Ben dini belirten kitapların (Kuran, İncil, Tevrat, Zebur) eski zamanlarda kim tarafından yazıldığı belli olmadığı için ve bu kişilerin kafasından yazıp yazmadığını bilmediğimiz için şu anda yaşanılan dinlerin hurafe veya gerçek din olduğunu düşünmüyorum
Söylersem kesin linç yerim dediğiniz bir düşünce var mı?
Ve bunu söylersen tek karşılığı linç olur sanıyorsun. Bende bir fikrimi söyleyeyim o zaman; din fanatiklerinin diğer düşüncedeki/dindeki insanları öldürmeme sebebi henüz ellerinde bu kadar büyük bir güç olmaması. Gücü tamamen ele geçirdiklerinde din adı altında cinayet işlemek onlar için ahlaki bir sorun olmayacaktır.
Türkiyede ki insanların çoğunun cesaretsiz olması, anksiyetenin bu kadar artması, vs. Ailelerin beceriksiz olmasından kaynaklı aileler zamanında kendi istedikleri gençliği yaşayamamış o yüzden istedikleri gençliği çocukları üzerinden yaşamaya çalışıyorlar ve bu kadar müdahale edip yönetiyorlar, çocuklarının kendi istedikleri şeyleri yapmaları onları sinir hastası ediyor çünkü zamanında kendileri kimseye karşı gelip istedikleri hayatı yaşamaya cesaret edemedi ve şu an çocuklarının bunu yapmak istemesi geçmişteki yaralarına tuz basıyor kendilerine bile itiraf edemezler bunu ama sonuç olarak birçoğu çocuklarının hayatını kendi gencliklerini kullanmak istedikleri gibi kullanıyor..
İnanmak zorunda değilsiniz, yaratan yerde gökte insanda hayvanda gördüğün görmediğin herşeyde yaratıcılığını göstermiş, meleklerle peygamberlere vahiy etmiş emirlerini, inanmamaya sadece son nefesinize kadar devam edersiniz. Azrail’i gördüğünüzde inanmak için çok geç kaldığınızı anlarsınız
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Zaten ben kendim inanmıyorum kendi düşüncemi söyledim gereksiz duyar kasma O yüzden işine git
Duyar kasmıyorum duyar kasılacak bir durumda yok. Düşüncenize karşı bişeyler yazdım. Zorunuza gittiyse sizin sorununuz. Yorumlarını kaldıramayacağınız sorular sormayın.
Ne demek bilmiyoruz. Kafalarından yazdıkları net ve kesin. Zaten ana kaynak tevrat o da antik sümer babil mısır ve asur metinlerinin değiştirilmiş hali. Tabi ilk tek tanrılı din zerdüştlüktrn de esinlenmiş. Yahudilerin babil sürgünü öncesi Tanrı kudüsteki kutsal tapınakta yaşayan bir varlıkken babil sürgününden yahudilerin öğrendikleri sonucu daha başka bir hale bürünmüş. İncil ve kuran da zaten tevrattan kopyalama. Zaten islama bakarsan yahudiliğin neredeyse aynısı
Daha bunlar sadece ufacık bir parça muhammedin 51 yaşındayken 6 yaşındaki zavallı kız çocuğu ayşeye yaptıklarını kendi gelinine nasıl göz koyduğunu falan yazdığım için kaç milyon kere linç yedim kaç tane hesap kapattırdım bu sitede
Aman içinde düşün bunları diaomond tema'yi gördük çocuk diyanet onaylı kitapta yazan inandıkları dini okudu diye hemen yakalama kararı çıktı , ama dışarda bilmem kaç kişinin katili serbest RESMEN MUZ CUMHURİYETİ otu boku dine bağlayan kişilerden hoşlanmıyorum
Çünkü bu ülkede çok ağır bir cehalet var. Ve birileri bunu sömürdükçe sömürüyor. Asla aydınlanmalarını gerçeği görmeleri istenmiyor. Gerçeği söyleyenler hemen susturuluyor.
