3 gün boyunca karşı cinsten birisi olduğunuzu düşünün. (düşünmek istemiyorum, aman eksik kalsın vb şeyler yazmayın) O üç gün boyunca karşı cinste neleri merak ederdiniz? Neler yapardınız? Anlamaya çalışacağınız şeylerin ne olmasını isterdiniz?
Cevabın nedir?
1 yılKadınlar ne ister çok genel bir soru olmuş. Her insanın karakteri farklı kadınlar olarak hepimiz aynı şeyi istemiyoruz kimi para kimi huzur kimi romantizm kimi de aşk vs ister. Kisilestirerek cevap vericek olursam ben güven isterdim.
3 gün boyunca erkek olsam sanırım önce zorlanır bocalardım. Ee karşı cinsimin benden kaçmasına pek alışık değilim ( güzel olduğumu veya doktorların muhendislerın istediginide benim varmadigimi dusunmeeyin çünkü o kadar da güzel değilim. Erkeklerde problem nefes alsın yeter diyor bazıları 🤣) karşı cinsimle konuşma bile baslatamaya bilirdim. Erkeklerin hormanal olarak nasıl bir duyguya girdiklerini ve gözlerinin nasıl kör oldugunu anlamaya çalışırdım. Sahsen bu akıl tutulmasi bu donukluk normal değil. Demek ki hormanal olarak , duygusal olarak , irade olarak farklılar bir erkek bedenindeyken bunu anlmaya çalışırdım. Kadinlara biraz gıcıkta olabilirdim feministlik gibi ne o öyle erkek hesabı öder falan ne yani bir kerede onlar odesin erkegiz diye insan degillmiyiz abi biz hayırdır yani... Erkek yapar erkek eder işlerine gelir esitiz işlerine gelir erkeksin bir zahmet yap. Aglamiyoruz diye duygularımız yok saniyorlar , uzulmuyoruz , kirilmiyoruz sanıyorlar bir sigaranin dumanında ofkemizi, gozyasimizi , sevgimizi en çokta yavaş yavaş kendimizi öldüryoruz bilmiyorlar ah ah erkek olmak zor.128 Yorumla- 1 yıl
Aslında soru başlığı genel değil, hatta çok fazla geniş. Bu Mel Gibson'un 'kadınlar ne ister' filminden aklıma gelen bir girişti. Film uzun olduğu için, çok fazla detay ve konuyu da içinde barındırıyor.
Çok güzel anlattın, teşekkür ederim. Benim de merak ettiğim ve burada da sıklıkla gördüğüm, başka yerlerde de duyduğum şeyler var ve bunların nasıl bir duygu olduğunu merak ederdim. Biz kadınlar kendimiz için makyaj yapıp giyiniyoruz. Bunu çok sık okudum ve duydum ama hiçbir kadının evinde şu saatte makyaj yapıp güzel kıyafetler içinde oturduğunu düşünmüyorum, düşünemedim de hiçbir zaman :) Onlar da rahat rahat yalılıp oturuyorlardır. Bunu merak ederdim. Bütün gözlerin sürekli seni baştan ayağa kesmesinin nasıl bir duygu olduğunu da merak ederdim. Kadınlar arzulanmanın hoş bir duygu olduğunu söylüyorlar. En azından birçok kadın. Birçok kadın da, o bakışlar yüzünden kara çarşafa girip de rahat rahat gezseydim diyordur herhalde. Bunu bir yerde bir kadının yazdığını okumuştum. Böyle olunca ikilimde kalıyorum. Ben kadın bedeninde olup da giyinseydim, sokağa çıktığımda ne hissederdim acaba? Sevgilimi dünyaya geldiğine pişman edecek kadar trip atmanın hazzını yaşayıp, sonra tüm suç onunmuş gibi davranıp, ondan gelen özürleri dinlemeyi de isterdim :) İşin şaka boyutu da var, gerçek boyutu da. Ama merak ettiğim birçok şey var. Bu gerçek. - 1 yıl
Yayılarak oturuyor kısmıni okuyorken şöyle bir dönup kendime baktım doğru tespit 🤭Baktığımız zaman her şeyde bir zorluk var. Erkek olmanın da kadın olmanın da ayrı faklı sıkıntıları ama doğamiz ve yaratılısımız gereği bu zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahip olduğumuzu düşünüyorum. Yani bir sabah kalktığımda erkek olarak uyansaydim sanırım hayat benim için fazla zorlayıcı olurdu. Dusunsenize bir kıza trip atıp özur beklediğimi 🙈Dediğiniz gibi işin şaka boyutu da var gerçek boyutu da gerçek boyutunu erkek olarak uyanmisken düşünmek istemedim.
- 1 yıl
Üç günü geçtim. Tek bir gün bile yer değiştirip karşı cinsin bedeninde, o duygularla, o bakış açısıyla, o fiziksel rahatlık ve rahatsızlık durumlarıyla baş başa kalsaydık, belki dünyamız yine aynı dünya olurdu ama, mesela bir kadın bir erkeğe merhaba dediğinde gülümseyerek, o erkek "kadın bana yürüyor" demezdi. Ya da bir erkek bir kadına gülümsediğinde kadının aklına bir korku düşmezdi... gibi bir sürü şey.
- 1 yıl
Bunu merak edip hiç tanımadığım bir erkeğe dm atmıstım. Gelen cevap Sena senin olduğunu biliyorum oldu. Adım Sena değil. Merhaba tanışalım mı diye mesaj atıp böyle bir cevap almak.. Kadın istediğini almış diye yorumladım. Adamı paranoyak yapmış. Sadece nasıl bir his olduğunu ve karşı cinsin de bizim gibi mi cevap veriyor bu durumdan rahatsız oluyor mu ya da korkuyor mu merak etmiştim.
- 1 yıl
Ama bu merak sosyal alanlarda daha gerçekçi bir karşılık bulabilir diye düşünüyorum. Sosyal medya üzerinden yapılan bu ve benzeri istatistiksel çalışmalar diyeyim... Geri dönüşü bu platformlardaki alışkanlıklar üzerine olur. Sosyal yaşamda bunu yapsan, geri dönüş kişinin kimliği üzerinden olur. Elbette öncelikle kendi rolünü oynar. Her insan kendini az da olsa pazarlar. Bu bir gerçektir ama karşısındaki insan da kendini pazarlayan bir insan olduğu için, terazisini dengeleyebilir böylesi bir durumda.
- 1 yıl
Sosyal alanda buna cesaret edebileceğimi düsünmüyorum. Mesajı atarken bile ellerim titriyordu. Gercekte tanımadığım birinin yanına gitmek tanışmak istemek beni korkutabilir. Az önce dediniz " "kadın bana yürüyor " diyip farklı bir yaklasimla karşı karşıya kalmak düşünmeyi bile istemediğim bır şey.
- 1 yıl
Herhangi bir kalabalık ortamda. Bir toplu taşıma aracında denenebilir aslında. Ama işte yine de bir kadın olarak bakamıyorum bu duruma. Bir kadın bana bu şekilde yaklaşsa, benim için sorun yok, sohbet ederim ve ayrılma vakti geldiğinde gideriz sorunsuz bir şekilde. Ama bir kadın olarak bunu yaşamadığım için bana rahat ve olası bir şeymiş gibi geldi.
- 1 yıl
Devreye Karakter giriyor. Karşımda oturup seviyeli bir şekilde sohbet edebileceğim biri olduğunu bilsem çekinmez ya da korkmazdım. ya da kadınlar olarak hemen tersleme moduna geçmez kaslarımızı çatarak yüz ifademizle ne istiyorsun der gibi bakmazdık. O kadar tacize ve istemediğimiz durumlar ile karşi karşıya kalıyoruz ki istemeden önyargılı davranabiliyor kendimizi korumaya alabiliyoruz. Bunu faklı bir versiyonunu belki de sizlerde yaşıyorsunuzdur aslında bunu sizinde yaşayıp yasamadığınızı merak etmiştim ama ögrendim ki sosyal medyada erkekler kadınlara karşı gardını almış artık biz yemeyiz bize bu numaralar sökmez diyor.
- 1 yıl
Benim için en korkunç olan şey. Kalabalık içinde artık nasıl davranacağımı bilememek. Elimi koyacağım yerin yakında kadın eli varsa tedirgin oluyorum. Bir kadına ister istemez vücut teması yaptığımda tedirgin oluyorum. Bazı kadınlar sanki bunu fırsat kollar gibi bekliyorlar ve birden bire saldırıya geçiyorlar. Bir toplu taşıma aracında bir kadına yanlışlıkla dokunduğunuzu ve kadının "sen ne yapıyorsun" diye bağırdığını düşünün. Bu hem korkunç hem linç durumu ve hatta yaşamınızdan büyük zamanın çalınmasını da doğurabilecek bir durum olabiliyor birden bire. Seçici her zaman kadındır. Bu memeli türleri içinde ve başka türden olan canlıların genelinde de böyledir. Ama seni bitirip yok edecek canlı da dişidir. Benim de korkularım böyle korkular.
