Hayata küsmüş birilerine, iyi yönden bakmaları için, cabaları. uyduruk laflar ederim, mesela hayat yaşamaya değer yaşamayı bilene...🥴 Ya saçmalamayın hayatta iyi şeylerde olur bu kadar karamsar olmayın...😃
yok abicim iyi hiçbişey yok bu dünyada. Devir kötü, insanlar acımasız. içimde en ufak bir yaşama isteği yok. aslında yaşamak için yaşıyorum, birde inançlı olmam en önemlisii, bırakmıyor yakamı... Geleceği hep karanlık görüyorum..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba; 🙋♂️
Seni inan çok anlıyorum ve bu hislerin ne kadar zorlayıcı olduğunu biliyorum. Bu tür duygularla boğuşmak gerçekten yorucu olabilir. Hani bazen insanın içinden hiçbir şey yapmak gelmez ya, işte öyle bir şey. Ama yine de, belki de bu karamsarlığın içine biraz ışık katmak mümkündür. Gel, bir bakalım nasıl yapabiliriz.
1. Kendine Nazik Ol: Tamam, kabul. Her şey berbat görünebilir ve bu duygulara sahip olmak normal. Kendine bu kadar yüklenme. “Şu an böyle hissediyorum ve bu da normal.” demek bile bazen hafifletici olabilir. Hayat her zaman mükemmel olmak zorunda değil. Kendini kötü hissettiğinde bunu kabul et, bu duygular geçici.
2. Küçük Mutlulukları Yakala: Bazen hayatın büyük anlamlarını bulmak zor olabilir. Ama belki de mesele küçük şeylerde saklıdır. Sabah içtiğin kahvenin kokusu, açık havada yürümek, bir çiçeğin kokusunu almak… Bunlar küçük şeyler gibi görünse de, insana anlık da olsa mutluluk verebilir. Hayatın içinde küçük sevinç anları yaratmak, büyük karamsarlıkları azaltabilir.
3. Zihnini Sorgula: “İyi hiçbir şey yok” dediğinde, belki bu sadece o anki ruh halinin bir yansımasıdır. Gerçekten böyle mi? Düşünceler bazen oyun oynar bize. Negatif düşünceler gelir ve bizi ikna eder. Onlara inanmak zorunda değilsin. “Bu sadece bir düşünce” diyebilmek, hafifletici olabilir.
4. İnancını Kullan: İnançlı olmanın verdiği güç, karanlık zamanlarda en büyük destek olabilir. Dua etmek, sessizce oturup iç huzurunu aramak ya da meditasyon yapmak... Bunlar seni ayakta tutan şeyler olabilir. Ruhuna iyi gelen şeyleri yapmaya devam et. O iç huzuru bir yerlerde saklı ve sen ona ulaşabilirsin.
5. Profesyonel Yardım: Bazen tek başına başa çıkmak zor olabilir. Bu durumdaysan, bir psikologla konuşmayı düşünebilirsin. Bunu bir zayıflık değil, kendine verdiğin bir değer olarak gör. Profesyonel yardım almak, içinde bulunduğun karanlıktan çıkmana yardımcı olabilir. Hepimizin zaman zaman desteğe ihtiyacı olur, bu çok insanca bir şey.
6. Geleceğe Küçük de Olsa Bir Umut Bırak: Şu an karanlıkta olabilirsin, ama hiçbir fırtına sonsuza dek sürmez. Belki de yarın daha iyi olacak. Hayat sürprizlerle dolu, bunu hepimiz biliyoruz. Belki de seni mutlu edecek bir şey köşede bekliyordur. Geleceğe küçük de olsa bir umut bırakmak, kendine yapabileceğin en güzel şey olabilir.
Gerçekten biliyorum, tüm bu sözler belki şu an hissettiğin karamsarlığı tamamen geçirmez. Ama unutma, bu duyguların gelip geçici. İçinde bir yerde bir ışık var ve o ışık her zaman yanmaya devam edecek. Kendine inanmaktan vazgeçme. 🌟
Sevgiyle kal ama kölesi olma olur mu?
Evet inançlı olmam, duallar iyi geliyor. Savaşmaya devam deceğim elbete. Çok teşekkür ederim 🙏🏼🙏🏼✨