21-22 yaş, üniversite sınavına hazırlanmak için geç midir?

Yakın zaman da 22 yaşıma bastım. Sonra ise kendi hayatım hakkında kararlar aldım.
Ben hiç üniversite okumadım. Hayatımda aksilikler oldu. Hem maddi olsun hem manevi olsun. Dolayısıyla bu beni hep aşağı çekti. Toparlanamadım. Kendime üzülüyorum ve
Artık bir yerden başlamak kendimi geliştirmek istiyorum. Ama yaşımdan ötürü endişelerim var.
Seneye istediğim bölümü kazansam 4-5 sene okusam yaşım 26-27 olucak.
Geriye dönüp baktığımda yaşıtlarım liseden o bana üstten üsten bakıp zorbalayan akranlarım sözde arkadaşlarım belki çoluk çocuğa karışmış olucak ( evlilik meraklısı değilim yanlış anlamayın sakın sadece hiç bir faydası olmayıp sadece beni yaralamak üzmek için söylediği ilerde koca bulamazsın evde kalırsın gençliğin gittiği için yavaş yavaş pörsüyeceksin dedikleri için bunu da ekledim) + iş hayatına erken atildiklarindan benden daha tecrübeli olacak erken atanmış olup maaş alacaklar ama ben o yaşta yeni yeni para kazanmış meslek edinmiş olucam.
Bunları düşündükçe derinden öfke ve pişmanlık hissediyor geceleri hiç huzur ve rahatlık ile başımı yastığa koyamıyorum. Ama ne yapayım şartlar eşit değildi böyle olmasını ben istemezdim zamanı geriye de saramıyorum.
Bir umutla hala kütüphaneye ara ara gelip gidiyorum. Sınava hazırlanıyorum.
Güncellemeler
1 yıl
Öne çıkardığınız için teşekkürler
Güncellemeler
1 yıl
Cevaplar için teşekkürler 🌻