Erkeklerin işe yaradığı bir konu var mı?
Bu yeryüzünde de
Herşeyin cefasını kadınlar çekiyor, sefasını erkekler sürüyor.
Neden böyle oluyor?
Bu yeryüzünde de
Herşeyin cefasını kadınlar çekiyor, sefasını erkekler sürüyor.
Neden böyle oluyor?
Bu paylaşım provokatif paylaşımdır ve ilgililere şikayette de bulundum, ancak görüş paylaşmadan geçmek de istemedim; çünkü böyle bir paylaşımın, dayandığı olumsuz deneyimler olmalı. Sevdiğim erkekleri ve sevilen hiçbir erkeği, bu olumsuz deneyimlerin genellemesine kurban edemem. Sen nasıl erkeklerle karşılaştın, bilemiyorum; ancak benim ben olmamda birçok erkeğin izi var: dedelerim, babam, erkek kardeşim, hocalarım ve sevdiğim tüm adamlar... Kadını bekaret, doğurganlık, annelik, ev işleri ve yuva yapmak ile sorumlu tutup - Erkeği milli kılan ve sokaklara salan toplum ile erkeği ekmeğini taştan çıkarmak ile sorumlu tutup - Senin evde yayıla yayıla yatabilmeni sağlayan toplum başka değil. Erkekler olmasaydı ya da erkekler gerçekten hiçbir işe yaramasaydı, yaşantısının bir döneminde cephede savaşanlardan biri de sen olacaktın. Erkekler olmasaydı savaşın da olmayacağını düşünüyorsan, büyük yanılgı içindesin. Yanıldığını birçok örnek gösterebilir, ancak yakın gündemden örnek vereyim: Gebe bir kadın sağlıkçının karnına tekme atan, onca erkek içinde bir erkek değil -ne yazık ki- bir kadındı. (Bu arada, burada, erkeklere geniş geniş giydirebilmeni sağlayan da bir erkek: Tolga Tanrıseven.)
Bir kadın olarak söylüyorum emin ol düzgün adam olmakta kolay değil bence. Ona bakarsak adamlar savaşlarda onlar ölüyor parası olmadığı işi olmadığı zaman kimse tam adamdan saymıyor. Kimse onlara iltifat etmiyor belirli bir yaştan sonra belki ailesi bile evinde istemiyor. Konuştuğu zaman adam dediğin çok mu konuşur oluyor ağlayamıyor ağlarsa erkek olmuyor derdini dışarı vurmuyor ama dediğim gibi düzgün insanlardan bahsediyorum ne her kadın çiçek ne her erkek odun tabi bunun tam terside geçerli her insan kendine özeldir onun için boş ver kötü düşünme çevreni değiştir onun yerine. Ne düzgün adam nede düzgün adam olmak kolay değil kadın desen yine öyle konuşuyoruz derdimizi anlatıyoruz mızmız oluyoruz adet olursun ağrı çekersin abartıyor olur sanki karşı taraf adet oluyormuş gibi ben nasıl testise atılan tekmeyi bilmiyorsam sende adeti bilemezsin doğum sancısını bilemezsin çünkü bir ben değilsin tabiki hamile olmak kişinin tercihi onun için cefası yine senin isteğin okumak istersin otur evinde olur koca parası ye olur onun için siz düzgün insanlarla bağ kurup düzgün insan olun
Cevap
60Cevap
Herkesin kendine göre zorluğu var
Toplumda erkeğin sırtına yüklenen sorumluluklardan, kadının isterse bu sorumluluklarda bir gram pay sahibi olmamayı tercih etme hakkına sahip olduğundan, evlilğin erkeği ömür boyu köleleştirme amacına hizmet ettiğinden, bir kadının tek bir sözüyle bile bir erkeğin hayatını cehenneme çevirebileceğinden haberin yok sanırım. Kadınların cefa çekip erkeklerin sefa sürdüğünü düşünüyorsan, baktığın pencereyi değiştir. Bugün kuyumculuk, turizm, giyim, iç giyim, lüks giyim, lüks tüketim kozmetik, otomotiv sektörleri ayaktaysa kadınların gözünü doyurmak, kadınları mutlu etmek için totosunu yırtan erkekler sayesinde.
