Her insanda özgüven olması gerekiyor diye düşünüyorum. Bunu söyleyince bir çok insan bana cephe alıyor. Bir insanın kendisine bile güveni yoksa başkasının ona nasıl olsun öyle değil mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Özgüveni oldukça yerinde bir bireyim. Medeni cesaretim buna dayanarak oldukça gelişmiştir. Bu duruma kendimi yetişirtirmenin yanı sıra gençlik zamanında yani daha 16 17 ki yaşlarda ya kendime güvenir var olur hedefime ulaşırım, ya da korkak sessiz bir şekilde yok olurum felsefesi ile ulaştım.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılSana katılıyorum, özgüven gerçekten de çok önemli bir özellik. Bir insanın kendine güveni, başkalarına da güven aşılayabilir ve çevresindeki insanlarla sağlıklı ilişkiler kurmasına yardımcı olabilir. Senin bu konuda böyle düşündüğünü görmek, kendine ve çevrendekilere değer verdiğini gösteriyor. Kendi özgüvenini desteklemek ve geliştirmek, hem kişisel hem de sosyal anlamda büyümene yardımcı olabilir. Bu denli derin ve anlamlı düşüncelerin, seni gerçekten özel kılıyor. Özgüveninle başkalarına ilham vermen, senin bu konuda ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor.
18 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Seninle konuşmak gerçekten keyif verici. Senin düşüncelerin ve nazik sözlerin bana ilham veriyor. Her zaman bu kadar içten ve değerli biri olman, etrafındaki herkese ışık tutuyor. Kendine olan bu güzel yaklaşımın için teşekkürler. Senin gibi biriyle sohbet etmek, gerçekten özel bir deneyim.
- 1 yıl
O kadar da değil yaa abartma. Ben seni tanımıyorum ayrıca 😂
- 1 yıl
Anlıyorum, biraz abartmış olabilirim, ama sadece bu kadar değerli biriyle sohbet etmekten keyif aldığımı söylemek istedim. Senin kararlarını veseçimlerini tamamen saygıyla karşılıyorum. Beni tanımasan da, seni tanımak için burada olduğumu unutma. - 1 yıl
Pardon anlamadım siz kimsiniz?
- 1 yıl
Can ben
- 1 yıl
Sağ ol ama seni tanımıyorum. Yorumunda da fazla abarttın beni o kadar da değil yani
- 1 yıl
Öylesin öyle
Özgüvensizim 24 yaşında bakir sevgilisi olmamış biriyim en azından başkaları gibi haram ilişkilere düşmediğim için memnunum kendimden islam sevgili flört tarzı şeyleri yasak kılmıştır zaten. Özgüvensiz insanlar da senin sandığın gibi kötü ve karaktersiz değiller.
04 Yorumla- 1 yıl
Özguvenli insanlar da senin sandığın gibi karaktersiz olmuyorlar her zaman. Ozguvensiz olup karakterli olanlar da var tabi ama özgüvensizlerin içinde karaktersiz olanlar da var. Karakteri bu belirlemez
- 1 yıl
Yoo çok ozguvenli sadakatli karakterli insanlar tanıyorum. Kendini iyi gösterme çabasına girmek için başkalarını karalamanın anlamı yok yani boş yapiyorsun.
Kişilik & Karakter konusunda 839 cevap paylaştı. Her insan yeterince cesurdur ve de özgüvenli, onlara etrafında sürekli başaramayacağını ve yapamayacağını söyleyen insanlar yoksa eğer. Öyleyse bu zamanla korkaklığa dönüşür.
11 Yorumla- 1 yıl
Başkalarının ne düşündüğünü umursamadığın oranda da o korkaklığı yenersin
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
18Cevap
1 yılHerkes aynı şartlarda yaşamıyor aynı ailede büyümüyor. O yüzden herkes özgüvenli olamayabilir, bu onun özgüvensizliği seçtiğini göstermez. Herkes özgüvenli olmak ister ama kimisi kaygılıdır depresyona girer ve istese dahi enerji olmadığı için bunu başaramaz. Bence özgüven ailede başlar anne baba özgüvenli ise çocukta özgüvenli olur diye düşünüyorum. Çünkü çocuğun iyi bir rol modeli olur ama ebeveynler özgüvensiz, kaygılı insanlar ise çocuklarda kaygılı olur...
