş, erkekler kilolu kızlara bakmazmışmış... Sağlıklı bir düşünce yapısı değil bu ve farkında bile değiller.
Huh, içimi döktüm ve rahatladım 😄
Merhaba, karşımızdaki insanı bir sınıflandırma eğilimimiz var aslında psikolojide bunun açıklaması bilişsel tasarruf şeklinde geçiyor. Sebebinin bundan kaynaklandığını düşünüyorum yani çok düşünmek, kafa yormak istemeyip hemen insanları kafamızda bir yere konumlandırmak istiyoruz. Haklısınız bu arada yazdıklarınızda :)
Güzel bir bakış açısı. Fakat bu daha çok öğrenilmiş çaresizlik gibi geliyor bana. Misal, sırf çirkin olduğunu söyleyip reddedilen birisi artık bir daha teklif etmez kimseye çünkü yeniden reddedileceğini düşünür. Ve sonra da der, "çirkin olanı kimse sevmez" diye. Ki bu çok ciddi boyutlara bile ulaşabiliyor. Bir zamanlar buradan birine aşkın boyla ilgisinin olmadığını anlatmaya çalıştığımda bana hakaret etmişti. Oysa kötü bir şey dememiştim. İnsan iyi veya kötü, tutunduğu her şeyi delice savunabiliyor. Ve bu da gerçekten sinirimi bozuyor.
Teşekkür ederim. Evet, öğrenilmiş çaresizlik de içinde barındırıyor bu durum elbette. İlk etapta aklıma bu gelmemişti ama sonradan düşününce evet bu da var dedim. O hakaret eden utansın yani çok ayıp etmiş bence. Herkesin fikrine saygı duyulmalı sonuçta ve bakıldığı zaman da mantıklı bir şey söylemişsiniz.
Evet, gerçekten haklısınız...
Yalnız değilsin, ben de sinir oluyorum. Bir de mesela diyelim ki "bir erkekten ne beklersin" diye soruyorlar "merhamet" diyorsun, "yalancı, tüm kadınlar paraya bakar " diyor... o kadar sinir oluyorum ki
Sinir olacağım bir şey daha eklendi 😄. Cevabına inanmayacağın sorular sormayacaksın o zaman.
Evet, bir de çok eminler kendilerinden😂 eig için teşekkür ederim 💖
Rica ederim 🥰
Cevap
12Cevap
Bence de öyle ama takılmıyorum hiç
Dünyada 6 milyar insan var. Hepsi aynı şeyleri sevip hepsinin aynı şeylerden nefret etmesi mümkün değil ki. İsyanına katılıyorum.
Gerçekten öyle...
İnsanlar biraz koyun sürüsüne benzer. Uçurumdan atlayan her koyuna ayrı ayrı yorum yapamazsın. Genel olarak koyunlar apt*ldır
Hahha bu çok iyiydi
Bana da son zamanlarda bir boşvermişlik hissi hasıl oldu. İnsanları pek ciddiye alamıyorum 😂
Ne güzel 😂
Ya bırak anca konuşurlar yuvarlayıp duruyorlar herkes aynı onlara göre boş ver yoksay onların
Haklısın
Burada usül öyle galiba. Ben de fark ettim.
kimin ne dediği önemli değil her insanın beğenme olayı farklıdır
Bu beğenme olayından farklı bir durum. Sanki bütün herkes öyleymiş gibi bir algı var. Mantıksız bulduğum taraf bu.
Kızlar kısa boylu erkek sevmez 160 boyunda erkek olsan anlardın ablam
Genelleme yapmaya bayılırım
Ciddi misin?
Peki neden genelleme yapmayı seviyorsun?
Evet artık herkes genelliyor ya
ay evet ya oysa herkesin bi alicisi vaardir
Aynen öyle
Bu yaptıkları çok aptalca
Bence de 😏
Yalnız değilsiniz
Takmam
Bu tarz dediklerini ben de takmam. Fakat söyleyenlere ister istemez sinir oluyorum
aferim hep böyle ol
Aferin?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar