Tamamen mütevazi değilim her zaman egoistte değilim. İkisinin de yeri ve zamanı var. Her yerde mütevazi olmak insanı ezdirir. Başkalarının pembe hayatlarını bilmem ama gerçek hayatta bu kural geçerlidir. Özellikle erkekler için.
Dışarıdan bakınca insanlar genel olarak egoistmiş gibi görüyor. Fakat beni benden daha iyi kimse bilemez. Ben övgü aldığı zaman mahçup olan bir insanım. Yani bana göre egoistlikten uzaktan ve yakından alakam yok. Sadece herkes ile çok fazla muhatap olmayı sevmiyorum o kadar. Bu da beni egoist yapacaksa varsın yapsın.
Mutevaziyim fakat son zamanlarda şunu fark ettim ben mütevazi oldukça çevremdekiler bir coştu ego kasmaya başladı. Ego öyle olmaz böyle olur adı altında mütevaziliği tatile gönderdim..
Egoist biri değilim. Beni gerçek manada tanıyan hiç kimse bana egoist dememiştir. Mütevazi miyim, evet birçok konuda öyleyim. Ama iyi yaptığım şeyleri de iyi yaptığımı söylemekten kaçınmam. Bence bu egoizm değil, kendini bilmektir sadece..
1- "Mütevazı" 2- Mütevazı olmanın zıttı egoist olmak değildir. Kendini beğenmiş olmaktır. 3- Bence bu cevapla bile yeterli derecede cevap vermiş bulunuyorum.