Kimseye güvenilmeyeceğini, karşımdakine çok fazla değer, ilgi, sevgi vermemen gerektiğini, senin sevdiğini değil seni sevenle olman gerektiğini, herkesin dediğini kafaya takmamak gerektiğini, önce kendini sevmen gerektiğini , herkese herşeyini anlatmamayı öğrendim.
Yaşadığımız, yaşayacağınız her şey kendi kararlarımızın sonucu yani x kişisi bana bunu yaptı evet çünkü ben izin verdim, x kisisi bana bunu söyledi çünkü onunla konuşmayı ben tercih ettim aslında çoğu zaman bunların olacağını görüyoruz ama kendimize bahane arıyoruz çünkü o insanı sevdiğimiz için onun bize bunu yapabileceğini konduramıyoruz aslında sorumlusu biziz... hiç kimseyi suçlamamak bazen öfke ve sinir doluyoruz ve suçlayacak insan arıyoruz ya da bize birilerinin yol göstermesi bunu kimse yapmayacak herkes kendisine ilaç olmayı öğrenmeli çaba olmadan olmuyor sen durup aglayinca dünya sana kucak açmıyor yani, kimsenin umrunda değilsin herkes kendi derdine bakıyor o yuzden aglayacaksak bile mücadele ederken ağlamaliyiz bence çünkü kimse bizim yerimize bunu yapmayacak
* Zaman zaman yalnızlık iyi gelse de sevinç ve hüzünlerin paylaştıkça güzel olduğunu, * Çıkarcı insanlar olsa da iyi dostlukların da olduğunu, * Hayatın kısa, fani olduğunu bilsem de bazı şeyleri düzeltmek için canla başla çalışmak gerektiğini, * Hile, torpil vb ile haksız kazanç sağlayıp yükselen insanlar olsa da kazancıma kimsenin hakkını geçirmeden kazanmaya gayret etmeyi, * Her canlıya değer vermeyi, * Her insanın hata yapabileceği ve bir şans daha hakettiğini, * Sana iyi gelmeyen insanlarla mesafe koymayı, * Atamızın sözünde ki gibi: Zengin olmayı değil, her daim ahlaklı olmayı, * Ve her ne olursa olsun her daim gayret etmeyi ve hayata umutla bakmayı öğrendim ve öğrenmeye devam ediyorum prenses Galadriel 🧝♀️☘️
Herseye sitem etmek yerine gayret edip takmamaya çalışınca insan rahatlıyor.. Söylediğiniz gibi, öncesinde sorsalar kimse doğmak istemezdi. İrademiz dışında madem dünyadayız, kolaylaştırmak rahatlatıyor🌺
Yola ne kadar kalabalık çıkarsan çık, yol ayrımı geldiğinde herkesin kendi yoluna gittiğini. Ve kendi yolunu bulamayan birinin 'benim gibi' kimsenin yolunda yürümeye hevesi kalmadığını, yolu bitmediği için yerini bulamadığını. Hep bir arayışın peşinden o yolda devam ettiğini öğrendim. Umarım bir gün durmam gereken yere ulaşırım, umarım bir gün ulaştığım yerde kendi mutluluğumu bulup bu kadar amaçsızca ve yalnız başıma yürümem.
Kadınların kötü olduğunu hayat değil hayatıma giren üç kadın sayesinde fark ettim öğrendim ama kendim öğrendim yine
Mesela ezberimde 50 hadisi şerif var kendim ezberledim ve duaları süreleri kendi kendime öğrendim hep tamir etmeyi musluk şifon elektrik elektronik bilgisayar motorsiklet hep kendim öğrendim kendi kendime bilmediğim olayları bile mantığım ile çözüyordum bilmesem de yapıyordum kendi kendime bende şaşırıyordum 😅
Hiç bencil olmadım, yetenekli insanım, tamir hobim benim, tamiri seviyorum on numara kalp tamiri bile yaparım hiç atmamış gibi hiç yaşamamış gibi yeni doğmuş bebek gibi bir kalp tıkır tıkır ya 😅
Ben aşkçıl insanım aşkımcıl olurum ama eskidendi son üç ilişkimden sonra