Sizce en fazla fedakarlık yapan kim sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Sizce en fazla fedakarlık yapan kim sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?

Göreceli bir kavram bu. Ve maalesef insanların bencilliği de gözlerine perde çeker. Hep ben emek verdim diye görenler de var hani. Bence insanın adalet kavramıyla doğru orantılı. Ve karşılıklı olmasıyla doğru orantılı, e baktın senin için çabalamıyor vazgeçip keyfine bakacaksın.
Bir ilişkide fedakarlık yapmak, cinsiyetten bağımsız olarak her iki taraf için de önemli bir niteliktir. Ancak, genellikle toplumsal ve kültürel normlara göre cinsiyetler arasında farklı beklentiler ve roller olabilir.
1. **Toplumsal Normlar ve Roller**: Birçok kültürde, kadınların aile içi ilişkilerde ve çocuk bakımında daha fazla fedakarlık yapması beklenebilir. Bu, kadınların sosyal rollerinin bir parçası olarak görülür ve kadınların fedakarlık yapma eğiliminde olduğu düşünülebilir. Erkekler de aynı şekilde, çeşitli sosyal ve ekonomik beklentiler doğrultusunda fedakarlık yapabilirler.
2. **Bireysel Farklılıklar**: Her bireyin ilişki dinamikleri, kişisel değerleri ve fedakarlık anlayışı farklıdır. Bu nedenle, bir ilişkide en fazla fedakarlık yapan kişinin cinsiyeti yerine, kişisel özellikler, değerler ve ilişki içindeki rolleri daha belirleyici olabilir.
3. **İlişki Dinamikleri**: Bir ilişkide fedakarlık yapma durumu çiftler arasında karşılıklı bir anlayış ve paylaşım gerektirir. Fedakarlık tek taraflı bir süreç değil, genellikle iki tarafın da katkıda bulunduğu bir süreçtir.
4. **Toplumsal Değişim**: Modern toplumlarda toplumsal roller ve beklentiler değişmektedir. Erkekler ve kadınlar, geleneksel rollerin dışına çıkarak çeşitli şekillerde fedakarlık yapabilirler.
Özetle, bir ilişkide en fazla fedakarlık yapan kişinin cinsiyeti genel bir kural değildir ve bu durum her çiftin dinamiklerine ve bireylerin kişisel özelliklerine bağlı olarak değişir. Her iki tarafın da fedakarlık yapması ve karşılıklı destek, sağlıklı ve dengeli bir ilişki için önemlidir.
Bunun cinsiyeti gerçekten olmuyor gülüm ❤️ en çok seven taraf kimse o yapıyor bazı ilişkide kadın bazı ilişkilerde ise bu fedakârlığı erkek yapıyor diğerinin de g@tu kalkıyor bu hayatın döngüsu bu şekilde ilerliyor
Kesinlikle öyle canım ama çoğunlukla bunu yapan taraf kadın oluyor..
Oyuzden yuvayı dişi kuş yapar diyorlar işte çünkü kadın. Genel olarak yapıcı bir kişiliğe sahiptir daha sabırlıdır emektardir
Kesinlikle öyle canım.. O kuş da bir yere kadar bir yerden sonra ölüyor işte..
Aynen öyle 👍👍 çünkü kadın değer gördüğü yerde çiçek açar 🌺🌱🌷🏵️🌺🏵️💮🌾🥀💐🌹🥀🌺🌸🥀💐🌹🍵
Çok haklısın.. 🥹
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Yuvayı dişi kuş yapar erkek kuş yıkar arkadasim oyuzden o yuvaları yapmaya calismayin. 40 yaşında bir kadın olarak söylüyorum 😁
@Papatyaadası ahh canım ben onu tecrübe edeli yıllar oldu aynen öyle okadar haklısın ki biz emek verdiğimiz gencligimizi harcadigimiz yıllar bir anda yalan oldu insana en çokta bu koyuyor işte çok fedakarlık çok vefasızlık getiriyor
EİG için teşekkür ederim 🙏🙋🥰
Rica ederim canım.. 🥰😍
ikiside olabiliyor kim daha fazla severse
Kadınlar her zaman daha fedakar..
sen öyle diyorsan tamam lafimi geri aldim 😊
Evet öyle diyorum.. Her insan farklıdır ama her ne olursa olsun kadın fedakardır.. Erkekler kaçmayı tercih eder..
bugün biraz sinirlimiyiz
istersen silenilirsin yorumu sorun degil
Yoo artık böyleyim diyeyim..
ne yapayim maestronun kafasina tas atayim mi ne yapti acaba
Artık kimse umurumda değil..
tesekkur ederim 😊
Rica ederim.. 😊
Cevap
25Cevap
Genelde kadınlar yapıyor diye düşünüyorum. Ama erkeklerde de yapanlar var. Ben fedakarlık zorunda kalmayı istemem. Benim sevdiğim kadın beni bu duruma getirmemeli. Bakış açım böyle.