Kızlar çile çekiyor ama bazıları onlarda zengin erkek peşinde 😄
Regl oluyoruz evet istersen bı ameliyatla bu durumdan kurtabilirsin
Hamile kalıyoruz bence bu müthiş bir şey hamile kalamayan o kadar çok kadın var ki
Erkekler ince düşünmüyor diyorsun evet onlar öyle ne yapalım bix kendi aramızda onlara öküz diyoruz ama ince düşünen erklerde var tabi bu bize denk gelmiyor yâda geliyor biz farketmiyoruz :(
Bana bı hak verilseydi yine kadın olmak isterdim çünkü kadınlar erkeklerden daha güçlü istersek herşeyi başarabiliriz Yeter ki isteyelim
Bana soracak olursan ben daha çok zengin erkek avcısı kadınlara kızıyorum...
regl olmak istemiyorsan ancak yumurtalığı aldırırsın o da daha erken yaşlanmana sebep olur yani yapamazsın aslında
Evine bakmaya çalışan evlatlarının geleceği için didinen erkekleri yok saymak yakışmaz. Ailenin reisliği gibi bir çok konuyu layığıyla yerine getiren , eşini mutlu etmeye uğraşan adamlar da var. Kadınların annelik gibi konuları haddinden fazla değerli ve kıyaslanamaz. Lâkin erkeklerin de vatani görev olarak kadınlardan daha cok ve zorunlu askerlik gibi süreçleri var. Vatan uğruna can veren erkwk evlatları var. Bunları yok saymak yakışmaz.
Ya niyetiniz ve anlatma biçiminiz için teşekkür ettim. Ve kesinlikle hakliisniz
Regl olmak istemiyorsan hormonlu spiral kullan çıkarana kadar regl olmazsın. Çocuk doğurmak zorunda değilsin ve erkeklerin yapmadığı her şeyi sen de yapmayabilirsin. Goril gibi de gezebilirsin sana kimse karışmaz. Böyle boş muhabbetle kendini üzmene gerek yok. Kimsenin sana ihtiyacı da yok.
Erkek sevecek değer verecek kıskanacak teklif edecek evlilik teklifini ayrı edecek acı yüzlü kahveleri içecek ayağına basılacak evi erkek doseyecek çocuğun masrafları evlenince kendi ödeyecek evin gideri erkeğin omuzunda olacak gençliğinde askere gidecek vatanı koruyacak ve erkekler neden bir şey yapmıyor öylemi aynen aynen
Teklif etmek çok mu zor
Ayağına basmak aman ne acı bir kere yaptığı şey yani, askerlik te bedelli zaten
Teklif etmek zor değil ama kadın içinde zor değil ilgi duydugun bir ekege hoşlandığını belli etmek neden olmasın biz teklif ederken ya hayır derse diye psikolojik bunalima giriyor sen bunun farkında değilsin askerliği de kimse bedelli yapmıyor
Erkeklerin cümleleri ya yek tük erkekleri ya da çoğunluk olan erkekleri kapsıyor ama kadınlar için her şey tüm kadınları kapsıyor. Eskiden erkege yuklenen tek sorumluluk para kazanıp eve bakmaydı artık kadınlar onca yükün üstüne bir de onu ekledi. Bir de beyler çalışmayan kadın istemiyor oldu, ee tabi keyfe keyif eklemek gerek.. Kısaca evet erkekler bu dünyaya keyfe gelmiş, tüm cefayı çeken kadınlar.
Dünyanın en iyi yönetmenleri diye araştır hep erkek yönetmen izlediğin filmlerin neredeyse tamamı erkek tarafından çekiliyor en ünlü filmler hep erkek eseri neden kadın değil kadınlar işe yaramıyor asıl herşeyde hep erkek var erkek çalışsın ben yatayım kafasındasınız
Yapsınlar onu da bir zahmet
@Gamzesumeyra en iyileri arasında kadın yok sorun orada
Bunlar sadece sezin çektiğiniz cefalar olduğu için böyle düşünüyorsunuz, mesela bu soruyu sorduğunuz telefonu erkekler icad etti tabiki wifiyi de çok yüksek ihtimal ülkenimizede bir erkek soktu ve yüksek ihtimal size bir erkek sattı yani hanımefendi anlayacağınız erkekler bu ülkedeki pis ve ağır işleri yapıyor ülkenin ilerlemesini sağlıyor siz hiç sanayide ya da organizede çalışan kadın gördünüz mü göremezsiniz çünkü öyle pis ve ağır işleri erkekler yapar askerede sadece erkekler gider hanımefendi bunlar sadece bir kısmı yani sırf çocuk doğurup ev temizliyorsunuz diye çok cefa çekiyorsunuz sanmayın sizden çok çok kötü durumda olupta hayatını sürdürmek zorunda olan birsürü insan var ve bunların çoğunluğu erkeklerden oluşuyor yani kısacası erkekler olmazsa bu ülke dönmez ve ileriye gidemez hanfendi.
