Öncelikle hepinize iyi geceler diliyorum ben 19 yaşında bir erkeğim bugün babam bana kızdı sebebi ise bende konuşma bozukluğu var bu yüzden 6 aydır bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyorum haftada 1 gün 2 ders olacak şekilde konuşma ve dil terapistinden eğitim alıyorum ama konuşmam hala düzelmedi öğretmenim bugün bana sen buraya ilk başta gelirken bile konuşman böyle değildi o zaman daha iyiydi sonra buraya geldikten sonra konuşman kötü oldu dedi sonra babam bana hep senin konuşmanda bir fark yok diyor bugün babam bu yüzden konuşma ve dil terapistimle telefonda konuştu bende babamın yanındaydım sonra öğretmenim babama benim yaşadığım sıkıntıları anlattı sonra öğretmenim babama oğlunuza psikolojik baskı yapmayın ve onu başkalarıyla kıyaslamayın dedi sonra babam hocama biz evde oğlumuza karışmıyoruz onun bir dediğini iki etmiyoruz evde rahattır odası var sonra kimse ona karışmıyor gibi şeyler söyledi öğretmenime sonra öğretmen konuştu telefonu kapattı telefonu kapattıktan sonra babam bana kızmaya başladı yeter artık sen 20 yaşına geldin hala öz güvenin yok çekingensin ben senin yüzünden kendimi öldüreceğim dedi bana ben babama bir şey demedim takmamaya çalıştım. Sizce babam haklı mı?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ya bu tarz rahatsızlıklar uzun bir süreç ister ama atlatılır. Ki tek konuşmanla ilgili bir sıkıntı değil bence, sebeplerini de incelemek lazım. Terapi öneririm. Sen babana bakma babanın bu görüşleri seni daha iyiye götürmez
Ben bu yıl üniversite kazandım yerleştim ama kayıt yaptıramadım çünkü ailem kayıt yaptırmama izin vermedi sebebi ise ailem beni göndermedi sebebi ise ben 2 yıllık elektrik bölümünü kazandım ailem de o bölümü okumamı istemedi çünkü ailem bana güvenmiyor ailem bana sen el becerikli biri değilsin elektrik bölümünü okuyamazsin seni elektrik çarpar dedi bir de ailem bana bu yıl tercih zamanı zorla 4 yıllık siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazdırdı ben ise 2 yıllık bölümler düşünüyordum ama ailem 2 yıllık okumama izin vermedi sonra bende hayallerimin peşinden gitmek istedim ve ailemden gizli 2 yıllık bölümleri de yazdım sonra bana yaşadığım şehirde 2 yıllık elektrik bölümü geldi ailem kayıt yapmama izin vermedi 2 gün önce üniversite kayıt için son gündü ama ben ailemden dolayı kayıt yaptiramadım bir de annem tercih sonuçları açıklandığı gün teyzelerimi telefonda arayıp teyzelerime şimdiki çocuklar rezildir bizim oğlumuz bizden gizli gitmiş elektrik bölümünü yazmış şimdi elektrik bölümünü kazandı dedi sonra babam beni dün tekrar dershaneye kayıt etti yani bu gelecek yıl ile birlikte tam 3 yıl olacak dershaneye gidiyorum eylül ayında dershane başlıyor bir de ailem şehir dışında da üniversite okumamı istemedi sebebi ise ailem bana hem sen şehir dışında kendine bakamazsın hem de sen çok safsin ve iyi niyetlisin seni kullanırlar kötü alışkanlıklar ve kötü arkadaşlıklar edinirsin dediler bana.
Sonra ben bu üniversite meselesini konuşma ve dil terapistime söyledim hocam bana sen bu yıl üniversiteye yerleştin mi dedi bende ona durumu anlattım evet hocam yerleştim ama ailem istemedi bu yüzden üniversiteye gitmedim dedim öğretmenin bugün telefonda babama kendisine böyle dediğimi söyledi sonra babam öğretmenime beni haksız çıkarttı sonra babam telefonu kapattı bu konuda da bana kızdı
Ya üzücü olmuş ama madem gidemedin kendi faydana kullanacaksın önünde bir yıllık süreç var eğitimlerini aksatma, bol bol konuşma pratiği yap. Hayal kurmaya başla, bir hedefin olsun, otur ve ders çalış. Gerçekten istediğin bir yere yerleşebilirsin. Ben üniversitenin şehir dışında okuması gerektiğini düşünüyorum ama sana bağlı
Babam üniversite meselesini öğretmenime anlatmamdan çok rahatsız oldı sen neden gidip beni öğretmenine söylüyorsun neden beni kötülüyorsun dedi
Tamam dedi ve bitti artık önüne bakma zamanı şu bir seneni iyi geçirmen lazım
1 senemi iyi geçirmem için bana neler önerirsiniz?
Yukarıda az çok bahsettim
Okudum teşekkür ederim
Bende dikkat eksikliği var ve okuduğumu anlamıyorum bu yüzden ders çalışırken odaklanamıyorum ve derslerimde başarılı değilim sizce bunun için ne yapmalıyım?
Bunun için o zamana danıştın mı
O zamana danıştın mı derken ne demek istediniz anlamdım
Uzmana*
Anladım teşekkür ederim
Danıştın mı diye sormuştum
seni anlıyorum tatlım ailene karşı dik durmaya çalış her zaman.