- 1 yıl
Olumsuz durumları yaşama sebebimiz yanlış davranışlara maruz kalıp önyargılı hale burunmemiz. Baktığımız zaman görünüyor ki erkekte kadında farklı açılardan korkuları ve tedirginliği yaşıyor. Kendi açımdan yorumlayacak olursam temastan hiç hoşlanmam, laubali hareketler beni sinir eder ama özümde eğlenmeyi seven , Çocuksu ve fazlaca hareketli biriyim beni koltuk tepesinde ziplerken bile bulabilirsiniz. Dısardan tanımayan birisi ise buzdolabı gibi der galiba hepimizin dısarı dünyaya karsı ördüğü sert duvarları var.
- 1 yıl
Rollerimiz dediğim durum bu işte. Dış dünyaya karşı bir kalkan örüyoruz. O kalkana yaklaşan kişilere karşı rollerimizi yani öğrenilmiş bilgilerimizi kullanıyoruz ve böylelikle karşımızdaki kişinin nasıl ve niçin o şekilde davrandığını terazimizde ölçüp biçiyoruz. Bunu yapamayanlar da saldırgan oluyorlar. İşte o zaman her şey bambaşka bir boyuta eviriliyor. Kadınların öz güvenlerinin nereden geldiğini, nasıl bir duyguyla böyle davrandıklarını bilmek isterdim. Belki yanlış bir gözlem ama gözlemlediğim şey bu oldu çoğunlukla.
- 1 yıl
Empati yapabiliyorum ama empati yapabiliyor olmam ani gelişen durumlarda vereceğim tepkileri değistirmiyor. Sonradan Düşündüğümde çok mu sert mi çıkıstim haksızlık mı ettim dediğim oluyor Ve tekrar o kişiye bütün iyi niyetim ile yaklaşıyorum özür diliyorum ve görüyorum ki sert cikismamis haksızlık etmemişim az bile yapmışım. Bu gibi durumlarla karsılasa karsılasa iyi niyetimizi de empati yapmayı da malesefki bir kenara bırakıyoruz
- 1 yıl
İşte bu sebepten ben sadece hissetmek isterdim. Karşı cinsin bedeni içinde geçireceğim zaman boyunca hissederek görerek algılayarak ve bana yüklenen şeylerin doğruluğu ya da yanlışlığına bakmadan hissetmek isterdim. Böylelikle bir iç dünyayı bilirdim ve bir iç dünyayı bilmek şu dış dünyayı öğrenmekten çok daha faydalı bence.
- 1 yıl
Yaşamıs olduğumuz olumsuzluklara göre gosterdigimiz tavirlar değişkenlik gösterirken her kadın ya da her erkek aynı tepkileri vermeyecektir. Böyle düşünürsek eğer tecavüzü, tacizi , şiddeti ve nice kötü duyguyu beraberinde yaşamış bir insanın hislerini anlamak çok zor değil mi? Bir yerde okumuştum şiddete maruz kalan biri ilerde aynı şiddeti başkalarına da yasatabilirmis ama bazıları da ben yasadım başkasına yaşatamam diyerek dusunurmus kimi ruhlar ince kimileri sert verdiğimiz tepkiler de karakterimize göre şekil alıyor. Erkek ve kadın diye ayırmamız yanlış değil mi? Bir erkek duygusal olamaz mı? Bir erkek tecavüze ugrayamaz mi? Bir erkek şiddete maruz kalamaz mi? Bütün bunları düşünürsek bir erkek tecavüze uğrasa nasıl bir tutumda olurdu ya da şiddete maruz kalsa nasıl hissederdi...
- 1 yıl
Cinsiyetimizin gerektirdiği gibi zannedilen şeylerin öğretilmesinden önce. Yani kadın ve erkek olmaktan önce birey olmayı öğrendiğimiz bir toplumda zaten bunları arkadaşlarımızla da konuşuyor olurduk. "kadın doğulmaz kadın olunur" ama ya erkekler? Oğlan doğup erkek mi oluyoruz? Kadınlar peki? Kız doğup kadın mı oluyorlar? Bizi statülere ayıran toplumsal kurallar, değerler demiyorum, bazı şeyleri bilinçaltımıza da yükledi ne yazık ki. Tüketim de bile böyleyiz. Şiiri erkek yazar kadın tüketir. Oysa ki Gülten Akın gibi bir erkek şair var mı? Murathan Mungan'ı ya da Küçük İskender'i hangi kategoriye koyacağız. Ben sadece hissetmek istiyorum ama ne yazık ki bu doğama aykırı.
