Pazartesi sendromu yasak 🚫
Süper bir pazartesi olsun🎉 Süper soru🌊
Konumuz iletişim

Sizin için doğru iletişim nedir iletişim hakkında düşünceleriniz, Söz sizde💡🎈
Doğru iletişim, düşüncelerin ve duyguların karşı tarafa net ve anlaşılır bir şekilde aktarılması sürecidir. Bu süreçte, her iki tarafın da aktif katılımı ve katkısı önemlidir. Doğru iletişim kurmak için bazı temel unsurlar şunlardır;
1-Açık ve Net Olmak: Mesajınızı karmaşık hale getirmeden, doğrudan ve anlaşılır bir şekilde iletmek.
2-İyi Dinleyici Olmak: Karşınızdaki kişiyi dikkatle dinlemek ve onun söylediklerine değer vermek.
3-Empati Kurmak: Kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyarak onun duygularını ve düşüncelerini anlamaya çalışmak.
4-Beden Dilini Doğru Kullanmak: Sözlü iletişimi destekleyen beden dili, göz teması ve uygun ses tonu kullanmak.
5-Önyargısız Olmak: Karşınızdaki kişiyi yargılamadan, açık fikirli bir şekilde dinlemek ve anlamaya çalışmak.
Doğru iletişim, hem kişisel ilişkilerde hem de profesyonel hayatta başarılı ve sağlıklı ilişkiler kurmanın anahtarıdır.
Kaynak: copilot
Doğru iletişim; de şunlar yoktur. Laf sokma, bağırma, aşırı tepki gösterme, rencide etme, hakaret, yoktur. Yani olmaması gerekir.
İletişim iletişmek yani aslında anlaşabilmek. Anlaşmaya açık olmaktır. Toplumda bunu çoğunlukla pek göremezsin. Çünkü herkesin bir zihin haritası vardır ve yargılandığını fark ettiğinde karşındaki insanın zihninin genişliğyle alakalı bu. Sen bir şey söyledin varsayalım ki yargılandın bunun seninle %95 oranında bir alakası yoktur. Karşıdaki insanın söylediğin şeyi harmanlayıp ortaya çıkardığı tepkiyle alakası vardır.
Yargılanınca sinir olabiliriz bu doğal. Ama hayatın bir gerçeği değil.
Toplumda dikkat ederseniz gerçekten çoğunluk insanın anlaşmaya kapalı olduğunu görebilirsiniz. Anlamaya ve anlaşmaya çünkü empati kurabilmek demek kendimin dışında bir varlık, ses, insan olarak seni kabul ediyorum demektir. İnsanların da özgürce kendini ifade etme hakkı olduğunu bilmektir.
Bu benim dışımda da bir sen varsın diyebilmektir. Bunu her insan yapamıyor çünkü karşıdakini anlarsa hatasını görecek belki de, ya da bir eksiğini. Genelde buna tahammül edemez insan çünkü hiç kimse bir başkasının yanında eksik hissetmek istemez.
Doğru iletişim bana göre anlaşabilmek, empati kurabilmektir.
Çok güzel EiG
Şu anda bize öğretilen derslerden birinde iletişim nedir sorusundan önce "iletisim nasıl kurulur" öğretiliyor. Benim profilimde de var. Hem sanal ortamda hem de gerçek hayatta hepimizin pek çok kez çiğnediği bir kural var (deoontoloji kuramları adı altında geçer) "Sana nasıl davranılmasını istiyorsan, sen de başkalarına öyle davran”... benim en iyi hocalarımdan biri nasıl iletişim kuracağınızı öğrenirseniz en doğru iletişimi kurmuş olursunuz diyor. Yani doğru iletişim nedir sorusunun cevabı "iletişim nasıl kurulur" sorusundan geçiyor.
Doğru iletişim dinimizin de önerdiği üzere düşünerek konuşmaktır. Eleştire de bulunacaksak önce benim haddime mi diye düşünüp eğer söylemek bana düşer diyebiliyorsak Kırmadan söylemek eleştirmek gerekir farketmeden kırdıysak gönül almayı bilmek gerekir o zaman doğru iletişim olur 😇
Çok güzel yorum 🎉🌷🙃
9 kere düşün bit kere konuş mottosu aklıma geldi
Benzer bir söz evet 😇
Bu arada nicki yeni okudum çok tebrik ederimmmm
Vatan Milet hayırlu evlat olsun …
Allah razı olsun eski üyeyim ben kızım 8 yaşında ama teşekkür ederim 🙃
Ooooo enteresannn peki 8 sene KS çok eski
Biraz 😇
Anlatsana tecrübelerini
Cevap
4Cevap
Ortama göre ses tonunun ayarlanıp sakince fiziksel ve sözlü müdahale de bulunmadan kişilerin karşılıklı olarak birbirlerine kendilerini ifade etme şeklidir.
Dinlemek ve anlamak ama gerçekten anlamak
Adamına göre konuşmak demektir benim için.
Selam,
Benim anlattığımı anlattığım şekilde anlıyorsa, biseyler eklemiyorsa kafasından iletişim doğrudur.. Öküz altından buzağı arayan biriyle iletişim kuramam..
Selammmm,
İnsanlar çok önyargılı oldu dimi
Ama bu da normal dünya tuhaf insanlarda haklar ufaktan yanlış olsada
Birbirine hakaret etmeyen, dinleyen ve karşıt görüşlere katılmasa bile saygı duyulan iletişim, gerçek iletişimdir.
Saygı çerçevesinde birbirini dinlemek
Karşındakini anlayıp dinleyip ondan sonra konuşmaktır.
Empati yaparak yapılan iletişim bence en sağlıklısı...
Empati
Nncncnc güzel yorum yapamışsın
Doğru iletişim, her iki tarafın da kendini ifade edebildiği, anlaşıldığı ve saygı gördüğü bir etkileşim biçimidir.
Kısa ve net güzel yorum 🙃
Teşekkürler
Konuşman gereken ve susman gereken yeri bilmek.
İkincisi peygamberimin hadisi; Ya hayır konuş yahut sus.
Taktiksiz, doğal, içimden geldiği gibi yaptığımız iletişim en doğrusudur. Zaten planlı bir şekilde konuşuyorsam orada rahatım yok demektir.
Bişey anlatırken sözünü bağırarak kesmeden sonuna kadar dinlemektir sonra yine insan gibi sakince cevap vermek.. not ; yaşadığım iletişimsizliğe dayanaraktan yazdım
Bağırmak büyük sıkıntıymış
Tarafların birbirlerini dinlediği, düşünceleri saygılı anlayışlı bir şekilde ifade ettiği iletişim
Dinlemek ve anlamak. Empati yapmak.
Kesin
Karşılıklı saygı empati olmalı
Saygı Ve empati
En iyisi iletişim kurmamak
Jfjfhdjf çok iyi
susmaktır.
Direkt düz
Bunu ben bilemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?