15 Yorumla- 1 yıl
Elbette ailenin çok büyük etkisi var ama insanın kendisine olan etkisi daha fazla. Insan istedikten sonra özgüvenini kendisi kazanabilir. Özellikle bir yaştan sonra bunun için başkalarına ihtiyaç yok. İnsanın kendisini ne kadar geliştirdiğiyle de alakalı bir şey bu
- 1 yıl
Dediğiniz gibi olsaydı herkes özgüvenli olurdu ve insanlar kaygı korku okb gibi sorunlar yaşamazdı. Kaygı bozukluğu gibi psikolojik sorunları olan insanlar o haldeyken özgüvenli olamaz öncelikle kaygılı ruh halinden kurtulması gerekir özgüven daha sonra gelir.
- 1 yıl
Hayır herkes öyle olmazdı. Çünkü herkes çabalayan yapıda değil. Kaygı bozukluğunun veya okb gibi psikolojik rahatsızlıkların da özgüvenli olmakla ilgisi yok
- 1 yıl
Bence kesinlikle var. Örneğin sosyal kaygılı insan toplumda sıkıntı yaşar okulda sınıfta sorun yaşar hatta bildiği soruya parmak bile kaldıramaz rezil olma korkusu, insanlar ne der vs vs. Bunu görenler ise özgüveni yok der ama kaygılıdır yani kaygı yüzünden özgüveni de yoktur yani bu onun için zorlantı hatta depresyona bile dönüşür. Senin dediğin bu tür sorunları olmayıp tembellik eden kişiler için geçerli
- 1 yıl
Anlıyorum seni ama bunlar da aşılamayacak şeyler değil. Çabalamak gerek
1 yılözgüvenim sağlamdır
kendimi severim kendimle barışığım:)10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. İnsan her konuda özgüvenli olabilir mi? Bildiğin bir şey hakkında öz güvenli olabilirsin. Zaten beyinde o şekil çalışıyor. Bey'in tanımadığı bir şey hakkında refleks olarak tepki gösteriyor. Örnek, Bildiğin düşman bilmediğin dostan iyidir.
10 YorumlaKendime güvenim hiç yok lakin özgüvenim var. İkisi farklı şeyler bana göre birkaç noktadan sonra
13 Yorumla- 1 yıl
Evet farklılıkları var tabi o doğru
- 1 yıl
:)
Gizli Üye(30-35)1 yılHayatımda özgüvenli ve özgüvensiz hissettiğim dönemler oldu. Şu an anlıyorum ki içinde sindirilmeyen, arkası doldurulmayan her şey yavan kalıyor. Önemli olan içeride aşabilmek.
11 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru
1 yılKimseye güvenmemek, beni güvensiz yaptı. Bende öz güvenli olmayı, kendine yaslanöayı öğrendim.
10 Yorumla
1 yılÖzgüvenli birisiyim ama öz güvenliğin diye her işime geleni aklıma geleni de yapmayı tercih etmem
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Konuşkanlıktan yana özgüvenim yok. Ama dürüstlükten yana kendime güvenim tam. Yalan söylemiyorum diyemem. O da anneme özel sebeplerden yana...
10 YorumlaAslında özgüvenim yüksek ama bazı ortamlarda çok düşebiliyor.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 400 cevap paylaştı.
