İlişkiyi ayakta tutan en büyük etkenlerden birisi fedakarlık yapabilmektir. Peki sizce en çok hangi cins fedakarlık yapar?

İlişkiyi ayakta tutan en büyük etkenlerden birisi fedakarlık yapabilmektir. Peki sizce en çok hangi cins fedakarlık yapar?

Bence ilişkilerde fedakârlık cinsiyete göre değil, yüreğe göre değişir. Ama dürüst olmak gerekirse, kadınların duygusal anlamda daha çok fedakârlık yaptığına daha sık şahit oldum. Onlar daha çok içselleştiriyor, daha derin seviyor ve çoğu zaman karşılık beklemeden veriyor. Ama bu demek değil ki erkekler fedakârlık yapmaz; gerçek seven bir erkek de gerektiğinde her şeyini ortaya koyar. Yani kimin daha çok yaptığı değil, kimin ne uğruna yaptığı önemli bence. Çünkü fedakârlık sadece yapmakla değil, hissederek yapmakla anlam kazanıyor.
İlişkilerde fedakârlık, bireyin karakterine, yetiştirilme tarzına, ilişkiye bakış açısına ve kültürel normlara bağlı olarak değişir. Ancak toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle, özellikle geleneksel toplumlarda kadınlardan daha fazla fedakârlık beklenebilir. Kadınlar genellikle ilişkide duygusal emek vermek, sorunları çözmek, fedakârlık yapmak ve uyumu sağlamak konusunda daha aktif rol oynar. Örneğin, ev işleri, çocuk bakımı veya partnerinin duygusal ihtiyaçlarına destek olma gibi konularda daha fazla sorumluluk alabilirler. Öte yandan, erkekler de ilişkilerde farklı şekillerde fedakârlık yapar. Geleneksel rollere göre maddi destek sağlama, partnerini koruma veya ailesi için daha çok çalışma gibi sorumluluklar üstlenebilir. Sonuç olarak, kim daha fazla fedakârlık yapar sorusu kişiden kişiye değişir. Ancak toplumsal normlar nedeniyle kadınların fedakârlık yapma konusunda daha fazla teşvik edildiği ve bazen bunu yapmak zorunda hissettiği söylenebilir.
Erkekler gösterir kadınlar bende emek veriyorum diye düşünüyor. Sevgili olmayı teklif eden erkek oluyor, sevdiğini ilk söyleyen erkek oluyor, evlenme teklifi gelecek olursa bunu İlk defa erkek yapmak zorunda bak şu bir gerçek kadınlar çok kolay bir erkeği elde edip sevgili olabilir çünkü erkeklerin kadınlara sırf cinsellik için bile zaafı var. O yüzden gerçek ve samimi olmak gerekiyordu canım erkek gözünde büyütüyor kadının bir yerini kaldırıyor sonra ortada kalıyor.
Merhaba,
Görsel güzel olmuş, görsel alt yazısına katılıyorum, en çok seven yapar! 😅😍😅
Kim kimi koparırsa yarimcimmm! 😅😍
Cevap
29Cevap
Daha çok seven yapar ama erkeğe daha bir yakışıyor yalana gerek yok 🤣
Çok seven kimse o yapar.
Seven daha çok fedakar oluyor
Ne erkek ne kadın ilişkilerde en çok zayıf olan taraf ilgi gösteriyor gadası
Karaktere göre değişir seven gösterir bence
Her iki taraf da kendini heba etmeyecek fedakarlıklarda bulunmalı. Tek taraflı fedakarlık olmaz
En çok seven en çok fedakarlığı gösteriyor kadını erkeği yok
Bunu pek cinsiyete göre ayırmak mantıklı değil, ben biraz çekingen birisiyim moduma bağlı olarak ancak sevgilim olduğu zaman (eğer gerçekten sevdiysem) hiç çekinmem çoğu fedakarlığı yapabilirim.
En çok seven taraf kimse onun çabası daha fazla oluyor ikili ilişkilerde. Bana kalırsa bu yanlış, dengede olmalı her şey, bu denge sağlanılmadığı takdirde ilişki roller değişir. Kadın erkek rolüne bürünür, erkekse kadın. 🌿🌺
İlişkiye göre değişir ama sanki genelde kadınlar çünkü kariyer yapmak varken evlenip bide bebek olursa ona bakıyorlar. Kocanın parasına muhtaç oluyorlar kendi paralarını kazanma şansı varken.
En çok kim seviyorsa, en fedakarda o olur. Ve en çokta o yıpranır.
Her zaman çok seven, çok fedakârlık yapandır...
En çok seven en fazla fedakarlık gösterendir.
Aslında kadın yapar ama erkekler bunu anlamaz maalesef
Kadınlar beklenti içinde olur erkekler yapar daha çok o yüzden erkekler.
En çok seven desek 😂
İlişkide baskın kişi fedakarlik yapilan kişi oluyor genelde
Duruma göre değişiyor. Bizim evde en çok fedakarlığı yapan benim 🙂
Genelleme yapmamak gerek
Kişiden kişiye değişir bence
En çok seven taraf...
Kadınmış gibi durur ama erkekten beklenir.
Erkekler çünkü hesabını tutmazlar
Çok seven herşeyi yapıyor
Hangisi daha çok severse o
Kaybetmekten en çok korkan
Bence kadın
Zor soru bu
Kadınlar
Kadınlar
Her ikiside
Kadınlar
Erkekler
En fazla seven