O kadar seyi görüpte yaşayıpta bunları demek sadece beyinsizlik haa su var yani senin inanip inanmaman cok mühim degil baskalari icin Allah icin ama nedense senin gibiler bunu söylemek dile getirmekten zevk aliyor niyeyse bu nasil bir zevk veriyorsaa artık size bir hoca anlatiyor ucaga bindim diyor birinin yanına oturmus oturur oturmaz o kisi dönmüs ben ateistim demiş bunu söylemek dile getirmek neyin kafası diyecem de ateistim diyen de kafa olsa ateist olmaz zaten
Bu hayatta en onem verdigim sey bilmedigimi kabul etmek narsist olmamak cizgiyi asmamak bazi insanlar o kadar s@lak ki bu sitede cok var onlarsan her konuda kendilerini bilgilu en iyi goruyolar oysaki bi si. kim bildigi yok cogu insanin
Fazla teşhirci kadınların amacının kendini pazarlamak olduğunu ve içten içe arzulanmak ve skilmek istediklerini düşünüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Damardan girmişsin ama katılmıyorum sana, çünkü düşünce kitapları sözler bile taşınabilirken bu kitapların belirsiz olduğunu düşünmek haksızlık olur
0
6 Yorumla
Soran
1 yıl
Çünkü eski zamanlarda kalem yokmuş kağıt yokmuş taşa yazıyorlarmış toprağı geziyorlarmış yani eski zamanlardan bugüne korunup saklanması imkansız bir şey ya da mesela Kur'an yazmak isteyen yazmış ve bu zanaat olarak geçmiş ama o kişinin kafasından bazı şeyleri değiştirip eklediğini bilemeyiz aslında bu sadece Müslümanlık için değil tüm dinler için bu düşüncem geçerli
Veya mesela ben topkapı'ya gittiğim zaman orada Hz Muhammed'in ayak izi ya da sakalından bir tel falan sergileniyordu Ben bunlara da inanmıyorum O dönemlerde Mekke ve Medine çölmüş beton yokmuş hani evler bile topraktan ya da kerpiçten falanmış yani toprağa basılan bir ayak izinin milattan önceki yıllarda saklanıp da günümüze gelmesi de bana inandırıcı gelmiyor ve bu imkansız bir şey ya da sakalının bir teli hani hiç mi uçmadı hiç mi kaybolmadı küçücük bir sakal teli bilmem bana çok saçma geliyor mesela bak evet içtiği bardak giydiği kıyafet saklanabilir ama ayak izi sakalının teli falan aşırı saçma yani ve yalan yani yalan olduğunu düşünüyorum
Şöyle düşün orta asyadaki orhun yazıtları korunmuş, göbekli tepe piramitler burdaki hiyeroglifler konunmuş, kaldıki kuran daha genç ve indiği zamanda hafızlar ve onlarca kopyası çıkarılmış dünyadaki tüm kuranların arapça yazısı aynıdır değişmez incil tevrat ve zeburun. İçşnde insan düşünceleri olduğunu onlarda kabul ediyorlar
Abiciğim göbeklitepe'deki kocaman taşlara sert cisimlerle kazınmış yazılar ile toprağa basılan ayak izi aynı şey mi aklını kullan bilime odaklan dini düşüncelerini bir kenara bırak ve mantıklı düşün hikaye kitaplarında da kaplumbağa ve tavşanın yarış yapıp tavşanın çok egolu olup kaplumbağanın kazandığı yazıyor ama buna inanmıyoruz değil mi aynı şey tamamen bir hikaye her şey
Sadece göbekli tpeyi neden örnek aldın ben sana daha fazla örnek verdim ve hepsi mantıklı hatta geçende bir sümer tableti buldular içinde tarif vardı, ayrıca ayak izinin müslümanlıkla alakalı olmadığınıda söyledim ama söylediklerimi okumuyosun sanırıım
Şey herkese spiral takılmasi gerektiğini. Çocuk sahibi olmak için test olunması ve kazanırlarsa spiralin çıkartılması gerektiğini düşünüyorum. Herkes ana baba olmamalı bence. Amaaa bunu asla söylemem reelde dkekdmej