Erkek kadını için ölerek acı çekti kadın çoçuğunun babası öldüğü için. birinin hayatının en güzel günlerinde çocuğunu bıraktı diğeri hayat boyuncu hergün öldü. birkaç kişinin yaşamı yüzünden isyan etmeyin ne hayatlar var millet hayatını yanlış yaşıyor aslında her iki tarafta zorluk içinde insan genel olarak zorluk içinde ne olurs olsun
Asıl herşeyin sefasını kadınlar sürüyor
Acil durumlarda erkekler ölür
Nafaka
kadının beyanı esastır
Zorunlu askerlik
Linççiler
Ayrıca bilim adamlarının %90'ı erkek
Yapay rahim bulunduğunda size gerek kalmayacak.
diğer erkekleri bilmem ben bendekinin ne işe yaradığıyla ilgileniyorum bakıyoruuz sevgi ihtiyacımı karşılıyo güldürüyo falan filan hamilelik desem kalmak için ona ihtiyacım var e acı çekmiyo değiller bu çocuklar sünnet oluyor anam e sonra hamile olsam nazımı falan da çeker bi de şey yanakları çok güzel sıkılır yani ev işlerine de yardım eder diye umuyorum bence baya işe yarıyomuş @greenmilitary eheheheheh iyi ki varmışsın
Cansın cann
@greenmilitary tabii <3
Herkes için geçerli değil empatisini cefasını hatta elini kaya altına koymaktan çekinmeyenler de var hani regl olup hamile kalan kişiden de cinslik oluyor daha uzun uzadıya anlatırım ama maalesef söyleyemiyorum uzun sözün kısası yapılan davranış cinsiyetcil değil karakteristik olarak görülmelidir
dünyada savaşlarda en fazla ölen cinsiyet erkek
ağır iş kollarındaki çoğu kişiler erkek
hapishanede bulunan çoğu kişi erkek
evsizlerin çoğunluğu erkek
psikolojik sorunları olanların, üstünde yük olanları çoğu erkek
okulda başarısız olanların çoğunluğu erkek
çünkü erkekler en çok baskı altında kalan kısım.
buna rağmen ülkeleri yönetenler erkek, teknolojiyi geliştirenler erkek, hayatın daha çok yaşanılabilir hale gelmesini sağlayan yine erkek
yaşanılır mı dkxkd ülkeyi batıran erkek yoldan geçene saldıran erkek hamile hayvanın üstünden motorla geçen erkek hayvan üstünde deney yapan erkek ağaçları kesen erkek avcı erkek
savasi cunku siz cikariyorsunuz
hapisanede en cok siz varsiniz cunku surekli kadin katlediyorsunuz
zorbalik daha cok kadinlara yapiliyor
ustunuze ne yuk anlamadim cogu kadin calisiyor ev temizliyor beyinsiz annelerinizle ugrasiyor cocuk buyutuyor ne baskiymis ulan erkelerin ya is yapiyorsunuz kadinlarin yaptigi en fazla maas size ne madur edebiyati bu kardesim ya
maalesef konu burada soruyu soranın mağdur edebiyatı. belirli bir kısmı alıp bunu bütün erkeklere mal etmek sağlıklı bir davranış değil. olan olaylardan sonraki hassasiyetinizi anlıyorum ama hayat bu şekilde işlemiyor maalesef. ortada bir gerçeklik var ve istisnalar kaideyi bozmuyor. deney olayıdır, ağaçları kesmedir, hayvan katletmektir bu konularda yorum yapmayacağım.
artik erkeler madur edebiyati yapiyor
erkeler daha cok maalesef
ne alaka her sorudan biri erkeklerin mağdur edebiyatı zaten
@xİstilacıTürİnsan aynen kanka hepsi ayni
sorsan hepsi melek ama
bu beyinsizin kadinlarin da calisma hayatina girdiginden haberi yok galiba ess ek seni etrafina baksan kadinlarin da calistigini goreceksin ama esse ksin iste anca otlarsin yere bakarsin a m delisi
sizden değil beyfendi baskasina yaziyordum kemtelin mi ne o hesaba yazdim size gelmis kusara bakmayin
engel attı o ödlek djfkfk
@xİstilacıTürİnsan kadinlarin gucune yetisilir mi beee
aynen oyle guzelim iki hesap odeyecekler sanki evinin tapusunu istiyoruz onlardan hatta bazi erkekler kendi yedigi ictigini bile kadina yukler okuz erkekler gercekten duygusuz yaratiklar bosss yasiyorlar her sey kadinin uzerinde ayni isi yapiyoruz ama daha az maas aliyoruz bu da kadinlari depresif hale sokuyor tum yuk kadinlarda aynen hayatim haklisin bir halta da yaradiklri yok hormon torbalari
Baban da erkek biliyosun dimi
Baban olmasa dünyada olmucaktın mk neyin egosu bu
@Pandamsı_642 hormon torblari bir is yaptiginiz yok iki hoplayin dunyayi kurtardim sanarsiniz
Yav he ablacım soruma cevap versene sen
Her erkeği aynı sanacak kadar aptalsınız.
