Kişilik & Karakter konusunda 26,2b cevap paylaştı.
Neler öğrendim takıntılı aşık kuzenim olduğunu sonra arkadaşımın kazık atmaya meraklı olduğunu intikam almaya meraklı olduğunu komşumun oğlunun bir sapık olduğunu yeteneklerimi keşfettim düşmanlarımı tanıdım kendimi düşünmeye başladım Allah'a her şey için şükürler ettim çünkü hiç bir şey boşuna olmadı Allah isteseydi o dizideki kız olacaktım Allah istemedi ilk kararım yanlış olacaktı sonra arkadaşımla niye iyi değildik çünkü ayrılmamız gerekiyordu o benim başıma büyük bir şey getirecekti engel oldum zaten rüyalar gördüm olabilir maalesef tuzağa düşebilir ama etme bulma dünyası demişler çünkü sonra kuzenim tuzaklar kurdu ilkten kurtardılar sonra hep ben kurtuldum sezdim hep tuzakları arkadaşımın sınavlarını da bana tuzak kuran herkesin tuzağını sezdim ilk hariç çok küçüktüm kuzenimle de alakalı rüyalar gördüm ama o tehlikenin daha büyüğüydü çünkü en son rüya baya şiddet unsuru içeriyordu ve çok mutluydu buda bir işaretti Allah'a şükürler olsun ki hep kurtuldum ama yaşadıklarımdan çok şeyler öğrendim
Beni tepetaklak edenin en yakınim olduğunu anladigimda yapayalniz olduğumu fark etmiştim. Sonra tek başına daha güçlü oldum ben oldum en iyisi buymuş onu öğrendim. Kendinle yürüyeceksin yanına gelen her kim olursa olsun asla bir olmaayacaksin. Bir kaç adim ötede durması gerekiyormuş insanlarin. Onun dışında kendinle can cana yaşa hayatı
Bu hayattan öğrendiğim en temel şey; kendi değerimi başkalarının gözünden aramak yerine, önce kendim için değerli olmam gerektiği. İnsanın en büyük yolculuğu aslında kendisiyle olan yolculuğuymuş. Hatalar da, zaferler de hep kendini daha iyi tanımak, daha güçlü bir birey olmak için birer basamak gibi. İkili ilişkilerde gördüm ki, herkesin kendi yarası, kendi yükü var ve bu yüzden bazen en yakınlarımız bile bizi anlamayabiliyor. O yüzden de beklentileri bir kenara bırakmak, insanları oldukları gibi kabul etmek gerekiyor.
Hayatın getirdiklerine direnmek yerine, akışına ayak uydurmak ve en önemlisi ne yaşarsak yaşayalım kendimizi sevmekten, kendimize inanmaktan vazgeçmemek lazım. Sonuçta en güvenilir dost, her durumda yanımızda olan tek kişi yine kendimiziz