Evet genellikle kadınlar yapıyor..
Ama buna gerek yok. Neden fedakarlık durumuna düşüyorsunuz mesela. Yapmayın abicim erkek olsun kadın olsun fark etmez. Bir ilişkinin temeli kendinden vermek değil birlikte paylaşmaktır.
Eğer seviyorsan istesen de istemesen de kendiliğinden onu yapıyorsun.. Seven her insan yapar bunu..
Kör seversen yaparsın. Sevgiyi kontrol edemezsen sonucunda hüsrana uğrarsın
Kör sevmekle ilgisi yok bence..
O size göre öyle. Bu benim kendi bakış açım. Herkesin sevgisi farklıdır.
Aynen öyle..
Bence birbirini seven insan fedakarlık yapar.. bunun kadını erkeği yok.. iki tarafın da çabası ile ilişki ayak da durur zaten.. eğer bir kişi çabalıyor diğeri takmıyorsa zaten geçmiş olsun biter o ilişki bir süre sonra
İkisi de yapar daha çok seven tarafın yaptığı dönemler vardır sonrasında da hatalı taraf yapar yürüyecek ilişki bu şekilde ilerler sürekli tek tarafın yaptığı durumlarda ilişkiler bitme noktasına gelir
Kadınlar oluyor... onun da sebebi Kadınlar anaç ruhlu
Emek cinsiyetsizdir..
Emeğin içinde neler var, bir kaç tanesine göz atalım.
Kocaman bir sevgi ve değer, sahiplenmek, yürek, mücadele, vazgeçmemek, arzulamak gibi. Sevmek içlerinde en karizmatik olanı. Herkese hissedemediğini, sıradan görmediğine vermişsindir. İnsanın hayatına giren herkesten bambaşka gelir. İşte o bambaşkalık için gerektiğinde fedakarlığın dibini gösterirsin.
Hak edene bir ömür, etmeyene nokta nokta..
Her ilişkide ufak ya da büyük fedakarlıklar yapılması gerekiyor elbet zaman zaman. Buna daha kolay adapte olması, yapması gerektiği düşünülen ve beklenen kadın bence. Ama çok fedakarlık yapan erkekler de gördüm. Zaten ilişkide bu fedakarlıkların dengesi olmaz ise bir noktada birikip sorun haline gelir, ilişkiyi zedelemesi kaçınılmaz olur.
Bence bir ilişkide kim daha yoğun bir his içindeyse o taraf aşırı fedakar davranıyor. Kimsenin iyisi olamazsın, kırk kere fedakarlık yapsan ve bir kere kendin için bir şey yapıp karşı tarafın menfaatine karşı bir şey olsa dünyanın en kötü insanı olursun. Sevilmek, onaylanmak ve iyi olmak için kendinizi başkalarına feda etmeyin. Bu her iki cins içinde geçerli..
Karşılıklı duygular kadar karşılıklı fedakârlık olmalı ilişkide. Bunu kadın veya erkek diye ayırmak yanlış olur. Kadın ve erkek birbirlerini tamamlayan bir bütün çünkü.
Belli olmuyor o. Kadını erkeği. Ama kadınlar ailelerini bırakıyor başka adamin hayatında var olmaya çalışıyor. Anne oluyor ve aldatiliyor sonra psikolojik sorunlar genel toplumun özeti. Erkekler devamlı çalışıyordu. Ama şimdi kadınlarda calisyigi için bence kadınlarin fedakarlığı ağır basıyor
Bunun cinsiyete alakası yok ayrıca fedakarlık değil isteyerek yapmak olur fedakarlık başka bir şey
Her insan farklıdır tabiki..
Tabiki kadınlar.
Erkeklerin her halini çekiyor katlanıyor yetmiyor bir de ailesini çekiyor allah bize sabırlar versin
Kesinlikle.. 👏🏻
Kadınlar daha fazla tabiki. Gerçi sevdiği için tüm hayatını değiştiren erkekler de var yok değil. Ama çok az.
Erkekler kadınlar gibi değil en ufak bir zorlukta kaçmayı tercih ederler..
Evet. Öyleler ne yazık ki.
maalesef..
Her ilişkinin kendine has bir ütopyası vardır. Kimi ilişkide erkek ön planda iken, kimi ilişkilerde kadın ön plandadır.
Her ne olursa olsun her zaman fedakarlık yapan kadınlardır..
Doğrudur. Ama yaşadıklarım ve şahit olduklarım bana öyle düşündürmüyor. Saygı duyarım düşüncene :)
Her ilişki farklıdır.. Her insanın farklı olabileceği gibi..
Ben de tam onu söylemeye çalışmıştım aslında ama :)
Hımm anladım.. 😊
Çoğunlukla kadınlar daha çok çabalıyor emek veriyor bence
Aynen öyle..
İki tarafta da olabilir, en çok seven en çok fedakarlık yapandır.