- 1 yıl
Hissetmek için illaki değismek mi gerekir. İnsan bir şeyleri değistirmeden , değismeden hissedemez mi? Bu İmkansız mı?
- 1 yıl
Bazı biyolojik durumlar imkansız. Kalanları için de çaba sarf etmek gerek.
- 1 yıl
Biyolojik bir örnek verebilir misiniz?
- 1 yıl
Bir kadının regli sancısı ve o süreçte yaşadığı psikolojik durum. Erkeklerin yakındığı en büyük biyolojik sebep. Lohusa süreci. Gebelik dönemi... Daha fazla örnek de verilebilirim diye düşünüyorum.
- 1 yıl
Regl harici diğer süreçleri anlamak benim içinde zor yaşamadığım için bilemiyorum ama en azından tahmin yurutebiliyorum. ya da anlatılanlardan yola çıkarak anlayabiliyorum. Hastalıkların teşhisi konurken semtomlara bakılır. Kimi hasta durumunu ölüyorum ağrıdan diye yorumlarken kimi ise hafif bir ağrı var diye yorumlar hissettiğimiz ağrılar bile farklı iken kendi benliginden başka birinin ruhunu bedenini anlamak çok zor. Bazi kadınlar regl dönemlerinde ağrıya dayanamayıp acile gider kimi ise ağrı kesici dahi içmez. Bir arkadaşım ne zaman regl olsa acıdan terler ve bayılma noktasına gelirdi kendime baktiğimdaysa mide bulantısı yasıyorum ve gergin oluyorum ama bazı arkadaşlarım tatlı krizine giriyor her zamankinden daha fazla yemek yemeye başlıyor biz kadınken bile yaşadigimiz hisler duygular farklı ve birbirimizi bile yeri geliyor anlamakta zorlanıyoruz.
- 1 yıl
Bu açıklamayı yapabilmek için empati değil, bizzat yaşayan cins olmak gerekir. Bunu anlatmak istedim. Değişik örnekler verdin ama hepsi bana uzak bile değil, imkansız derecede bir yerde. Sen anlayabilirsin ya da anlamak için kendinden yola çıkıp empati kurabilirsin ama bir erkek için bu imkânsız. Bahsettiğim biyolojik durumlar bunlar. Bazı şeyleri asla bilemeyeceğiz ve soruma dönersem. Bunları üç gün içinde öğrenmek isterdim.
- 1 yıl
Üç güne bu kadar hissi sığdırmak istediğinize emin misiniz? Duşusenize isteğiniz bir sabah gerçekleşiyor ve 3 gunluğune kadın oluyorsunuz. Bu sürede regl oluyor, hamile kalıyor ve lohusa dönemini yaşıyorsunuz bu kadarla da kalsa iyi daha bir çok şeyde beraberinde geliyor. Uc gün az sanki bir kere üç güne hepsi sığmaz... Şahsen ben erkek olarak üc gun geçirmek istmezdim duruma olaya biraz hakim olmak alısmak isterdim.. Duruma alısmadan nasıl hissedebilirim en fazla acır Allah kurtarsın yazık derim
- 1 yıl
Buradaki üç gün elbette somut anlamda olan bir üç gün değil. Şunu biliyorum çünkü, bir kadın bile üç üç günde bir önceki yaşadıklarının analizini yapamaz. Bırakayım günü geceyi, sadece insanlar, yani karşı cinsler birbirilerini anlasalar ne olurdu diye düşündüm. Neyi merak ederlerdi? Neler düşünürlerdi? Aslına bu site için, mesela bir kadının "ayakta işemek nasıl olur onu merak ederdim" demesini ya da bir erkeğin "sevişirken ne hissederdim" demesini bekliyordum ama cevaplar benim istediğim gibi geldi ve az da olsa bilgilendim. Ama hissetmek, dediğim gibi, o bambaşka bir şey.
- 1 yıl
Bu sitede de düzgün sohbet edebileceğimiz insanlar mevcutmus demek ki...
