𐌷𐌴ࠋࠋ𐍈
erkekler yapınca normal karşılanan, kadın yapınca anormal bulunan şeyler nelerdir¿

Ee ben bunun bu versiyonuna düştüm 🤌
𐌷𐌴ࠋࠋ𐍈
erkekler yapınca normal karşılanan, kadın yapınca anormal bulunan şeyler nelerdir¿

Ee ben bunun bu versiyonuna düştüm 🤌
Evlilik öncesi ilişki. Sevgili Romalılar, değerli senatörler, şimdi size kadının yaşadığı cinselliğin neden ayıplandığını anlatayım. Cevabın ataerkillik olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.
Tıpkı diğer tüm memeli canlıların erkeklerinde olduğu gibi memeli bir canlı olan insan erkeği de çok eşlidir. Kadınlar ise tek eşliliğe meyillidir. Doğa kanunu bu şekilde ilerler. Mesela kadın hamile kaldığında 1 yıl boyunca üreyemez ama onu dölleyen erkek 1 yılda her gün üreyip çocuk sahibi olmaya devam edebilir. Bu mekanizmanın yanı sıra, Schopenhauer'a göre aşkın temelinde cinsellik vardır.
Bir erkek, âşık olduğu kadınla birlikte olduğunda aşkı bitmeye başlar. Çünkü içgüdüsel olarak amacına ulaşmış demektir. Lakin kadınlarda daha fazla bağlanma söz konusudur. Bu yüzden kadınların sadakati doğal, erkeğin sadakati yapaydır.
Hâl böyle iken erkeğin yaptığı kaçamaklar göz ardı edilebiliyor, nasılsa erkek, yapar deniyor. Ama kadın bunu yaptığında ayıp karşılanıyor. Çünkü kadın erkek gibi değil, yapması daha sakıncalı. Bu yüzden Doğu'dan Batı'ya tüm toplumlarda kadının yapması abes karşılanmıştır. Son zamanlarda eşitlik adı altında insanlar birbirlerini yadırgamayı bırakmıştır.
Erkekleri çok eşli kadınları tek eşli olmaya daha meyilli olarak ayırmak kısıtlı bir bakış açısına sahip olmanın getirdiği bi yanılgıdır. Ki insanları sadece memeli sınıfında değerlendirerek tek eşli mi çok eşli mi olarak sınıflandırmak yetersiz kalır. İnsanların tek eşli mi çok eşli mi olduğuna dair kesin olarak kabul görülmüş ortak bir görüş yoktur. Üreme döngüsü içerisinde olan her canlıda erkekler arasında sürekli olarak bir savaş zaten söz konusudur ki erkeklerin cinsel organı da zamanla başka bir erkeğin önceden yerleştirilmiş spermlerinin dışarıya atılıp kendi spermlerini yerleştirebilmesi amacıyla evrilmiştir. Yani burdan görebileceğimiz üzere dişilerin de esasında çok fazla erkekle birliktelik yaşadığıdır ve bu insanlar için de geçerli bir durum. Durumun ataerkillikten uzak olduğunu düşünmen oldukça saçma. Çünkü doğamızda keskin sınırlarla çizilmiş kadına atfedilen bir sınırlama yok. Bu olgu ancak sosyal ve toplumsal açıdan bize empoze edilebilir. Her üreyen canlıda yalnızca dişi tarafın hamile kalmadığını ve cinsel açıdan aktif olan tarafın her zaman erkek olmadığını da hatırlatmak isterim. Son olarak içgüdüsel olarak erkeğin kadınla birlikte olunca aşkının bittiğini söylüyorsun ama bu içgüdünün yerleşmesindeki başlıca sebep zaten erkeğin rekabet halinde olmamasıdır. Yani yerleştirilmiş olan etik kanunlar bunu mümkün kılar ve güçlendirir. Bu yüzden bu ayrımcalığı “ataerkil” olduğumuz için yaşıyoruz. Diğer kültürlerde de benzer şekilde tepki gösterilmesinin sebebi de basit mekaniklere takılınmasıdır ve yine “etik” yargılar ön plandadır
1-) Karşı cinse bakmak mesela onlar baksa güzele bakmak sevap derler, biz baksak kuyruk sallıyor derler.
2-) Cinsellik yaşarlar tecrübe edinmek için denir, biz yapsak gitti bakirelik
3-) Gece dışarı çıkarlar biz erkeğiz, kadın çıksa aranma denir.
4-) Küfür etseler lan sinirliyiz denir, biz etsek kadında küfür itici denir.
5-) En üzüldüğüm şey erkeğe dini nikah hakkı 3 bizim ise 1
Dahada konuşmak istemiyorum lütfen yeterli
👏👏👏
Küfür kadında iticidir çünkü kadın diyince insanlar kibarlık, naiflik, hoş şeyler bekler ve bu toplumsal değil evrimseldir.
Onun dışında geri kalan her şeye katılıyorum.