@Pandamsı_642 sensin o
Hahahah women ☕
@Pandamsı_642 tipsiz
Bana diyene bak fotosu bile yok kezonun
Çok güzelsin madem koysana fotonu zavallı.
@Pandamsı_642 senin lafinla koymayacagim heralde okuz beyin siz sen kimsin hosttttt
Az biraz at gözlüklerini çıkarirsan bütün icatların neredeyse ilk temellerini erkekler attı ve ülke senin gibi bi kısmetim cıksada evlensem diye 7 24 evde yatarak korunmuyor hatırlatırım her bk erkeklerdenbekleniyor erkek çalışıp eşine bakmalı felan derler niye? Siz insan değilmisiniz biz niye her sizi memnun etmek için vakit harciyoz hep neden mesela?
erkekler kadınları nasıl baskı altına aldı onu da anlat o zaman
@xİstilacıTürİnsan kadın olarak güçsüzsunüz cünkü bu yeterli sebep erkeklerin çoğu yaptığı işi kadınlar yapamaz çekemez.
ne alaka lan
tiyatro da bile oynaması yasaktı hâlâ böyle çok geri yerler var
yazarlara bile neler yaptılar
@xİstilacıTürİnsan ah canım yaa erkeklere gereksiz demek saçmalık
değil
@xİstilacıTürİnsan kim kudurttuda seni böylesin merak ediyom
kuduran belli
@xİstilacıTürİnsan tabi ben sadece görüşumü haklı olan seyleri ilettim bunlara kudurup
bana yorum atan kim acaba sfhjf erkekler olmasa Şu an belki göçebe hayat yaşayacaktın suriyeliler gibi mk sen hiç hayatında silah tuttunmu
haksız olduğun için yazdım zaten kudurmasan destan gibi yazmazdın
yürü git lan sizin sayenizde mi oldu o
ne oluyorsa erkekten oluyor zaten
@xİstilacıTürİnsan beynin almiyor gerçi sana kitap gibi sayfalarca yazsak yine anlamazsın o kuçük beynin bunları algılamaya yetmiyo
Haha seni magaraya alalım moğollar gibi taş devrinde yaşa
düşük zekana ihtiyacım yok
@xİstilacıTürİnsan çok zekisin ne başardın bu hayatta
dedi boş boş oturan tip
@xİstilacıTürİnsan enazindan çalısıyom eve bir faydam var gereksiz insan
çalışmak bi fayda değil onu herkes yapıyor boş kafalı
@xİstilacıTürİnsan ya allah icin sus artik yurü boş insan
başkasının sözlerine itibâr etmiyorum
@xİstilacıTürİnsan tm
bu kari herhalde turkiyede yaşamiyor. ac bi esra erol izle adamin insattlarda kazandigi parayi kari 4 cocugunu birakip baska adamin eline veriyor yasadigi evde ahir gibi. bari al cocuklarini duzgun bir eve cikmaya calis. bu kari milletinde akil denen bir sey yok ancak boyle konusurlar.
Kadın ve erkek bütündür biri olmazsa diğerinin varlığının önemi kalmaz 😊 Ehlivukufun görüşüne katılıyorum ☺
Kral adamsın.
@ELPROFESSSOR
Adamın hası senin gibi olur.
Evet
kadın ve erkek bir bütündür..
Çok güzel bir söz. 😊🍓🍓
Teşekkür ederim iltifatlarınız teselli oldu biraz :)
Rica ederim..
İltifat değil
Gerçek..
Sevgilerimle 🍓
Bence erkeklerin üstünde daha çok yük var özellikle evli ve çocukları varsa gerçekten iş , para yeme içme giyim derken stres mahvediyor erkekleri hayattan kopuyorlar ve çok zor bir durum geçinmek hiç kolay değil
Damızlık olarak kullanıyoruz lhkhkhk işin şakası bizi sevsinler, ilgilensinler, el üstünde tutsunlar diye varlar.