- 1 yıl
Birçok yerde mevcut olduğuna inanıyorum. Yeter ki denk gelsin ve teşekkür ederim bu sohbet için. Bilgilendim az da olsa. Gerisi de zaten kendi cinsime ait dünyanın analizleri. Yeniden teşekkür ederim. İyi sabahlar dilerim.
- 1 yıl
Sohbet için bende teşekkür ederim size de iyi sabahlar.
- 1 yıl
teşekkür ederim 🙏
- 1 yıl
Rica ederim ve ben de teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)1 yılBen erkek olsam müthiş birisi olurdum ya tam adam olurdum yani sıradan erkek değil, işe git, 3 5 yakın erkek arkadaşla otur efendi efendi sohbet et, ayda yılda bir eğlen birsey kutla, gercekten birisini sev, sadık ol, git bi çiçek al, regl mi oldu sarıl işte iki saat, eğlenmek mi istiyor gidin bi lunaparka yarım saat, gözün başkasını görmesin orada burada kız takip etme, hayatını kısıtlama tamam işte 10/10 yaşam erkeklerin %98 i bunu bile beceremiyor neden beceremiyorlar merak ediyorum bunu anlamaya çalışırdım
018 Yorumla- 1 yıl
Bu cevap kadın gözünden bakılmış ve o şekilde yazılmış bir cevap olmuş. Yani aslında erkek olsan nasıl değil de, bir kadın olarak şu anki beklentilerini erkek olarak bir kadına yapabileceğinin cevabı. İşe gidip gelmek 3 5 arkadaşla oturup sohbet etmek, ayda yılda bir şey kutlayarak eğlenmek için de erkek olmaya gerek yok ki.
Cevap sahibi1 yılEvet gerek yok zaten ama görüyoruz mesela erkeklerin çoğu bir çiçek almaktan aciz ya da mesela, 3 5 arkadaşla eğlenmek piyasa yapmak dedikleri şey orada burada oturup açık giyen kadınları kesmek falan ya onlara ithafen yazdığım birseydi
- 1 yıl
Onlara ithafen yazmasaydın. Senin merak ettiğin neler olurdu karşı cinsinde? Bir kadın gözüyle dışarıdan nasıl gözüküyor bilmiyorum ama, 3 5 arkadaş bir araya gelerek çok güzel vakit geçirip sohbet eden erkekler var. Hiç olmazsa kahvede okey oynarken bile bunu yapabilenler var.
Cevap sahibi1 yılİllaki var ben gördüğüm kadarıyla yazdım... ben aslında onların baskısını da merak ediyorum bizde mesela giyime var, gece dışarı çıkana var kısacası kadınlar hep bi zorbalanıyor ama bunun erkekte de oldugunu düşünüyorum ben mesela sen erkeksin ağlama diyerek duygularını göstermelerine verilen tepki, azıcık kibar efendi olunca gay misin gibi tepkiler, kavgadan dovusten kaçan magandalik yapmayınca " karının eteğine saklanma " diye laf edip kavga etmiyor diye zorbalanmalar, biraz işsiz kalsa " evine ekmek götürmüyor aciz herif falan deniyor ya ama onlar bunları umursamıyor gibi gözüküyor hep bunu isterdim gercekten takmıyorlar dünya umurlarında değil mi yoksa kadınlar kadar zorlarına gidiyor mu
- 1 yıl
Harika bir yorum. Müthiş bir gözlem gücü. Teşekkür ederim. Hayat dediğin gibi, toplumsal baskılardan ötürü birçok erkek için de kolay değil. Umursamamazlık olabilir mi böyle bir durumda? Elbette umursuyorsun ve hatta yetersizlik hissi vb birçok travma da eklenerek yaşamaya devam etmeye çalışıyorsun. Bunu atmak için de ya yalnız kaldığın anları seçiyorsun ya da başka tercihler. Çünkü her zaman güçlü olmak zorunda olduğun dikte ediliyor sana. Hatta bu öylesine baskın bir hal alıyor ki. Mesela birçok erkek duygularını sadece sevgililerine gösterebiliyor. Annesine ya da babasına sevgi sözcükleri söyleyemiyorlar. Oysa kadınlar bunu sıklıkla yapabiliyor. Eğer gerçekten seviyorlarsa.
Cevap sahibi1 yılEvet yani bunun sebebi dedigim gibi kız çocuk daha naif ona açık olalım diyince biz daha samimi buyutuluyoruz sanki ve bunu söylemekten çekinmiyoruz, ama erkek çocukları hep bi hadi aslan oğlum, hadi şuna bir vur bakayım falan diyerek büyüyor ve doğal olarak anlatamıyor dediğin gibi bi dikte edilme durumu var oysa ikisi de senin evladın ikisinin de yanında rahat olması gerek...