Hepsine katılıyorum ☝️
Şimdilik aklıma gelenler bunlar 🤣
Daha ne olsun 😅🤌
Düşünsem çıkacak ama bu kadar şimdilik😂
Biraz da başkaları düşünsün shfjs
Kesinlikle herşeyi benden beklemeyelim,🤣
Kıyamam sana 😅
Balım 🥰
😘 canım sissimmm
Çocuklu ayrılmış kadın yeni bir evlilik yapmak isteyince hala anormal karşılayan zihinler var. Oysaki erkekte çok normal karşılanıyor.
Doğru.
🌷🍀
Teşekkür ederimmm🥰🌷
Rica ederim ☺️🌸🌸
Cevap
47Cevap
𐌷𐌴ࠋࠋ𐍈 o kadar çok şey var ki bunları sıralamak gerekiyor maalesef.. ülkemiz cahil olduğu için erkek o yapar derler.. ama kadın yapınca maalesef direk karşı çıkarlar mesela..
Kadının evlenip boşanmış olması.. evlenmeden ilişkiye girmesi ya da bakımsız olması.. sevgili yapması dudaktan öpmesi. çapkın yapması.. açık giyinmesi. daha sayarım ama aklıma bunlar geldi şimdilik :D
Doğru yerlere değindin :D
Sende doğruladıysan tamamdır cann :D 🫶
Kesinlikle 🤌
🙏🥳🫶
Kadınların araba tamir etmesi veya ağır işlerle ilgilenmesi genellikle alışılmadık bulunur, oysa erkeklerin bu işleri yapması daha yaygındır.
Her şey demek istiyorum bu soruya.
Espri başı çeker, kadınlara karşı hep bi önyargı var özellikle erkekler tarafından 🙄 Egoları kaldıramıyor kadınlar güldürebildiğinde.
İkinci olarak "vur kaç" bayrağı çekiyor dye düşünüyorum 😂😂 Tek gecelik ertesi gün unutulası dakikalık anlık zevkler bi erkekler yapabilirmiş gibi düşünülüyor. Ben yapacağımdan değil, duygusuz ilişkiye karşıyım. Lakin çifte standart uygulanıyor kadına bu konuda. Bana kalırsa tek gecelik ilişki yaşayan kadın da adam da ruhsuzdur. Cinsiyet ayırt edilemez.
Evin geçimini sorumluluk alması, kafelerin hesap ödemesi, kadınları kısıtlaması, çapkınlık olması erkeklerine normal karşılar. Kadınlara gelince erkeklerden duygusal beklentiye girmesi, açık seçik giyinmeler, para pulu için evlenmeyi kadınlardan beklerler. Aklıma bunlar geldi.😃
Güzel güzel 😅
Aldatma,
Sokakta sigara içmek
Boşanmak ( boşanmış birinin bekar biri ile evlenme şansı 0)
Sanki bekar diye aldıkları kizlar çok temiz
DAVUL DELİNMEMİŞ TOKMAĞININ DEĞMEDIĞI YER KALMAMIŞ , haberleri yok, sjsj
Tabii, erkek boşanabilir kadın boşanamaz, neden? Çünkü adı çıkar
Hemen her şeyi normal karşılayacak kadar gördüm açıkçası. Yani aklıma gelen bir şey yok.
Aldatmak diyebilirim. Onun da sebebi erkek yapar kadın yapamaz değil. Bir erkek hiçbir bağ kurmadan 100 kadınla da birlikte olabilir. Kadınlar için öyle olduğunu düşünmüyorum. Öyle olmasındansa ayrılmasını daha çok yakıştırıyorum kadına. Ki bence iki taraf için de geçerli bu.
Oha şarkının bu versiyonu cidden müthiş olmuş😄 eve geç gelmek. Noluyo yani kadınlar eve geç gelince dışarıda kötü bisey yapmış gibi davraniyorlar. Belki gece insanıyız Alla Alla
Evet bayıldım, arabesk olarak söylense harika 😍
Kesinlikle😍
Evlenmeden cinsel ilişkiye girmek, erkekler yapınca çapkın kadınlar yapınca ruspu oluyor tuhaf o kadın tek başına ruspu olmamıştır halbuki 🤷🏼♀️
😌👌
Tersine Dünya diye bı film var o bu konuyu iyi ele almış bence
Kadının yolda erkeğe laf atması 😂
Hiç izlemedim 😅
Bı kaç kesit gormuşsundur kesin erkeklerle kadınların rolleri değişiyor filmde
Yok görmedim sjdj
bosanmis bir kadin tekrar evlenirken cok abes ama bosanmis bir erkek evlenirken ilk evliligi gibi heyecanlar hevesler havada ucusur
Çok doğru.
💗💗
☺️🫶
Argo konuşmak, birden fazla flört yapmak, hatta kimi için işe gidip araba kullanmaları bile abes 😂😂
Birden fazla flört yapmak onlara serbest, kimse bir şey demiyor ddjje
Biz erkekler tuvaletimiz gelince bir ağacın köküne işeyebiliyoruz ama aynısını siz yapsanız çok tuhaf ve abes kalabilir.