Açılın erkek kötülemeye geldim 🤩
Canım onlar tek bir işe yarar, o da sevişip sevişip çocuk vermek 😂😂
Yaradılışımız böyle bazı konularda yapacak bir şeyimiz yok onların da sorumlulukları zor anları var. Bize değer verdikleri önemsedikleri sürece sıkıntı yok.
Tamm biz hep yatıyoruz zaten boş ver knka sen bildiğin gibi yaşa hatta once evden başla önce babanı azarla sonra erkek kardeşlerini azarla tamam mı sonra gel bşze trip at.. 👍
Dun 13 saat çalıştım asiri yoruldum eve geldiğim de karim olsaydi sayet ona sarilip yorgunlugumu atardim ama yok yani kadinin yeri evidir erkeginde isi gucu o yuzden Allah kadini emanet olarak gondermistir agir sartlara maruz kalmasin diye bir tarafi zayif bir tarafi ona oranla guclu yaratmasi onun rahmetindendir ama anlamak icin idrak lazim
Erkekler savaşıyor, ağır iş yapıyor, nafaka ödüyor, klasik kezban tribi çekiyor, ilk adımı atmak zorunda. Daha napsın adamlar. Her alanda altta kalması isteniyor.
nafakayı kafasına göre ödemiyor ve tek erkekde ödemiyor erkeklerde çocuk gibi davranıyor
sizde evlenince kadına her işi yıkmasını biliyonuz ama
erkekler bi hastalansa bile bebek gibi davranıyor
ilgi zaten çoğunda yok hep bahane
@xİstilacıTürİnsan işi yıkmamı 😂 Siz ne güzel öyle kolayını bulmuşsunuz. Erkek dışarda tabiri caizse her türlü itin kopuğun, isverenin, kahrını çekecek gerekecek izzeti nefsini ayaklar alacak akşama kadar belası s... k. İki bulaşık çamaşır zor gelecek.
Bırakın bu pembe dizi , kraliyet ailesinden havalarınızı gerçek hayata dönün diyeceğim ama daha çocuksun
nafaka herkes odemiyor merak etmeyin cimri bey paraniz cikmaz cebinizden ilk adimi da artik kadinlar atiyor sen ne diyorsun kendi hesabini kadinlara kitlemeye calisan bile var artik kemik iliginde cocuk da yapiliyor bos oksijen kaybisiniz
ha kadın işte çalışmıyor sanki bak sen bahaneye iki bulaşık yıkamak kolaysa neden Türkiye istatistiklerine erkekler sadece 23 dakika ev işi yapıyor
ayrıca iş dediğinde belli saat ev işi 24 saat ve aralıksız
aman ne evlenip başımı yakacam oturun kendi işinizi görün
her işi kadın yapcaksa erkeğe ihtiyaç yok zaten
@xİstilacıTürİnsan aynennnnnnnn sendeki akil kimsede yok kanka cidden haklisin
ben eşitlikçi değilim
Kimse zaten alamaz ben seçerim
ama Türk erkeğine zaten bakmam
hahahahahaha bu lafa 3 saat gulerim ben siz daha kendi pisliginizi toplayamiyorsunuz ahahahaha
zırlayan sensin emzik tıkmaya geldim
Tamam bebeklerim geldim hepinize verilecek cevabim var. Birincisi şu. Regl oldum bana premsesler gibi davranın muhabbetleri anca bizim kezbanuslarda var 😀 Siz regl oluyorsanız bizde sünnet oluyoruz 😂 Savaş çıkar erkekler çatışmaya gider deprem çıkar erkekler koşar, yangın çıkar erkekler koşar, ataerkil toplumdan şimayetçisiniz ama evi erkek düzer, nafaka yi da bal gibi erkek öder bir gün bile evli kalsa dahi. Erkek teklif edecek erkek çiçek alacak erkek diz çökecek hep ni pofpoflanma ihtiyacındasınız. Evde perde bile asamayanlar konserve kapağı açamayanlar size ihtiyacımız yok diyor 😂 istiilacı tür az burhan burhan diye ağlamadın burada neden ağladın.
Kezbanus melissimin zoruna gitmiş. Sizin haksız kazanç elde ettiğinizi söyleyince neden cimri ya da pinti oluyorum. Doğrumu bu at gözlüğüyle bakmak.
Kemik iliğinden çocukta olmadığı son gğncellemeyle sabitlendi sizi keklemişler. O çocuğun hayatta kalamadığı haberlerine bakmadınız sanırım. Hoş size bir haner sunsunlar ona inanın başarılımı başarısız mı takip etmeyin.
