Size de dostluğun/arkadaşlığın tanımını yeniden yazdıran oldu mu?

Bana oldu. burada biraz içimi dökmek istiyorum, isteyen okumaya devam etmeyebilir. İsim vermeden burdan biraz içimi dökmek istiyorum. Vakti zamanında burada biriyle tanıştım, arkadaşlığımız dostluğumuz o kadar güzeldi ki, anlatılmaz yaşanır gibisinden. İki yakın arkadaş, iki kardeş, iki dost gibi. Karşı cinsler olsak da birbirimize olabildiğince saygılı, mesafelerimizi bilen, birbirimiz hakkında kötü düşünülmeyen bir arkadaşlık. Yeri geldik birbirimizin akıl hocası olduk, yeri geldi derdimizi açtık hatta yeri geldi beraber para kazandık, iş yaptık. Çok güzel bir arkadaşlıktı yaa, ben gerçekten çok memnundum, iyi ki senin gibi bir arkadaşım var diyordum.
Gel gelelim bu arkadaşlık zedelenmeye başladı, ne zaman mı? Onun hayatına biri girer girmez. Bana ilk söylediğinde ben çok sevinmiştim, olsun tabi senin de mutlu olmaya aile kurmaya hakkın var dedim, eniştemizle tanışırız gibisinden cümleler kurmuştum. Bütün samimiyetimle söylüyorum çok sevinmiştim çünkü ben ona o gözle bakmamıştım, en yakın arkadaşımsın demiştim hatta benim bir arkadaşımla tanışabilirsin diye aracı olmaya da çalışmıştım. Neyse konu o değil. Şurdan devam etmek istiyorum, bir rahatsızlığı vardı bu arkadaşımın, rahatsızlığını geçiten bir yağ biliyordum çünkü aynı rahatsızlık kardeşimde vardı ve iyileşti. Bu yağı buldum getirttim onun için fakat bir türlü teslim edemedim. Neden mi? Telefonlarıma çıkmıyordu çünkü. Hep bir bahane oluyordu. Bir gün açıkça söyledi artık, enişte beyfendin çok kıskanıyormuş, kıskanıyorsa tanışalım dedim bende ama uzatmadım. Geçmişini temizlemekten falan bahsedince ben de onun hayatında bir pislik olduğumu farkettim çünkü pislikler temizlenir. Ben de arayıp sormadım artık. Sonradan da farkettim ki hayatında olumlu olmayan olaylar olmuş, bana göre. Beni ilgilendirmez artık, ne yse.
Bugün sabah doktora gittim ve doktor ameliyat olmam gerektiğini, ağır bir ameliyat olacağını söyledi. Kimseye bişey diyemedim, belli eski dostum/arkadaşım beni dinler dedim, naber diye kısacık bir mesaj attım ve gelen cevap kimseyle görüşmeyeceği yönünde bir mesajdı ve anladım ki gerçekten gerçek dost arkadaş diye bir şey kalmamış ya da ben bulamadım, bana arkadaşlık/dostluk kavramını yeniden anlamlandırdılar. Hepsine yine teşekkür ederim, okuyan varsa buraya kadar okuduğu için de teşekkür ederim. Belki burdan da gitme vakti gelmiştir, belli olmaz…
Size de dostluğun/arkadaşlığın tanımını yeniden yazdıran oldu mu?