- 1 yıl
Doğuştan gelen bir koruma içgüdümüz var. Bunun üstüne sahiplenme de ekleniyor haliyle. Ve sürekli bunun gerektirdiği gibi durup, o şekilde konuşup, o şekilde davranıyoruz ve bu bir zaman sonra resmen kimliğimiz oluyor. Benim de karşı cinste anlayamadığım birçok şey var. Belki de herkes farklı. Bunu da bilmiyorum. Yazılanlara inanmak zorunda kalıyorum çoğu zaman.
Cevap sahibi1 yılBunun farkındayız yani bir kadın olarak zaten yanımızda ki erkek tarafından korunmak hissetmek isteriz ama bazıları bunu gereksiz abartıyor karısının çalışmasına izin vermeyen insanlar görüyoruz ya da mesela kıyafeti yüzünden psikolojik şiddet uygulayan falan... Peki senin ne olurdu anlamak istediğin kadınlar da
- 1 yıl
Biraz önce yazdım bazı şeyler. Oradan kopyalayıp buraya yapıştırabilirim.
Benim de merak ettiğim ve burada da sıklıkla gördüğüm, başka yerlerde de duyduğum şeyler var ve bunların nasıl bir duygu olduğunu merak ederdim. Biz kadınlar kendimiz için makyaj yapıp giyiniyoruz. Bunu çok sık okudum ve duydum ama hiçbir kadının evinde şu saatte makyaj yapıp güzel kıyafetler içinde oturduğunu düşünmüyorum, düşünemedim de hiçbir zaman Onlar da rahat rahat yalılıp oturuyorlardır. Bunu merak ederdim. Bütün gözlerin sürekli seni baştan ayağa kesmesinin nasıl bir duygu olduğunu da merak ederdim. Kadınlar arzulanmanın hoş bir duygu olduğunu söylüyorlar. En azından birçok kadın. Birçok kadın da, o bakışlar yüzünden kara çarşafa girip de rahat rahat gezseydim diyordur herhalde. Bunu bir yerde bir kadının yazdığını okumuştum. Böyle olunca ikilimde kalıyorum. Ben kadın bedeninde olup da giyinseydim, sokağa çıktığımda ne hissederdim acaba? Sevgilimi dünyaya geldiğine pişman edecek kadar trip atmanın hazzını yaşayıp, sonra tüm suç onunmuş gibi davranıp, ondan gelen özürleri dinlemeyi de isterdim İşin şaka boyutu da var, gerçek boyutu da. Ama merak ettiğim birçok şey var. Bu gerçek.
Başka bir kullanıcıya yazdığım şey de şu.
Öğrenecek çok şeyimiz olduğu kesin. Ama anlamak ve hissetmek çok farklı. Bir erkek üç günlüğüne kadın bedenine girip regl sancısının nasıl bir şey olduğunu, o anda neler yaşandığını bilse, nasıl davranırdık kim bilir? Bu çok büyük bir farklılık. Ya da siz bir yerde otururken bacaklarını neden hafifçe açıp oturmanız gerektiğini nasıl anlayacaksınız? Olaya geniş bakmayı her zaman istedim ama his konusunda yapılacak bir şey yok gibi. - 1 yıl
Bunlar bazı şeyler. Aslında çok fazla şey anlamak isterdim.
Cevap sahibi1 yılSiz gibi farklıyız aslında bizde kendimizin bile bir anı ötekini tutmuyorken hepimiz aynı olamıyoruz ama dediğin gibi kimse öyle değil evde baya pijama tişört yayılarak reels izliyoruz hwjs, makyajı evet gerçekten kendimiz için yapıyoruz ama erkeklerden daha çok kadınlar arası bi rekabet olabiliyor buda kadının kadin için yaptığını gösterir, dısardan güzel bulunmak ve ilgi çekici olmak güzel birsey ama bu artık bakıp geçmek değil taciz olduğu zaman cidden suçlu hissediyoruz kendimizi çünkü hiç tanımadığımız bir adamın bizi fantezi dünyasında hayal etmesi igrenc birsey ve çoğu erkek bunun hoşumuza gittiğini düşünüyor, trip atmak bir nebze sevdiğiyle uğraşır insan lafının kanıtı ama suçlamak cidden kotu çünkü suçlayacak raddeye gelmeden tribin bitmesi lazım, oturma meselesi cidden garip Şu an bende merak ettim mesela çünkü hala vardır mutlaka deniyordu ki bacak bacak üzerine atmak ayıp...
