Psikolog mu? psikiyatrist mi? yaşam koçu mu
Psikiyatrist
Yaşam koçu
Psikolog
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba, bence şu anda içinde bulunduğunuz duruma göre değişir yani ben boyut olarak bilmiyorum yaşadığınız durumu. Ama ben olsam öncelikli olarak yaşam koçundan başlardım çünkü hayatımda yapacağım ufak tefek değişikliklerle birlikte güzelleştirme fırsatı verebilirdi bana.
Bu ruhsal durumuna göre değişir biraz, zor dönemler geçiriyosan psikiyatri derim, çünkü onlar ilaçta yazabiliyor, psikologlar sadece terapi seansları uyguluyor, yaşam koçunu bundan biraz daha ayrı tutuyorum ben, çok geçmiş olsun dilerim her şey olumlu olur hayatında 🙏
Kendim için sormamıştım ama teşekkürler
ne mutlu o halde 🙏 rica ederim
Bunların üçü kişiden kişiye değişebilir kimisine psikolog iyi gelir sana farklı biri iyi gelir
Gerçekten de öyle ve elbette akademik kariyer, tecrübe gibi unsurlar çok önemli ama bence daha önemlisi sana terapi yapacak kişinin seni iyileştirmek için gösterdiği çabadır
Zamanında farklı kliniklere gittiğim olmuştu ve bir psikiyatrist 45 dakika bittiği anda hadi toparlayalım diyerek bir an önce sepetlemek isterken
Bir başka terapistle 1 saat 15 dakika kadar görüşmüştük ve
Kadın sırf benim için kahve molasından vazgeçmiş oldu
Cevap
13Cevap
Psikiyatrist
Önce psikolog veya psikiyatri senle görüşür duruma göre diğerine sevk eder veya devam eder
Birçoğu sevk etmiyor ama
Ama değerlendirmeye bağlı işte. Durum değişmediyse sevk etmez tabi
Hayır ondan bahsetmiyorum
Müşteri kaybetmemek için sevk etmeyenleri söylüyorum
Sende devlete geç onlardan sevk iste
1. Soruyu kendim için sormuyorum
2. Kendim için sorduğumu farz edersek devlete gidip sürekli beni bekletmelerini mi talep edeyim?
2 ay sonrasına randevu vermelerini mi yoksa yarım yamalak dinleyip süre bittiğinde koridordaki hademeden sıradakiii diye bağırmasını mı?
Devletin psikoloğuna avukatına güven olmaz (iyi olan birkaç tanesi üzerine alınmasın)
yaşam koçu hikaye asla ciddiye alınacak bişi değil meslek bile değil bence
Duruma göre değişir ama yaşam koçu en mantıklı gelen
D) hiçbiri, sadece kendi başınasın ve senden başka hiç bir şey ve kimse senin psikolojini yerine getirmez.
Şimdi ve gelecekle ilgilenilen bir alana ihtiyaç duyuyorum.
Ne için?
Terapi diyorum (genel düşün)
O zaman net: Psikolog. 🤷♂️
Rakı...
Belki de iyi bir arkadaş belki de yalnız kalmak
Bira
Ejderha avcılığı
Ne sorunun var ki
Kendim için sormuyorum
Paraa
Yani ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?