Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
Sanmam. Korkuların temelinde geçmişten gelen bir travma ve karakter olarak bir şeyllerin tetiklemesi olur.
0
5 Yorumla
Soran
1 yıl
yani, başkalarını kaybetmekten korktuğumuz için ya da mutluluğumuzu kaybetmekten korktuğumuzdan ötürü. "Bu benim için fırsat, onsuz yapamam. saçma sapan şeyler yapmaktan korkuyorum, olmamasından korkuyorum." demek bağımlılık değil midir? bunlar da bağımlılık değil midir.
Bağımlılık, sevgiyle alakalı bir durumdur. Eğer bu sevgi, saplantıya dönüştüyse sende Bağımlı kişilik bozukluğuna sahipsindir. Yani bunu açmak gerekirse; Kişi tek başına kalmaktan ve kendi başının çaresine bakmak zorunda olmaktan korkar. Onaylanmamaktan korkar ve bu yüzden sürekli olarak başkalarının gönlünü yapar ve fikir ayrılılıklarından sakınır. Eleştirilere karşı aşırı duyarlı ve kötümserdir. Öz güven eksikliği yaşar, kendinden kuşku duyar, kabiliyetlerini ve üstün yanlarını hafife alır ve hatta kendisinin aptal olduğunu düşünür. Muhtaç, edilgen, itaatkar ve yapışkan davranışlar sergileyerek hoşgörüyü kötüye kullanabilir. Yakın bir ilişkisi bozulursa, başka ilişki yapma arayışlarına girer. Başarısızlık korkusu yüzünden sıklıkla işe başlayamaz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Evet bence olabilir..
Zaten kopmamızı engelleyen o dürtü, bağımlılıktır. Onsuz nasıl ya da ne yapacağımızı bilmemek.
Sanmam. Korkuların temelinde geçmişten gelen bir travma ve karakter olarak bir şeyllerin tetiklemesi olur.
yani, başkalarını kaybetmekten korktuğumuz için ya da mutluluğumuzu kaybetmekten korktuğumuzdan ötürü. "Bu benim için fırsat, onsuz yapamam. saçma sapan şeyler yapmaktan korkuyorum, olmamasından korkuyorum." demek bağımlılık değil midir?
bunlar da bağımlılık değil midir.
Bağımlılık, sevgiyle alakalı bir durumdur. Eğer bu sevgi, saplantıya dönüştüyse sende Bağımlı kişilik bozukluğuna sahipsindir. Yani bunu açmak gerekirse; Kişi tek başına kalmaktan ve kendi başının çaresine bakmak zorunda olmaktan korkar. Onaylanmamaktan korkar ve bu yüzden sürekli olarak başkalarının gönlünü yapar ve fikir ayrılılıklarından sakınır. Eleştirilere karşı aşırı duyarlı ve kötümserdir. Öz güven eksikliği yaşar, kendinden kuşku duyar, kabiliyetlerini ve üstün yanlarını hafife alır ve hatta kendisinin aptal olduğunu düşünür. Muhtaç, edilgen, itaatkar ve yapışkan davranışlar sergileyerek hoşgörüyü kötüye kullanabilir. Yakın bir ilişkisi bozulursa, başka ilişki yapma arayışlarına girer. Başarısızlık korkusu yüzünden sıklıkla işe başlayamaz.
çok doğru.
böyle kişilerin, başkalarına bağımlı olduğunu söyleyemezmiyiz?
Psikolog değilim, sadece kitaplardan edindiğim bilgi bu kadar.
bende Sinan Erginin kitabında görmüştüm, konuyu açmak istedim.
evet çünkü öyle öğretilmiştir ya da bilinçaltında öyle algılarız.
O sey ne
herhangi bir şey olabilir
O sey ne
sevgili dememi bekleme :D öyle olsaydı köpek gibi eş arardım.
Ben insan gibi soruyorum anlamadim ki
derdin ne diyorsun, anladım da, konu genel benle alakalı bir problem diye açmadım.