Ölüm acısını, tahminen ne kadar sürede atlatabilirsiniz?

Ölüm acısını, tahminen ne kadar sürede atlatabilirsiniz?
O ilk acı her gün her dakika devam etmiyor elbette ama iliklerime kadar hala acısını hissetmiyorum dersem yalan söylemiş olurum. O acının tarifi olamaz, ilacıda... Ben atlatamıyorum...
Bu arada ölüm acısını yaşayan birine dost görünen vefasızlar vız gelir. Yahu ben babamı kaybetmişim var mı daha ötesi. Kafa tamamen bu oluyor. Ölüm acısı bambaşka...
İnan değersizler.
Hiç dayanıklı değilim.. Çok etkileniyorum.. Çok kez yakınlarımı kaybettim ama en çok 1 yıl önce kuzenimi kaybettiğim de kendime gelememiştim.. Henüz 2 yaşında bir bebek hiçbir şeyden habersiz ama annesini gökyüzünde göstermişti.. İnsan neye üzüleceğini bilemez halde.. Bebeğimizin annesiz kalmasına üzülelim.. Kuzenimi gencecik yaşta kaybettiğimize mi üzülelim.. Çok zordu koskoca bir yıl geçti ama acısı hala içimizde.. 🥺🥺
Amin inşallah.. Allah razı olsun..
Amin.. 🤲🏻
Meleğim canım anamm 3 yıl geçti.. .. zor elbette ama onun için beni gördüğü için hissettiği için ruhu benimle biliyorum dimdik ayaktayım herzaman böyleydim ve onun yolunda devam ediyorum rabbimimin sabrıyla.. başınız sağolsun rabbim sabır kuvvet versin 🙏mekanları cennet olsun inşallah..
Dost görünen vefasızlar da bir nevi senin için ‘ölü’ konumuna düşüyorlar, en az o kadar acı olması normal.
Teşekkür ederim 🙏
Cevap
18Cevap
Benim sevdiğim insanlar yok maalesef ama olsa da dayanamam onların yokluğuna hiç bir şekilde.. çünkü çok zor bir durumdur benim için.. ama acısı hafifler sadece.. hiç bir zaman ölen insanları unutamayız zaten unutmak da istemem.. onların anıları ile yaşamayı tercih ederim kendi hayatımda her zaman.. özellikle de zamansız olur zaten.. hiç bir zaman insan ölüme hazırlayamaz kendini.
Bünyem bu tür olumsuz acı veren durumlara hiç dayanıklı değil ruhen hasta olurum belli bir zaman sonra alışıyor insan kabulleniyor durumu ama o süreci atlamakta insanı bitiriyor işte
Rabbim sabır versin dayanma gücü versin inşallah 🙏🥰
❤️❤️🌺🥰
Henüz başıma gelmedi başkanım gelir gibi oldu ama birinci dereceden henüz gelmedi bilemiyorum
Amin kardeşim cümlemizin
İnsan herşeye dayanması için yaratılmış bir canlı belki ilk başlarda acı ve keder duyulabilir ama zamanla bu azalacaktır güzel hatırlar duygularını iyileştirir ve ruhuna iyi gelir ben olaya böyle bakıyorum nasıl doğduğuna inanıyorsan birgün öleceğine ve sevdiklerinin hayatından gideceğine inanmak lazım dünyanın düzeni bu şekilde işliyor.
Kalbini ferah tut alırsın zaman herşeyi iyileştirir.
Rica ederim.
Açıkçası kendi ailemden çok şükür kimseyi kaybetmedim ancak akrabalardan kaybettiklerimiz şehit verdiğimiz insanlar çok oldu.
Akraba zamanla geçiyorda şehitler geçmiyor evet her zaman aklında olmuyor hayatını yaşıyorsun ama aklına gelince şehit haberi duyunca ya da bir yerde konusu geçince baştan yaşanıyor her şey o bambaşka bir şey işte.
Bir şekilde dayanıyor insan, alışıyor.. acıya da alışıyorsun kabulleniyorsun, çünkü başka yolu yok.. bünyen aklın kalbin bunu kabul etmek zorunda,, ama ömür boyu, ne kadar zmn geçerse geçsin, o sızı, yokluğu hep kalıyor içinde bir yerde
Maalesef öyle 🙁
Bu zaman kadar en yakınım olarak sadece babanemi kaybettim. Onda bile baya etkilendim. Annemi, babamı, kardeşimi hiç düşünemiyorum.. Özellikle annemi. Hiçbir zaman unutamam ve kendime gelemem gibi
Kişiye göre değişir. Ben annemi kaybettim 10 ay oldu bişey geçtiği yok geçecek gibide durmuyor sadece herzaman aklında olmuyor hayatına devam ediyorsun ama aklına geldiğinde aynı.