Ulan iki gün ilgi görmeyince psikolojisi bozulup zırlayanlar hiç kimseye ihtiyacımız yok diyor komik şeyler sizi gidi
. halinize ağlayın çakma prensesler sizi gidi sizi 😂.
sünnet hayatında bir kere oluyorsun onda da uyuşturuyorlar nafaka kafaya göre ödenmez hiç uydurma sadece erkekte ödemez siz aldatın aldatın sonra erkek nafaka ödüyor yok yaaa konserve kapağı açmak da dert değil sokarsın bıçağı açarsın perde asmak da zor iş değil çıkarsın bir şeyin üstüne takarsın çözüm bulmak kolay o dediğin hayatta kalamadı falanda yalan ilk klon koyunu duymadın herhalde gayette sağlıklı
ona bakarsak hırsızlar da salınıyor bu bunun suç olmadığını göstermiyor ama
bana ne lan bundan nafakayı ödediyse bi b0klar yemiştir
nafaka şartlarını araştır bari zevzek
senin gibi üşengeç değilim demek ki yaşlı bunak
lan ben yasadan bahsediyorum hırsızlık suçsa neden 9 cep telefonu çalan ya da her kuyumcuyu soyan hırsız serbest o zaman
dedi şartları bile bilmeyen ezik
e lan hani suçtu işte demek ki değilki hapse girdiği de yok
o mantık seninki
@xİstilacıTürİnsan la ma. lmısın sen yoksa m. al taklidimi yapıyorsun 😂
Biz sizin saçmalıklarınızı tartışıyoruz sen durmuş bana hırsız sorbost diyorsun.
Ya git işine gücüne. Sırf haklı çıkmak için senin toplumunun çarpıklığına vurup üste çıkmaya çalışmamak gerektiğini ya da söyleyecek birşeyin yoksa sessiz kalmanın doğru olduğunu öğren.
harbi anlama kıtlığı var sende
saçma sapan haberleri örnek veriyon
sen önce kuralları araştır ne durumda veriliyor öğren öyle gek
@xİstilacıTürİnsan erkek iste kanka ugrasmaya degmez yazma bu deliye kendini bir sey sanacak
Boşanma Davasında Nafakayı Kim Talep Edebilir?
Genel kanı yalnızca erkeklerin nafaka ödeme yükümlülüğü olduğu yönündedir. Ancak boşanma davasında nafakayı taraflardan her ikisi de talep edebilmektedir. Fakat yoksulluk nafakası her iki taraf adına imkan tanısa da uygulamada yoksulluk nafakası yalnızca kadınlara ödenmektedir.
Eşler eşittir, bu nedenle hakları da eşit olduğundan kadın-erkek ayrımı yoktur. Hakim boşanma davasında tarafların evlilik birliğinde daha kusurlu olan tarafa nafaka yükümlülüğü vermektedir. Böylelikle diğer taraftan daha ağır kusurlu olan taraf ya da evlilik birliğinin sarsılmasında tam kusurlu olan tarafa hakim nafaka ödeme yükümlülüğü verebilmektedir
anlamıyor ki kıt beyni
@xİstilacıTürİnsan erkelerde anlama kitligi var kanka yazma su beyinsize kopek gibi hakliyiz surunuyorlar 2 igne yiyorlar en buyuk aci onlarin oluyor el bebek gul bebek buyuduler erkekler ondan dilleri uzun yazma su canım erkege
@xİstilacıTürİnsan amma boş yaptın. Konudan konuya atlıyorsun 😀 Dolaylı yoldan benim dediğime geliyorsun ama sende onu algılayacak kapasite yok 😂 Bende diyorum adalet yok ve bu nafaka olayida adaletsizlik diyorum sen diyorsun.
Git bi dışarı çık nefes al 😂
Kıpkırmızı oldun beynine de kan gitmiyor şu an
ayn valla bişi yaşadıklarını sanıyorlar
lan okusana malll
ee ona bakarsak 2 kadını öldüren erkekde hapse girmedi bi siz çekiyonuz sanki
nafaka aldatan ese gelir aldattiysa ess ek gibi odesin yemiyorsa evlenmeyin abi ya ne nafakaymis cimriler ya evvvlenmeyin o zaman kimse israrci değil evlenme odemeyin nafakayi da
Lütfen şu cinsiyetten olmak daha zor gibisinden şeyler demeyin. Her cinsiyetin kendine göre zorlukları var.
Evren dişilere düşman. Zaten o yüzden hepsi kazmanın önde gideni
Turkiyede bütün yük erkeklerin üstüne yıkılmış durumda. Ne ise yarar demek olmaz hakaret olur. Bütün ağır işleri onlar yapıyor. Evlenme yükü onların üzerinde. Ben kocamdan memnunum şikayetim yok
Çok aşırı yüzeysel düşünüyorsun, dünyayı kendi gözlerinden görmeyi bir an için bırak ve tekrar düşün.