Bu mu örnek 🙄
Beğenemedin mi?
Hayır
İyi o zaman sorun yok
Yok tabii
Seyahat etmesi kendi başına gezmesi nedense benim yaşadığım ülkede iyi karşılanmıyor bazı geri kafalı eski tayfalar kadının ne işi var dışarada tek başına, otursun evinde yohhmnia hdhs başka azuları istekleri hshshs
bizim erk arkadaşımız olunca ötöt kuşu gibi ötüyo onun olunca ne ala
😁
Bunları saymakla bitiremeyiz erkek erkek gibi kadın kadın gibi davransın
Katılıyorum
Kıskanmayın bizi 😒 bize normal her şey işte
Siz bizi kıskanmayın hele
Yok cınımmm :D oldu başka
Hadi ordan 😏
Sen şurdan
ahahah deli ya :D
bacakları açarak oturmak, bacak bacak üstüne atıp oturmak, cinsellik yaşamak, küfür etmek, araba sürmek..
Hmm bence kadınlar alayına tatalı ama erkekler ağliyinca biraz tuhaf bulan kişiler var ama onlarda insan yaaa hani 😂😂
erkeğe sertlik yakışıyor da kadının sert tavırlısı cok hanzoca
@MadamLila yüzde bir milyon haklı katılıyorum yeni bisey düşünmeye üşendim
bak bu yorumunada yuzde bir milyon katiliyorum ❤👍
Soruya cevabım attığın video olurdu. Erkek okusa daha güzel olurmuş kadın okumuş abes olmuş hiç beğenmedim
Delirme shdjs
İnşaatta çalışmak maden ocaklarında çalışmak. Ağır iş olduğundan yakıştıramıyorum.
Laf atmak
Gece geç gelmek
Sokakta oranı buranı kaşımak🤮
Aldatmak normal görülüyor genelde; hâlbuki ikisine de ayıp.
Erk’klerin yaptıgı igrenc seyleri normal karsılamıyorum
Tespih elimde gezsem millet ne düşünürdü acaba diyorum
araba kullanmak
gece dışarı çıkmak
işten geç dönmek
pasaklı durmak
Cinselliği kadın yapınca namus, ama erkek yapınca normal karşılanması.
cinsellik. bi de biz s*kiyoruz siz s*kiliyorsunuz demeleri yok mu 🙂🙂
bu da normal bir şey çoğalmak için
ilerideki kızın için de giren ona giriyor dersin o zaman.
ne alakası var tatlişkom Türkiye'nin nüfusu artar güçleniriz yani onu dedim
sana demedim üsttekine dedim?
tamam tatlişkom özür dilerim
anana da bacına da ilerideki kızınıza da girdi ve girmeye devam edecek bunu diyorsun yani.
hayır tatlişkom ben öyle bir şey demiyorum lütfen sakin olun
ya sana demiyorum sıkıntılı mısın
hayır tatlişkom sakin olalım sıkıntılı değilim gayet iyi insanım
Erkekler yapınca normal ama kadınlar yapınca güvenilmez oluyor.
Bu nasıl bir adalet?
haklısınız ama ne yapalım kural bu bu arada bütün erkekler aynı değildir
Dışarıda sarılmak ve yanaktan öpmek.
Saçma bir linç olur sadece kadına.
Hesap ödemek ki abes bence snsnsn
Kadınlar hesap ödemek zorunda değiller orası kesin
Onu diyorum ödemez erkek öder
Kadının ödemesi abes erkeğin abeslipğ
Ahaha tamam :D
Kadın çapkın olunca adı çıkar erkek çapkın olunca elinin kiri olur.
Kafalarını al duvara sürt 😅
Akla ilk gelen cinsellik ya
Gece sokakta yürümek 😂
He nasıl yürürsün dhdj
Eve geç gitmek😅
Bu çok büyük sıkıntı shdjs
Tombala çekmek
Niye
Argo oldu ama kızlar tombala çekmez 😄
Gayri meşru cinsel ilişki 😂😂
😅
Aklıma ilk gelen küfür
Aynen, biz de küfür edebiliriz 😅
Bizim toplumumuz kapalı bir toplum. Erkeklere bazı yaptıkları normal gibi gözüken, kadınlarda anormal karşılanır.
El kol şakaları. Kadınlar yapınca yanlış anlaşılıyor. Halbuki samimiyet samimiyettir.
evet çok haklısınız
Fanatik bir taraftar olmak, yüksek sesle gülmek, küfürlü konuşmak, arabada yüksek sesle şarkı dinlemek, acı biber yemek falan filan.
Seks , flört , +18 şakaları
aynen çok haklısınız
her şey
Asagda birisi usenmemis liste yapmış hepsi yani
Kendinden buyuk biriyle beraber olmak
Kucuk*
Evet, kadın kendinden küçük biriyle olabilir mi aman aman :D
Hemmen elestirilir 🤣
Yemek yapmayı bilmemek
Ne alaka shsh
Erkekler yapıyor mu
Erkek gibi davranmak