Ramazan bayraminda yasamistim 1 gun once yaninda oldugum dedemi kaybettim ilk duydugumda mahfoldum agladim uzuldum evine gidimce biraz daha olsun acimi gizlemek zorunda kaldim belki toplam 1 saat kadar uzule bildim 1 gun sonrada anneannemi kaybettik ve hissizlestim hic bi tepki veremeden gidip bi sigara yakabildim sadece ama aci o an değil sonradan gelio
Aminnn insallah seninde başın sağolsun
Valla artık acıya okadar dayanaklı ve güç oldu ki acılara gem vurduk alıştık mı diyelim bilmiyorum ama bununla yaşamayı zor da olsa ögrendik rahmetli Annemden sonra 🤲😏😢
Eywallah kardesm dostlar sağolsun 😢😢
Hayatımdan çok kişi eksildi. Bi miktar alıştım. Geri kalanların ömrü huzurlu ve uzun olsun. 😌
Hepimizin başı sağ olsun Semih beyciğim 😌
Çok zor bir süreç gerçekten o acı hep kalıyor.. Başın sağolsun abi.. Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın..🤲🏻🌸😔
Dayanilmiyor hele ki annen vefat edince icim de öldü disimda öldü sagligimdan oldum o derece saldim kendimi hic biseyin önemi yok hic biseyden mutlu olamiyosun alisamiyosun
dost kazigi bukadar yakmaz canimi
Allah razi olsun
Özür dilerim anlamamisim
En yakin arkadasim bile aramamisti ben defalarca aradim cikmamisti o gün den beri de kimseye ne acimi ne derdimi anlatirim ….
Dayanıklıyım ama ölüm sonuçta üzer, ağlarsın. 2022'de Babaannem ve Dedem vefat etti, 2023'de Amcam vefat etti
Sağolun
Yakınlığa göre değişir. Allah sevdiklerimizi bizden ayırmasın. Başın sağ olsun
Dayanıklı değilim en sevdiğim inananı seneler önce kaybettim ve acısı geçmiyor
Amin inşallah teşekkür ederim 🙏
Yaşadığım acıları küçücük bedenim kaldıramaz.. 😔😔
Bir acıyı daha kaldıramam.. 😔😔
Dedem biyopsi testi oldu doktor kötü görüyor.. 😔😔
Allah'tan ümit kesilmez bu doğru..
İnşallah iyi olur..
Bu çok zor bir soru kanka rabbim o anda hepimize sabır ihsan eylesin.
Yakınlarım olursa dayanıklı olacağımı sanmıyorum. En zor acı budur dünyada bence
Kaybettiğim insanın manevi yerine bağlı bu durum. Ama acıyla yaşamayı öğrenmek ve metanette kalabilmek gerek.
Anlatmıyorsunki sadece o acı ile yaşamaya alışıyorsun
Alışıyor insan bir süre sonra. Merak etme atlatırsın.
Babamın kaybı ile tecrübeliyim bu konuda
Çok zor çok iyi bilirim belki en yakın akrabalarımın 10 tanesini gömdüm. Aylar yıllar geçiyor ama acıları hala yüreğimde
Amcamın karısı kara Fatma öldü acısı çabuk geçti.
Başınız sağ olsun yine de.
Bilmiyorum, ben acılarına sadık biriyim sanırım atlatamam..
Benim yakınlarımın ölümü olmadı yani ölüm acısı yaşamadım.
Unutamamam için o insanı çok çok sevmem gerekir şu ana dek bunu yaşamadım
Hiç bir zaman atlatacagimi zannetmiyorum acısı içimde kalır hep
Dayanamadım açıkçası sadece o acıyla yaşamayı öğrendim 🥲
atlatilmiyor maalesef belki i aci ilk günkü kadar degildir ama asla bitmiyor
Babam öleli 14 sene oldu her gün ağlarım atlatamadım ben.
Yakın çevremden birilerini kaybetmediğim için bilmiyorum ama başıma gelirse bir süre kendimde olamam diye düşünüyorum
Sevdiğim hergün gördüğüm bir insansa acısı
zor olur fakat samimi değilsem dayanırım
Ben hâlâ atlatamadım çok zor bir dönem 🙄
Teşekkürler
Bilemiyorum daha ölmedim hiç
Ah pardon. Yakınlığıma bağlı. Şu ana kadar bana en yakın olan anneannemi kaybettim ve ölümüne çok üzülmüştüm. Ama kolay kolay etkilemez beni
Çok sağ ol
Benim için zor.. Verdiğim değerin derecesine göre bir ömür bile sürebilir..
Bi an soruyu yanlış anladım hani insanın özellikle saçma soru diye düşünmesi ve bunu bulması da yetenek dedim sanki birden fazla kez ölüyoruz
Allah ölümünde acısız hayırlısını versin
Dayanmaya çalışırım elden gelir ki insanın
Atlatamam hep hatırlarım
Fazlasıyla dayanıklı biriyimdir
Hiç yasamadim o yüzden bilmiyorum
Muhtemelen hiç yaşamam bile
Ölen kişiye göre değişir.
Hiç değilim:(
10 yıl oldu hâlâ ilk gün gibi
Hiç dayanıklı değilim
Hiç yaşamadım
Atlatamam galiba özellikle ailem ölürse