Onu bilmiyorum da o kadar gücümüz varmış ki bunların hepsi, kaba bir tabirle söyliyim, bize yük edilmiş. Çok kurcalamamak lazım böyle konuları.
Çocuk yapmanıza yardım ediyoruz. Biz olmasak nasıl hamile kalacaksınız? Ve her şeyi bulan erkekler, az mantıklı düşün
Bizimle böyle durumlarda ne hissettiğinizi düşündüğünüzü nasıl olduğunuzu paylaşmayınca böyle olması çok normal çünkü yaşamadan bilemeyiz hiç bir durumu bu yüzden o zamanlarda nasıl bi ruh halinde olduğunuzu bilmemiz gerekiyor oda zor
Ben çekerim cefasını onlar sürer sefasını böyle işin anasını 😂
Ayıp olmuş ama ne demek ne ise yariyorlar? Bu yaziyi yazabiliyorsan erkek sayesinde degilmi?
Ne işe yarıyorlar demen ağır olmuş. Herkes ayrı kanka
İnce ve tatlı düşünen ve empati kuran çok erkek daha doğrusu insan var
herkesin kendine göre sorumluğu ve zorluğu var elbet ama kadının birkaç tık üstü doğru..
erkeklerin işe yaradığı çok konu var erkek olmasaydı kadın ne yapacaktı😂
hepiniz olun de kurtulalim
beddua dönse kimse yaşamazdı
sinir stres, ha güzel sevebiliyorlar ama ne kadar sürer bilmiyorum
baban olmasaydı sen olmazdın en başarılı işe yaradığı kısım burası galiba :D baban adına konuşuorum d:
artık ona da gerek yok
@xİstilacıTürİnsan tabi efenim tabi :D
@xİstilacıTürİnsan siz kadınlar nie bu kadar bencilsiniz anlamıyoru ki erkek düşmanlığı nie :D havva bile ademin kemiğinden yaratıldı :D yani barışcıl yaşayamaz mısnız :D
bencil olan erkekler
bütün ülkelere bakıyorum hep bi b0kluk var
@xİstilacıTürİnsan feministler acaipler valla :D :D ama erkekesiz bir hayat veya kadınsız bir hayat düşünülemez aile bile kurulamaz :D
feminist kim ya
valla gayet kuruluyor
@xİstilacıTürİnsan sen ve senin gibiler kurabilir ama normal bir birey kuramaz anlatabildim mi :D
normal kişiden kişiye değişir
bana göre de sen anormalsin
@xİstilacıTürİnsan anormal olan benim he :D erkerk düşmanı sizler normalsiniz evet haklısın 19 yaşındaki bir çocuklar polemiğe girmem :D sen haklısın der susarım D:
yaşlılar ne anlasın zaten
@xİstilacıTürİnsan yaşlılar aşk neydi bilirdi hoşgörü neydi bilirdi d:
ayn 3 4 kadınla evlenerek
@xİstilacıTürİnsan ahaha deden 3-4 kadınla mı evlenmiş sorsaydın bir
genel olarak eskiden öyleydi hâlâ yapan var hiç kendini haklı çıkarmaya çalışma
arkadaşımın annesinin annesi öyleymiş
Ben kendi dedelerime bakarım benim dedem de onun dedeside tek eslidir hadi onu geçtim 4 esliligi eleştiren sizler 1 kişiyle sevgili iken neden 10 kisiyylede görüşüp tozuyorsunuz 😂 bende sana bunu derim bunlar sebeb olamaz ama demekki sen hiç sevgili yapmıyor olman lazım evlenmemen lazım sadece kızlarla beraber olman lazım o zaman 19 yaşında ki bir ufaklığın kalbi ne kadar sadık olur bilemem
lan 1 erkekle uğraşılmıyor ki başka erkeği napıyım
çoğu aynı zaten boşu boşuna kafa ütülemek olur bu
@xİstilacıTürİnsan bildiğin lezsin o zaman yani ondan düşmansın dimek :D ama ne bilim acaipsin neyse bu konu uzar gider ve işim var
keşke
@xİstilacıTürİnsan keşke derken D:
isterdim yani
@xİstilacıTürİnsan peki :)
Meni olmazsa çocuk da olmaz. 😏 Akıl yok sadece. Varsa yoksa s*ek*s. Zeki değil erkekler.
Askere gidio bu toprakları koruyanda biziz ne işe yaradığımızı bilmiyorsun demek ki
Nadasa bırakılan tarla ekilmezse hiç bir anlamı olmaz...