- 1 yıl
Erkekler üreme organlarının fiziksel yapası gereğince bacaklarını birleştirip oturamıyorlar. Yani bunun nasıl bir baskı veya eziyet olduğunu tahmin etmeniz zor. Yanlış bir örnek vermek istemem, çünkü uyguladığım bir şey değil ama, şöyle desem olur mu acaba? Bir kadın 80 beden sütyen giymesi gerekirken 60 beden sütyenle kendini sıkarak saatlerce yürümesi gibi bir şey. Umarım bunu doğru bir örnek olmuştur.
Taciz dediğin nokta kesinlikle akla bile gelmemesi gereken bir şey. Bir erkeğe de bakılır bir kadına da. Kadınlar için kıyafet vb ürünler çok büyük bir sektör ve kadınların rakibi madem kadınlar ve bunun için makyaj yapıp giyiniyorlar, bu farklı. Elbette çoğu erkek de bir kadının dışarıya çıkarken giydiği kıyafetin kendisi için giyildiğini düşünmüyor. Umarım düşünmüyordur. Ama kadınların estetik açıdan bizden daha güzel ve orantılı oluşu da bir gerçek. Fakat biyolojik olarak bir aktarım da var ki, bu bilimsel aktarım milyon yıllık. Bir erkek bir kadının kalçasına bakarken kendisine en güzel anne adayını belirlemek için bakıyor içgüdüsel olarak. O gördüğü kalçayı hayaline katan bir erkek varsa da, ya çok fazla açtır ya da ilk kez bir kalça görmüştür
Cevap sahibi1 yılAslında bir gerçek var yani bizde yakışıklı, fiziksel yapısı güzel birisini görünce şöyle bi bakarız illa ki ama bu karşı tarafı rahatsız edecek dereceye gelince orada iş biter açıkçası, bi erkek olarak diğer erkeklerden farklı çok farklı düşünüyorsun gecen yıl bordo oje ve ruj sürdüm diye birisi okulda hangi otobana gideceksin okuldan sonra demişti...
- 1 yıl
Bakmasanız tuhaf olur zaten. Bunu anlarım ama bir erkekte gördüğünüz nedir? O an kurguladığınız bir şey oluyor mu? Bir erkek bir kadının kıyafetlerinden dolayı göğüslerine bacaklarına ve başka yerlerine bakıyor. Estetik açıdan bizden çok güzelsiniz çünkü. Bir erkek bakıyor ve arzuluyor. Bir erkek bakıyor ve aklında kalıyor. Bir erkek bakıyor ve aşık oluyor. Bir erkek bakıyor ve keşke bana şans verse diyor. Bir erkek bakıyor ve bir gecelik bu kadınla olmak için her şeyimi veririm diyor. Bir kadın nereye bakıyor? Ne geçiriyor içinden? Bana sorarsan bizde hiçbir şey yok ki.
Cevap sahibi1 yılAslında aynı siz gibi düşünülebilir ama daha içgüdüsel yani mesela uzun boylu ve geniş omuzlu olunca kendimizi yanında daha korunaklı hissediyoruz biz, siz kalcasina bakınca cinsellik düşünürsünüz bizde o kasları olunca oluşur mesela, size olduğu gibi bize de hep yanınızda ki erkek güçlü kuvvetli, boylu poslu olsun ki yanınız da adam olduğu belli olsun diyerek aşılandı çünkü, bizde korundugumuzu ve onun bizi sahiplendiğini görmek bile cinsellik uyandirabiliyor aslında...
- 1 yıl
İşte bu bilmek istediğim bir şeydi. Çünkü cinsellik dediğimiz zaman akla çıplaklık geliyor ve tepeden tırnağa giyinmiş ve estetik olarak hiçbir değeri yokmuş gibi görünen erkeğin aslında bir kadını uyarabileceğini de anlamış oldum.
