Arkadaş, aile, iş vb bir ortam olabilir. Çoğu zaman bu düşünce oluşabiliyor. Bu durumlarda nasıl tepki verirsiniz. Anlık karşılık mı verirsiniz, sonradan intikam mı alırsınız ya da sessizlik de bir tepki deyip sessiz mi kalırsınız.

Arkadaş, aile, iş vb bir ortam olabilir. Çoğu zaman bu düşünce oluşabiliyor. Bu durumlarda nasıl tepki verirsiniz. Anlık karşılık mı verirsiniz, sonradan intikam mı alırsınız ya da sessizlik de bir tepki deyip sessiz mi kalırsınız.

Haksızlığa uğradığımda önce içimde büyük bir öfke ve kırgınlık hissederim, çünkü adalet benim için çok önemli. Ancak hemen tepki vermektense sakinleşip durumu analiz etmeyi tercih ederim. Kendi haklılığımı tartar, olayın diğer tarafını anlamaya çalışırım. Eğer gerçekten haksızlığa uğradığıma eminsem, hakkımı savunmak için kararlı ama sakin bir şekilde konuşur, düşüncelerimi açıkça ifade ederim. Beni kimse anlamasa bile, içimdeki huzuru kaybetmemek için kendime olan saygımı koruyarak hareket ederim. Çünkü benim için en önemlisi, kendime karşı dürüst ve adil kalabilmek.
Cevap
5Cevap
Hakkımı ararım her zaman ve savunurum
Anında tepkimi gösteriyorum hatta bazen abartıp kontrolümü kaybettiğim bile oluyor
Haksızlığa karşı susamam ve hakkımı sonuna kadar savunurum geri dönüşü olmaz bende
bir şey yapamam çünkü her şey ortaya çıkar ben yalancı olurum benim dediklerim doğru ama insanlar bana inanmaz
Sesiz kalırım ve intikamda almam hayat benden daha yatatıcı
Sonuna kadar hakkımı ararım
Başkan yalan yok banyoya gırerım ağlaya ağlaya mastürbasyon yaparım
İyi bir plan yaparım gerisi kolay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?