Ben bu yıl üniversite kazandım yerleştim ama kayıt yaptıramadım çünkü ailem kayıt yaptırmama izin vermedi sebebi ise ailem beni göndermedi sebebi ise ben 2 yıllık elektrik bölümünü kazandım ailem de o bölümü okumamı istemedi çünkü ailem bana güvenmiyor ailem bana sen el becerikli biri değilsin elektrik bölümünü okuyamazsin seni elektrik çarpar dedi bir de ailem bana bu yıl tercih zamanı zorla 4 yıllık siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü yazdırdı ben ise 2 yıllık bölümler düşünüyordum ama ailem 2 yıllık okumama izin vermedi sonra bende hayallerimin peşinden gitmek istedim ve ailemden gizli 2 yıllık bölümleri de yazdım sonra bana yaşadığım şehirde 2 yıllık elektrik bölümü geldi ailem kayıt yapmama izin vermedi 2 gün önce üniversite kayıt için son gündü ama ben ailemden dolayı kayıt yaptiramadım bir de annem tercih sonuçları açıklandığı gün teyzelerimi telefonda arayıp teyzelerime şimdiki çocuklar rezildir bizim oğlumuz bizden gizli gitmiş elektrik bölümünü yazmış şimdi elektrik bölümünü kazandı dedi sonra babam beni dün tekrar dershaneye kayıt etti yani bu gelecek yıl ile birlikte tam 3 yıl olacak dershaneye gidiyorum eylül ayında dershane başlıyor bir de ailem şehir dışında da üniversite okumamı istemedi sebebi ise ailem bana hem sen şehir dışında kendine bakamazsın hem de sen çok safsin ve iyi niyetlisin seni kullanırlar kötü alışkanlıklar ve kötü arkadaşlıklar edinirsin dediler bana. Sizce ne yapmalıyım?
sende onlada inat mühendislik kazan
Elektirk mühendisliği sayısal bir bölüm matematikten çok iyi net yapmak lazım benimde matematiğim yok sözelciyim 2 yıllık elektirk bölümünü de tyt puanıyla kazandım
dün akşam babam bana kızdı sebebi ise bende konuşma bozukluğu var bu yüzden 7 aydır bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine gidiyorum haftada 1 gün 2 ders olacak şekilde konuşma ve dil terapistinden eğitim alıyorum ama konuşmam hala düzelmedi öğretmenim bugün bana sen buraya ilk başta gelirken bile konuşman böyle değildi o zaman daha iyiydi sonra buraya geldikten sonra konuşman kötü oldu dedi sonra babam bana hep senin konuşmanda bir fark yok diyor bugün babam bu yüzden konuşma ve dil terapistimle telefonda konuştu bende babamın yanındaydım sonra öğretmenim babama benim yaşadığım sıkıntıları anlattı sonra öğretmenim babama oğlunuza psikolojik baskı yapmayın ve onu başkalarıyla kıyaslamayın dedi sonra babam hocama biz evde oğlumuza karışmıyoruz onun bir dediğini iki etmiyoruz evde rahattır odası var sonra kimse ona karışmıyor gibi şeyler söyledi öğretmenime sonra babam öğretmenime oğlum 7 aydır sizden eğitim alıyor bir arpa boyu yol alamadı dedi sonra öğretmen babama bir şeyler söyledi telefonu kapattı telefonu kapattıktan sonra babam bana kızmaya başladı yeter artık sen 20 yaşına geldin hala öz güvenin yok çekingensin ben senin yüzünden artık kendimi öldüreceğim dedi bana ben babama bir şey demedim takmamaya çalıştım ama üzüldüm bu duruma Bir de ben bu üniversite meselesini konuşma ve dil terapistime söyledim hocam bana sen bu yıl üniversiteye yerleştin mi dedi bende ona durumu anlattım evet hocam yerleştim ama ailem istemedi bu yüzden üniversiteye gitmedim dedim öğretmenin bugün telefonda babama kendisine böyle dediğimi söyledi sonra babam öğretmenime beni haksız çıkarttı sonra babam telefonu kapattı bu konuda da bana kızdı Babam üniversite meselesini öğretmenime anlatmamdan çok rahatsız oldı sen neden gidip beni öğretmenine söylüyorsun neden beni kötülüyorsun dedi. sizce ne yapmalıyım?
nasıl dil sorunun var acaba. bide bunlara takma sözelciyim deme senin ilgi alanın ne neyse o bölümü seç. matematiğim kötü diyosan babana keşke dgs giricem 4 yıllığa tamamlıcam deseydin.
Aileme dgs olayını da anlattım ama yine de izin vermediler
Bende konuşma bozukluğu var ben konuşurken takılıyorum şey şey demeler oluyor sonra geç cevap verme gibi
sen ne okumak istiyosun
Ben önü çok güzel bir bölüm okumak istiyorum ailem bana sen elektik gibi işleri yapamazsan senin masa başı bir işin olsun sen memur ol yeterlidir diyorlar bana
mühendislerin bazıları masa başı değil mi
Aileme göre değil aileme göre sağlık bölümleri ve bankacılık ve sigortacılık gibi bölümler masa başı
sağlık bölümleri bazı masa başı değil ki hatta çoğu değil. hemşire masa başı değil hep ayaktasın
Ailem onu bilmiyor işte öyle sanıyorlar
ailene söyle işte