Aynen öyle.. Bu her zaman kadın oluyor ne yazık ki..
Kadınlar biraz daha fedakar oluyor
Biraz daha değil öyle..
Cinsiyete değil bence yaşanan durumda kim fedakarlık yapabiliyorsa o yapıyor. Evet bencil insan yok mu var. Ama genelde kadınlar bir adım önde sanırım konu fedakarlık olunca.
Bunun cinsiyeti yok. Daha çok seven taraf fedakarlık yapar.
Erkekleri hafife almayın. Çok fazla fedakarlık yapıp değeri bilinmeyen, ihmal edilen, fedakarlığı görev olarak üzerine yapışan çok erkek var... Maalesef bunlardan biri de benim...
Ayrıca, yoksul ailelerde erkeğin bedenen çalışmaktan dolayı çok zayıf, kadının genelde kilolu olduğunu unutmayın... Bu da fedakarlık...
karaktere bagli bu ama ben kadinlarin daha cok fedakarlik yaptigini dusunuyorum genel olarak. evliyse ozellikle, cocuklari icin katlanmadigi sey kalmiyor kadinlarin
Valla benim de yaptığım oldu karşı tarafında. Allah ömrümüzü fedakarlığın kıymetini bilen insanlarla kesiştirsin
ilişkide Ağır sorumluluklar bekleyen herzaman kadındır. Dolayısıyla Erkekler daha fedakardırlar.
Fedakarlık kişiden kişiye değişir. onemlisi güven güven olduktan sonra her türlü fedakarlık yaparsan bence
Kadın erkek değilde seven daha çok fedakar oluyor
Belki de..
Kadin cok hasta ve onu ancak yağmur suyu iyilestirebiliyor ve her yağmurda adam da kadinla sokakda bekliyor
Iste sevginin fedakarlığı görsel herseyi gosteriyor
🙄🙄
Bakis acisi onemli
Hiç de öyle bir görsel değil..
olur mu
Havadan etkilenen adam
Bakin burnu kıpkırmızı
Yağmur için tedbir alan adam palto şemsiye
Yani kadin tamamen tedavi için orada bir ince elbise
Bence adama kızmış öylece dışarı çıkmış..
O zaman zaten fedakarlık degil
Kendi tatmini
Öfkesini sinirini aktarıyor:)
Hakliyim bu resimde kesinlikle sevdigi kadinin zor zamanda herseyi ile yanında olan bir erkek var :)
Size guzel olsun gunun kalani
Teşekkürler ama ben sizin gibi düşünmüyorum.. Eğer öyle olsaydı kadın ıslanıyor olmazdı..
Yağmur suyu onu iyilestiriyor:)
Bunu anlamamış olamazsınız
Lütfen.
Yok daha neler.. 🙄
Genelde kadınlar herşeyini ortaya koyar. Fazla fedakarlık da vefasızlık getirir..
Erkekler yaptıkları herşeyi büyütmeyi severler
Kaybetmekten en çok kim korkuyorsa o, maalesef cinsiyetle alakası yok.
Bence ilişkiye göre değişir ama genelde kadınların daha fedakar olduğuna inanıyorum
Fedakar ama ıslanmasın ı izliyor ilginç
Çünkü bu ilişkide fedakar olan kadın.. Erkek ıslanmasın diye şemsiyeyi almıyor..
Kadın hiç bir şey yapmıyor vasıfsız kalıyor her masrafı her tribi zorluğu erkek çekiyor
Kime göre neye göre..
Kadınların vasıfsız olduğunu kim söyledi..
Aslında herşeyi kadın yapıyor.. Üslubunuza dikkat edin..
Haddinizi daha fazla aşmayın isterseniz.. Benim ne olgunlukta olduğumu beni tanıyan insanlar bilir..
İlişkide ki kişilere göre değişir. Ama çoğunlukla kadınlar daha fedakar.
Bence erkekler daha fedakar
Emin miyiz bundan..
Evet
Kadınlardır. Erkekler daha rahat
Aynen.. Erkekler kaçmayı tercih eder..
Çok seven taraf.
Ama genelde kadındır.
Kesinlikle..
Aşık olunca kadınlar daha çok yapıyor
Herhangi biri fazla yaptiysa ilsiki yurumez
Ben daha çok kadınların yaptığını gördüm
Erkeklerin fedakarlığı asık edene kadar
Bi şey demek istemiyorum
Bu durum her ilişki de farklıdır
Bence kesinlikle kadın
Her ilişkide değişir
sevgisi ağır basan daha fedakardır
fedakarlık yapanı bu ülkede züküyorlar!
Genelde en fazla fedakarlık yapan kadınlardır.
Ne oldu ayrilmissin sevgilinden herhalde ironi gibisiniz ya
Kadın
Kişiye ilişkiye göre değişir
Kadın olur
kişiye göre değişir
Erkek
Ben galiba
Kadindir
Kadındır
Kadınlar
Kadın.
Kadın