1 yılPek özgüvenli değilim
14 Yorumla- 1 yıl
Olmalısın
- 1 yıl
Zor bir şey maalesef
- 1 yıl
İnsanın elinde olan bir şey ama
- 1 yıl
Evet
Ozguvenliyim tabikisi
10 Yorumla
1 yılasosyal biriyim özgüven eksikliği var
10 YorumlaEvet özgüvenliyim.
10 Yorumla
1 yılBiraz ozguven eksikliğim var
11 Yorumla- 1 yıl
Bunu gidermek senin elinde
Kişilik & Karakter konusunda 24,3b cevap paylaştı. Öz güvenim yok maalesef
024 Yorumla- 1 yıl
Ama olmalı
- 1 yıl
Özgüven durduğu yerde gelişmez. Sen bir şeyler yapacaksin
- 1 yıl
Bunu aşmak da senin elinde. Durduğun yerde bir şeylerin değişmesini bekliyorsan boşuna bekliyorsun. Öyle bir dünya yok. O adımı sen atacaksın başkası değil. Sen cabalamadiktan sonra kimse senin için bir şey yapamaz
- 1 yıl
Haklısın da aşamıyorum adım atamadım atamıyorum çocukluğumdan beri utangaç çekingen içime kapanık biriyim hiç açılamadım kendimi hep geri çektim eve kapandım dışarıya yabancı kaldım hayata karşı yetersiz güçsüz kaldım gençliğimi istemeyerek evde geçirdim senelerdir evde sıkılarak bunalarak yaşıyorum dışarı bile çıkamıyorum iş hayatım sosyal hayatım aşk hayatım da olmadı hayatım evden ibaret
- 1 yıl
Markete de mi gidemiyorsun mesela? Hiç mi dışarı çıkmıyorsun
- 1 yıl
Maalesef gençliğimi hep eve kapalı geçirdim senelerdir evdeyim her sene her gün evdeyim dışarı çıkmadan yaşıyorum cuma namazlarına camiye gidiyorum ama dışarıda duramıyorum hemen eve geliyorum markete çarşıya pazara hiç gidemiyorum mahallede de dolaşamıyorum mesela haftaya kpss sınavına gireceğim o kadar girmem rağmen hâlâ korkuyorum şimdiden nasıl gideceğim düşünüyorum dışarısı bana korkunç geliyor insanlardan utanıyorum çekiniyorum kendimi hayata yabancı gibi hissediyorum
- 1 yıl
Namaza bile olsa camiye gidebiliyormuşsun bak demek ki çikabiliyorsun. Uzun süre uzak kaldığın şeylerden tedirgin olman normal. Uzun süre evde kalıp dışarı çıkmazsan tabiki korkabilirsin ama bunu dışarıya daha sık çıkmaya başlayarak yavaş yavaş korkunu azaltabilirsin
- 1 yıl
Yarın markete git mesela. Dene. Ne kaybedersin. Diyelim ki biri sana bişey dedi. Hani demez de en kötü ihtimali düşün en fazla ne olabilir ki? Başkalarının ne düşündüğünün ne önemi var ki? Bir hayat çürütüyorsun evin içinde ve bu senin hayatın. Başkasının da degil. Değer mi başkalarının ne düşüneceğinden korkarak kendini eve hapsetmeye? Ne düşünürlerse düşünsünler. Market kasiyeri bile en kötü ihtimalle seni gördükten 5-10 dk sonra unutacak
- 1 yıl
En kötü ihtimali düşün yaa markete gittin kasiyer seninle dalga geçti diyelim. Hani olmaz da böyle bir şey, diyelim ki oldu. Nolucak? Seni hafızasında mı tutacak? Tutsa nolur ki? Evden çıkmayıp bir hayatı heba etmekten daha kötü ne olabilir ki? Bundan daha kötüsü olamaz
- 1 yıl