Cevap sahibi1 yılEvet öyle yani bizde çıplaklık geri planda zaten, çoğu zaman tarzı, hareketleri hatta bakışı bile etkili olabiliyor erkeklerde daha farklı diye biliyorum bunu ama bizde öyle değil
- 1 yıl
Estetik durumdan bahsederken de böyle bir şey çikiyor ortaya. Kadın erkeğe oranla çok daha fazla estetik ve durum da erkeğin kadını daha fazla arzulamasina sebep bir durum oluşturuyor. Yani bir kadın bir erkeği hissederken nasıl ki anlattığım durumlar ön planda. Bir erkek de bir kadını arzularken görselinden yola çikiyor öncelikle.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
0Cevap
ben erkek olsam başım beladan çıkmazdı çok kıskanırdım çok yalan söyler çok aldatırdım ama birini sevdiğim zamanda benden sadık olanı olmazdı
11 Yorumla- 1 yıl
Bu kadar dürüst olduğun için, bence erkek olmasan da dilediğin gibi gönlünce yaşa. Çok güzel anlattın durumu.
Gece dışarı çıkardım sksjdjdjdj
Birde uzun boylu olacaksam daha güzel09 Yorumla- 1 yıl
Üzücü bir cevap oldu. Keşke geceleyin dışarıya çıkabilmek için cinsiyet değiştirmeyi hayal etmese kadınlar. Bir erkek buna cevap olarak evde oturmanın nasıl bir duygu olduğunu merak ediyorum demez.
- 1 yıl
Sadece yapmak değil. Merak ettiğin şeyler, anlamaya çalışacağın şeyler de var bu sorunun içinde.
- 1 yıl
Ne kadar anlıyoruz desekte düşünce yapımız çok farklı belki onu anlamak için bir fırsatımız olabilirdi yer değiştirmek gibi şeyler olsaydı.
Erkekler çok hızlı kaynaşıp arkadaş olabiliyor ve kadınlara engel olan ayrıntılar onların çokta umrumda olmuyor. Bunu kıskanmıyor değilim. 3 gün bile olsa güzel olabilirdi. - 1 yıl
Mesela böyle göründüğümüzü anlamış oldum. Oysa bence de erkekler belirli yerlerde hızlı kaynaşır. Bunun haricinde her zaman bir güvenlik sorunu olduğunu düşündükleri için, tedbirli yaklaşırlar. Tam tersini düşünürüm ben de. Bir uzun yolculukta birbirini tanımayan iki kadın nasıl oluyor da saatlerce sohbet edebilir diye düşünürüm her zaman. Bu küçük bir örnek.
- 1 yıl
Ben sohbet edebilenlerden değilim işte 😅
Ama geneli ediyor evet fakat o nasıl anlatılır... Sanırım erkekler kadar masum değil. Çok havadan sudan konuşuyorsunuz. Daha dün tanıştığınız adamlar arkadaşınız olabiliyor. Bu bazen insana lazım olan bir şey. Ama yapamıyorum olmuyor.
Ekek olmak bunu değiştirirmiydi bilmiyorum. Sonuçta karakter değişmiyor. Ama düşünce çok farklı belki bunun bir yardımı dokunabilirdi. Başka aklıma takım elbise giyip denemek haricinde bir şey gelmiyor. - 1 yıl
Takım elbiseyi yine giyebilirsin. Ama bir erkek crop ve mini etek giyip dolaşamaz ;) Bizim algılarımız çok geniş değil. Sizin de güvenlik konusunda hisleriniz bizimki kadar gelişmiş değil diye düşünüyorum. Sürekli kontrol halinde yaşamak da kötü bir şey. Kadınlar öyle değil. Hiçbir şey olmayacakmış gibi dolaşıyorlar ya da bana öyle geliyor. Kadınlar bir kişiye ya da bir vitrine baktıklarında ne görürler bilmiyorum ama uzun uzun anlatabiliyorlar. Bir dizi seyrederken erkek ekranda olup bitenleri görürken, kadın ise arka fondaki perdenin renk uyumunun hatalı olduğunu görüp söyleyebiliyor. Renklerde de öyle. Bu geniş yelpazenin nasıl işlediğini merak ederdim doğrusu.
- 1 yıl
Öğrenecek çok şeyimiz olduğu kesin. Ama anlamak ve hissetmek çok farklı. Bir erkek üç günlüğüne kadın bedenine girip regl sancısının nasıl bir şey olduğunu, o anda neler yaşandığını bilse, nasıl davranırdık kim bilir? Bu çok büyük bir farklılık. Ya da siz bir yerde otururken bacaklarını neden hafifçe açıp oturmanız gerektiğini nasıl anlayacaksınız? Olaya geniş bakmayı her zaman istedim ama his konusunda yapılacak bir şey yok gibi.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Kadınlar ne ister? Erkekler neler düşünüp nasıl hisseder?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler