Bir gün aerobik dersine belimin inceliğini ortaya çıkaran yüksek bel bir taytla gitmiştim. Ders bitişi sınıfımdan 3-4 kadın yanımda bitti. Bir tanesi 'Ay manken gibisin' diyerek omzuma yumruk atarken diğeri parmağını taytın içine sokup sıkılığını baktı. Ben neye uğradığımı şaşırdım tabi.
Kafamı yana eğip sizin amacınız ne acaba bakışı attım. Derken dağıldılar. Bir süre benden kaçındılar, ortak aldığımız derslere falan gelmediler. O zamanki sevgilim olayı uzaktan görüp ne oldu orada öyle ya dedi, anlattım çok garipti dedim. Seni kıskandıklarını tahmin ediyordum dedi.
Ama ben etmiyordum! Ben kıskançlığı algılayamıyorum lugatımda yok. O gün kaç yıldır yüzüme gülen kişiler tarafından ayak üstü taciz edildim ve olay bittikten sonrasına kadar mevzuyu anlamadım bile. Yani hayır kıskanıldığımı hiç hissetmedim ama bunu absürt bir biçimde öğrendiğim oldu.
Aslında bana pek bir etkisi olmadı sanıyordum ama zamanla fark ettim ki o günden beri kadınlara aynı samimiyetle yaklaşamıyorum. Çok canımı sıkan bir durum bu.
Hemde kaç kez her yerde iş yeri, arkadaş grubu, çevre.. kıskanılmak yetmedi ayağımı kaydırmaya çalıştılar, ne kadar samimi ve içten davransamda kıskanan insanın gözleri körleşiyor içini hırs bürüyor.. Profesyonelleştiğim içinde artık hemen fark ediyorum bunları.. kıskanılcak bir tarafımda yok kendi halimde insanım.. neden böyle oluyor acaba önerisi olan var mı? İnsanların kıskançlığını gidermek için ne yapabiliriz? 🤔
Bu konu hakkında destan yazabilirim. Maalesef biz kadınlar birbirlerimize destek olmak yerine köstek oluyoruz. Kadın kadını niye kıskanır. Beni kıskanan hemcinsim var mı bilmiyorum. Ama çevrede görüyoruz. Mesela bu kıskançlık erkekler de yok. Onlar yeri geliyor birbirini savunuyor. Dertleri varsa arkadan değil gerekirse gözüne yumruğu indiriyor. Gene de arkadan kalleşçe yaklaşmıyor. Bunları yazarken bile utanıyorum.
Bro kod var ama kadınlarda bu tarz bir kod yok maalesef evet. Ben gerektiğinde kadın arkadaşlarımı savunup sorunum varsa da yüz yüze çözmüşümdür hep ama bu inceliği gördüğüm kadın arkadaşım henüz olmadı. Bu yüzden çoğu kadın erkeklerle daha kolay/iyi arkadaş oluyor muhtemelen. Kazık yeme ihtimali daha az oluyor.
Kişilik & Karakter konusunda 204,3b cevap paylaştı.
Beni genellikle kıskanan insanlar karma oluyor. yani kadın da erkek de kıskanıyor örnek olarak bu sitede ki bazı gereksizler vardır mesela. ama takmıyorum hiç bir şekilde bunları. kıskanan kendisi kaybeder
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Dünyanın en saçma ve itici kıskançlık türü bence bu. Kadın kadının en büyük düşmanı oluyor ve bence insanların kendilerine olan özgüven eksikliklerinden ileri geliyor.
Merhaba, zaman zaman hissettim ama çok takılmadım yani insanların bu tarz düşüncelerine çok takılmamaya, üzerinde durmamaya çalışırım. Kendi işime yani önüme bakarım her zaman.
Çok öyle bakmak istemiyorum fakat maalesef ki bu kadınlar içinde daha yaygın bir durum ve bir noktada hissettiğim zamanlar oldu. Mesafe avantıjını yine burada da kullanarak bu sorunu ortadan kaldırıyorum.
Hissetmek hafif kalır net biliyorum kıskançlıktan kuduruyorlar ama yanımda yüzüme dost maskesi takıp gezmek geliyor işlerine. İdare ediyorum hiçbiri umurumda değil hepsini Allah'a havale ettim..
Hissettim. Hatta hafta sonu şehir dışında tatildeydik üç arkadaş. Tepede bir yerde manzarası iyi diye foto çekelim dedik. Arkadaşın birisi zar zor indi korkudan. Ben hemen inip çıkınca imrendi 😂
Hissettim ama benim umrumda değil beni kimler kıskanıyor hiç umursamam ben kendimi düşünürüm. Kıskandı diye kötü konuşanlarda var onlara Allah'a havale ederim. Hele bu sitede kıskananlar çok saçma buluyorum adı üstü sanal ortam..
Hep garip garip baktıkları oluyor ama kıskandıkları için mi gerçekten farklı göründüğüm için mi bilemiyorum 😊 sevdiğim için art niyetli düşünmemeye çalışıyorum
Okul hayatımda falan karşı cinsler kendileri ile değil benimle ilgileniyor diye hemcinslerim topluca beni dışlamaya çalışmışlardı hep. Halbuki bu benim seçtiğim bir durum değildi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Hayır. kiskanilmadim. belki çok küçük ama daha çok ozenildim. Cunki çok saygılı bir kızdım benim gibi olmak istediğini söyleyen çok kız arkadaşım benden küçük kız çocuklarıyla kaarsilastim. özellikle ergenlik döneminde çok güzel bir kızdım. Alımlı ebru gundese benzetiyorlardi hala öyle ama bakan bir daha bakıyordu bana ve yıllar sonra itiraf ettiler zaten şu an 40. yasindayim idolüm. sendin diyen küçük yaş komşu kızları ve kız arkadaşlarım vardı.
Hissettim tabii Zaten her gün kıskanıyorlar Ama kendimi bir ikon gibi hissediyorum kıskanıldığım zaman mesela Benim kullandığım parfümü öğrenip almaya çalıştılar kullandım küpeye Çok büyük deyip kendileri kullandılar falan fistan
Yıllardır yaptığım, giydiğim, gittiğim yerleri bile kopyalayan biri var. İnstagram hesabımdan engelledim ama yine de bir şekilde benim yaptıklarımı görüyor. Bunun kıskançlık olduğunu düşünüyorum
genelde en yakın arkadaşlar kıskanıyor. ortamda en çok o ilgi görsün en güzel o giyinsin istiyor. hatta bi erkek bana ilgi duyduğunda neden ona ilgi duymadı diye ortamda modu düşüyor