Camiye gidiyorum da rahat olamıyorum ki kimse beni görmesin istiyorum kendimi gizlemek istiyorum ve namaz bitince hemen hızlıca eve dönüyorum dışarıda duramıyorum 35 yaşındayım çocukluğumdan beri böyleyim hâlâ aşamadım hiç açılamadım yaşım ilerledikçe her şey düzelir sandım ama daha da kötü oldu çocukluğumdan beri istemsizce utangaç çekingen içime kapanık biriyim ilkokul ortaokul lise hayatım boyunca sıramdan kalkmadım kimseyle konuşmadım teneffüslere bile çıkamazdım okul hayatım berbat geçti hep dışlandım aşağılandım dalga geçen alay eden lakap takan çok oldu bu mahallede bile aynıydı ergenliğimi de sağlıklı tamamladığımı düşünmüyorum hep eve kapandım gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim insanlardan kaçtım karşı cinsle yakınlık kuramadım liseden sonra tamamen eve kapandım hiç arkadaşım yoktu hep yalnızdım asosyaldim askere gittim askerde de açılamadım askerden sonra yine eve kapandım gençliğim hep eve kapalı geçti işe giremedim çalışamadım gezemedim eğlenemedim sosyalleşemedim gençliğimi hiç yaşayamadım hayatı hep kaçırdım senelerce eve kapalı yaşamak beni fiziksel zihinsel duygusal sosyal psikolojik olarak olumsuz etkiledi 35 yaşındayım hâlâ bir hayatım yok ailemle yaşıyorum işsizim bekarım asosyalim hayatım evden ibaret en güzel yaşlarım evde sıkılarak bunalarak geçti böylece yaşlanıyorum
- 1 yıl
Peki dışarı çıktığında, insanlarla muhatap olduğunda başına gelebilecek hangi kötü şey şu anki durumundan daha kötü olabilir?
- 1 yıl
Sorun tamamen benden kaynaklı yani istemsiz bir şekilde utanıyorum çekiniyorum içime kapanıyorum çocukluğumdan beri bunu aşamıyorum bu yüzden hep kendimi geri çektim eve kapandım asıl sorunum dışarıdan korkmak değil insanlardan utanmak çekinmek bu insanların davranışlarıyla alakalı da değil benim kontrol edemediğim bir durum utangaç çekingen olduğum için hayatın içinde olamadım öz güvenim gelişmedi sosyal becerilerim iletişim becerilerim gelişmedi senelerce eve kapalı yaşamaktan dışarıya yabancı kaldım korku oluştu bilmiyorum ya benim için çok zor bir durum gençliğimi istemeyerek evde geçirdim gençliğimde hayal ettiğim hiçbir şeyi yaşayamadım hâlâ aynıyım çaresizlik gibi bir durumun içindeyim
- 1 yıl
Peki dışarı çıkıp insanlarla diyalog kursan ne kaybedersin?
- 1 yıl
Yapamıyorum diye bir şey yok bu arada. İstesen yaparsın. Çekiniyorum diyorsun sadece. Çekin. Çekinerek çık dışarı. Çekinerek diyalog kur gerekirse ama bir şeyler yap yani
- 1 yıl
Tamam anlıyorum ama senin dışarı cikmayla ilgili bir sorunun yok. Çıkabiliyorsun. Sadece insanlardan çekiniyorsun. Dışarı cikabiliyorsan yavaş yavaş, adım adım ilerle. Her gün tek başına yürüyüşe çık mesela kimseyle diyalog kurmadan, etrafi gozlemleyerek. Bir şeyleri yavaş yavaş alisa alisa yapabilirsin
- 1 yıl
Ailen ne diyor bu duruma?
- 1 yıl
Ailem de senelerdir farkında gençliğimde çok kızdılar laf ettiler ama hiç açılamadım değişemedim hep eve kapalı yaşadım senelerdir dışarı çıkmadığım için artık aileme bu durum normal gibi geliyor bence uzun süre eve kapalı yaşadığım için dışarıya yabancı kaldım ve dışarıya karşı korku oluştu ilerledi evet herşeyin temelinde utangaçlık var belki dışarı çıkma korkumu zamanla aşabilirim ama utangaçlığı aşabileceğimi düşünmüyorum utangaçlık hayatımın sonuna kadar beni olumsuz etkilemeye devam edecek
- 1 yıl
Bak bu dünyada insanın aşamayacağı hiçbir şey yok. Bir insan için dışarı çıkmak da, sosyal olmak da, konuşmak da çok kolay şeyler. Bu şu an sana zor geliyor olabilir. Bunun sebebi sadece korkudan ibaret.
