Ben niye küs durmayı beceremiyorum ya. Neye kinlendiğimi öbür gün unutuyorum

Ben niye küs durmayı beceremiyorum ya. Neye kinlendiğimi öbür gün unutuyorum

Evet var kinciyim ben.. bana yapılanı ölsem unutmam.. mutlaka da cezalarını çeksinler isterim.. ama intikam alır mıyım.. hayır. genelde kendi hallerine bırakmayı tercih ederim
Tutarlarsa tutarlıyım, tutmazlarsa tutarsızım diyelim. Birine kin gütmem için gerçekten damarıma basmış olması lazım. Onyıllardır da geçmez o kinim. Çünkü bilirim insan 7 sinde ne ise 70 inde de o. Olgun gözükmek için yapılan yetişkin davranışları çoğu zaman etrafa uyum sağlayabilmek için yapılan kamufle davranışlar. 45 yaşını geçmiş ama hâla kardeşini kıskanan teyzemi örnek vereyim mesela.
Bu tarz nefret duygularını, içimizde barındırmanın hiç bir olumlu tarafı yok. Pozitif olacak en iyi hareket, onu affetmek olur. Affetmeyi büyüklükten değil, haklılıktan değil, kendimiz için yapalım.
Bütün pasif ve nötr duyguları içimizden arındırdığımızda, kendimiz kuş gibi hafif modunda hissederiz. İşte o zaman tadını alabileceğimiz hislere de yer açılmış olur.
Bende kin diye bir şey yoktur. Daimi olarak affediciyim. Düşmanımı bile affederim ama bu şöyle bir zanna kapı açmasın. Düşmanımı affettim diye beyaz bayrak çekmem, o düşmanla daimi olarak da bir savaş halinde olurum, suçunu affedip unuturum ama düşmanlığı katiyen unutmam. Başta dostum olupta sonradan karşıma geçmiş biri için de aynı şey geçerlidir
Cevap
25Cevap
Çok az kişiye kim duyarım. Kün duyduğum kişiyi de affedemiyorum.
Haşir meydanında Yaradan'ın yazıcısı ben olacak kadar kinciyim 😃 Adalet konusu kırmızı çizgim, haksızlık yapanı da yapılan haksızlığı da birebir not tutarım.
kin tutmak bence insana bir yük
en iyisi unutmak
Beddua etmeyi sevmem, Allah selasını versin 😂😂
Oo😀
Hayır. Kin insanın kendine zarar bir yük bence. Herkes kendi çamurunda ya çiçek bahçesinde gezerken güzelliğini ya da çirkinliğini alır üzerine. Bunun için benim ekstra çabama ihtiyaç olmaz, enerjimi harcamam.
Küs kalmak ve kin tutmak ayrı şeyler. İnsan en sevdiğine kesebilir, kırılabilir hatta ondan nefret de edebilir sevgisi mukabilince.
Kin, zalime tutulur.
Bence tabi.
Biraz var veya vardı bazı kinlerimi geride bıraktım ama unutamıyorum orası ayrı konu sadece beni etkilemesine izin vermiyorum eskisi gibi
Var ve birisine doğrudan zarar vermektense dolaylı yoldan zarar verip sonra o karışıklığı keyifle izlemeyi çok seviyorum. 😈
çok kinci bir insanım yaa unutamıyorum istesemde olmuyo ve intikam planı falan düşünüyorumhabire beynim durmuyo
Yaşanan ve kişiye göre değişir. yaptıkları geleceği etkilerse var dengine getirirsem Allah yardım etsin
tutarım ama cabuk barışırım ama kalbimi fena kıranları asla affetmem
Yoktur. Kendi kendime alıp başımı gidiyorum artık.
*lsün istemem ama kendi isteğiyle ölecek kadar gerek mentali gerek ruhu gerekse hayatı mahvolsun kahrolsun her saniye acı çeksin isterim gerekirse kafasının üstünden silindir geçirsin isterim.
Benik gibi kinci yoktur nefret ettiğim insanı oturur düşünürüm unutmamak için kinim katlanır
Haksızlığa uğrarsam kolay bırakmam ardını nede olsa hesaplaşmak adettendir
Hic yok
Kapatirim hemen :)
Yok karşı taraf haddini aşarsa sonrasına katlanır
Evet 10 sene önceki olayı hatırlarım ona göre tavır alırım ama intikam almam Allaha havale
Özür dilediği an kinim söner ne yapmış olursa olsun (enayiyim)
Eskiden kin tutup, beynime hamallık etmem diyordum ama bazı insanlar kin tutulmasını hak ediyormuş..
Asla işim olmaz
Kin tutmam umurumda değil
Var ama uzun sürdürmüyorum, suratıma telefon kapatanla bile konuştum tekrar. 💁🏻♀️
hava elementisin. teraziler hep öyle.
kin'in babası su burçlarıdır yengeç akrep balık
Kin tutmam için öncesinde o kişiyi çok seviyor olmam gerekir. Diğerlerini direkt unuturum zaten.
unutma juyum var sevmediğim insanı unutuyorum
Evet, var. Bana yaşatılanları kolay unutmam ben. Kinleniyorum ister istemez.
Çok şans verip silerim evet o huyum var..
Kin tutamam, çabuk unuturum.
Evet, kinciyimdir.
Karşımdakinin ne yaptığına bağlı olarak değişir.
Ben kin tutmam ama hiç birşeyi unutmam
Kindar bir insan değilim hayır
Hayır kin tutmam
kinciyim ben ama zarar vermem , küserim de ayrıca
Var küste durabiliyorum 😂
kin değil de intikam duygusu var bende ya
Intikam bende de var bak ama sonra geçiyor
yani hiç kusmus gibi yapmıyorum aynı şeyi yasatiyorum şaşırıyor aslında kötü bi huy da napalim
Güzelmiş kız kötü değil oh olsun
evet mesela biraz daha mesaj atmazsan sana kin tutabilirim 😡😡
Aşırı kinciyim bana yapılanı unutmam
Kin yok ama sildim mi biter benim için.
yok mezar teslim siliyorum
Hayır öyle bir huyum yok asla
Kin tutmam ama ödeşmek adettendir.
Yokkkkkk
benim yok
Yok.
Tutarim ben
Çok var