Bazı kadınların sürekli dır dırını çektiğimiz için hiç de sefa sürmüyoruz bence
Bebisim nerede bir öküz var, onları bulmuşsun sen 🤪
Nasıl sefa sürüyoruz mesela
Mesela bir örnek vereyim.
Doğum acısını biz çekiyoruz.
Bebeği dokuz ay karnimizda biz taşıyoruz.
Kilo alıyoruz Hamilelik esnasında.
Erkegin yaptığı tek şey baba oldum diye böbürlenip mutlu olmak
E bütün zahmeti biz çektik ama
aldırırsa yaşlanmaya erken başlar
"Kadın olmak zor ama aynı zaman da güzel."
Bu sözün şu an da tüm kadınların ruhunu okşadı 😊
@Ehlivukuf
Okşadı ise ne mutlu ☺️
Kadınlar muhteşem canlılar. Düşünün şimdi, o küçücük fırça ile ojeyi sürüyor ama sıçratmıyorlar. O saçlarla banyoda verdikleri mücadele en az 30 dakika. Hala nasıl yaptıklarını bilmiyorum fakat o incecik topuklularla kilometrelerce yürüyebiliyorlar. Biz erkekler yaptığında itici görünen bir çok davranış onlar yaptığında hoş görünüyor. Bütün bunların yanında bir de aşık olabiliyorlar, daha da şaşırtıcı olan.. Onlara deli gibi aşık adamları peşlerinde süründürüp kendilerinin burnunu boka sokan erkeklere köpek olabiliyorlar. Kadınlar demiştim, muhteşem canlılar. Erkekleri doğuruyorlar, adamları öldürüyorlar
Evi geçindiren kim
Kadın olmanın güzel yanlarını ne güzel açiklamışsın.
Okurken etkilendim.
Duygulandım.
Teşekkür ederim 🍓
Adam olmak erkeklikten daha ulu ve yüce bir makam
Sende adamın dibisin, dibi.
@Ehlivukuf
Rica ederim
Aslında iltifat etmek için değil gerçeği söyledim
Öyle olduğun için söyledim.😊
Ehlivukuf 🍓🍓🍓
Meriç seni
"Erkekleri doğuruyorlar, adamları öldürüyorlar" etkileyici miymiş
Regl olmak hamile kalmak ince (!) Düşünmek tabi zaten her şey de bundan ibaret.
Senin ince anlayışına zorlayayım
Onların da her tarafından tüy çıkıyor sakallı bir şekilde gezmek çok rahatsız edici olmalı.
bence soru cok sacma var olduklarina gore illa vardir bir sebebi?
bak bak embesile bak herseyi nasil bize yüklemiş seni kör cahil kendine pay çıkaran ahmak.
işte böyle ağzı bozuk erkekler
sen kes lan göť lalesi
hakaret edene böyle konuşulur
saygı hak edene verilir
ee demek ki hak ettiğin de hakaret
çünkü o kadar bile değilsin
layığın bu boşuna nefes tüketme herkes hak ettiğini alır yorumunda belli kim küfürbaz
vay köpek kendini bi b0k sanmaya başladı
birazdan başlar mağdur edebiyatına
Çakıyoruz daha ne istiyorsunuz. Kadın olana yeter de artar
kadın ve erkek bütündür biri olmazsa diğerinin varlığının önemi kalmaz
cidden bi işe yaramıyorlar
Yariyorlardir ya. mesele senin bir şeye yaramiyorlar diye yazdigin telefonun yaoiminda bir sürü erkek vardir..
Mesela kizlarla dalga gecemezsin tiye alamazsin kaprislidirler ama erkeklerle daha rahat dialoga gecebilirsin bu türden
he hee rahatmış ulan her dakka trip atan herşeye alınan erkeklerde çok
bi laf ediyon üstüne alıyor tartışmayı uzattıkça uzatıyor
illa kendi haklı çıkcak
ayrıca wifiyi de kadın buldu
Kadin gereksiz demiyoruz zaten
Ama erkeklere de gereksiz demeyin
Onlarda farklı şeyler yaşıyor kendileri daha iyi bilir tabi cevaplamayı ben yanlış bilgi vermek istemem
yatakta işe yarıyorlar erkekler siz yatarken onlar çalışıyorlar
iyi erkek bulmak şart
Ahsjshs patladım bu soruya
Saf zara ziyan neden varlar ki yer yüzünde
Bizim de hergün sakalımız çıkıyor mesela
Elindeki telefonu da bir erkek yaptı yanlız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?