Haksızlık karşısında verdiğimiz tepkiler, karakterimizi ve adalet duygumuzu yansıtır. Kimimiz haklarını savunur, kimimiz sakin kalır ve durumu değerlendirir, kimimiz ise sessiz kalmayı tercih eder. Bu tepkiler, bireyin yaşam deneyimlerine ve değerlerine göre şekillenir, kişisel duruşumuzu ve içsel gücümüzü ortaya koyar.
Size haksızlık yapıldığını düşündüğünüz bir durumda nasıl davranırsınız?
Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
Ben haksızlık karşısında tabi ki de haklarımı sonuna kadar savunurum.. kendimi savunur ve hakkım olanı almak için mücadele ederim..
bu da hayatın her alanında olur zaten sadece iş olarak değil arkadaşlık ilişkilerinde bile bir kişi hakkımı yiyorsa kendimi ezdirmem ona karşı ne olursa olsun gerekiyorsa bitirsin arkadaşlığı umurumda olmaz..
Yani şöyle ben genelde sesiz kalır köşeme çekilirim kendisinin haklı oldugunu zannetmesini izlerim çünkü öyle zevkli oluyor fakat tabiki de bana yapılan haksızlığın büyüklüğüne göre köşeye çekilip çekilmem. Büyük bir haksızlıksa yıkarım ortalığı.
mesela daha dün cok benzerini yaşadım cidden benim için zor bir durumdu ama haklı olduğumu biliyorum dürüst bir insan olduğum için millete bir dayanak sunmaya bile girismedim agladm buna ragmen sinirlerm bozuldu aglamak veya sinir krizi gecirmek çözüm değil önemli olan sakin kalıp duruma müdahale etmek