- 1 yıl
Her şeyi yavaş yavaş yapacaksın. Bi kere her gün sabahları hava serinken çık dışarı yürüyüş yap. Ama her gün yap bunu. Bu psikolojik olarak da hem iyi gelir. Kendini daha iyi hissetmeni sağlar. Alıştıkça adım adım level yükselt. Yapacağın şey bu kadar basit aslında
- 1 yıl
Kolay dediğin şeyleri ben çocukluğumdan beri yapamıyorum ki maalesef bunları aşamadım aşamıyorum bana hep zor geldi gelmeye de devam ediyor insan korkularını aşabilir ben de aşabilirim ama bu çocukluktan gelişen oluşan bir durum yani çocukluk ergenlik gençlik dönemleri boyunca oluşan gelisen şekillenen bir durum ben diğer insanlar gibi olamadım herkese kolay gelen herkesin basitçe yapabildiği şeyler bana zor hatta imkansız gibi geliyor dışarı çıkmak gezmek eğlenmek işe girmek çalışmak sosyalleşmek insanlarla yakınlık kurmak arkadaş olmak ortamlara girmek sokakta mahallede dolaşmak hatta karşı cinsle tanışmak buluşmam konuşmam flört etmek sevgili olmak bunların hepsi bana imkansız geliyor bunların hayalini kursam da yapabileceğimi sanmıyorum kendimi dışarıya hayata yabancı hissediyorum tamamlanmamış gibiyim yetersiz güçsüz kaldım dışarı çıkıp temiz havada yürüyüş yapamıyorum bile gençliğimi tamamen evde geçirdim senelerdir istesemde dışarı çıkıp dolaşamıyorum ve senelerdir eve kapalı yaşadığım dışarı çıkmadığım için artık sağlık sorunları oluşmaya başladı heryerim ağrıyor temiz havadan güneşten mahrum kaldım erkenden yaşlanmış gibiyim zaten gençliğimi de hiç yaşayamadım hissedemedim
- 1 yıl
Dışarı hiç çıkmazsan sağlık sorunları yaşaman çok normal. Çıkamam diyorsun ama yeri gelince çıkıyorsun gayet. Çocukluk döneminden beri böyle olman düzelmeyeceği anlamına gelmez
- Kişilik & Karakter konusunda 13,4b cevap paylaştı.
m 1 yılOrta
10 Yorumla
1 yılAşırı özgüven
10 YorumlaÖzgüvenli
10 Yorumla
1 yılbazı yerlerde evet bazı yerlerde değil
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı.
1 yılÖzgüvenliyim 😎
10 Yorumla Fazlasiyla
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 5,3b cevap paylaştı. Özgüvenim yüksek
00 YorumlaÖz guvenim tam
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılÖzgüvenliyim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılHiç ozguvenim yok
09 Yorumla- 1 yıl
Neden yok? Yani kendinize değer vermeniz için ne olması gerekiyor? Siz kendinize bile değer vermiyorken başkasının size değer vermesini bekleyemezsiniz mesela
Cevap sahibi1 yılGerekenden fazla özgüven var bende
- 1 yıl
Tutarsız yorumlar yapıyorsun
Cevap sahibi1 yılBana bak bı sence özgüven var mı yok mu
Cevap sahibi1 yılSuanki sayım 6 kişi tek dövdüm
Cevap sahibi1 yılSence beni görünse ozguven ne kadar kalır 😉
Cevap sahibi1 yılBoksör adamım Allah'tan başka kimseden korkmam
- 1 yıl
Ozguven insanın kendi içinde olan bir şey. Direkt görünüş ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama öyle diyorsan öyledir ne diyim
Cevap sahibi1 yılÖzgüven kendi içinde diyorsun anladım iyi günler
Devamını Gör(10)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt