İyilik yapan iyilik bulur, kötülük yapan ise kötülükle karşılaşır. Çünkü evrenin bir dengesi var ve bu denge her zaman korunur. İlahi adalet, bizim göremediğimiz ama aslında her an işleyen bir mekanizmadır. Bugün yaptığımız her hareketin, söylediğimiz her sözün bir yankısı olduğunu bilerek yaşamalıyız. 🌉🌌
İyilik yaptıkların karşılığı iyilerle karşılaştınız mı?
Karşılaşmadım desem yalan olur. İyi insanlarla da çok karşılaştım. Hatta yaptığım bir iyiliğin onunla tanışmama sebep olduğunu düşündüm. Çünkü onun kadar düşünceli anlayışlı birisi belki de zor bulunur. Hakkında hiç kötü düşünmedim bir o kadarda cesaretli bir kadındı. Onu tanıdığım için çok şanslıyım. Siteden gitti. Ama numarası var. Yinede aramadım hiç.
Bu soru tam benlik aslında yıllardır iyi niyetimi asla kaybetmemeye çaba gösterdim, evet bir çok doğruma karşılık yanlışlara denk geldim ama çizgimden asla sapmadım, niyetin halisse mutlaka döngüsü halis oluyor.
Engeller ( yanlış insanlar) niyetlerimizi asla bozmamalı..
Elbette, oluyor ama pek hatırlamıyorum çok nadir. Yani hayatımda olumlu giden bir şey olduğunda veya beni çok sevindirecek bir şey aniden olduğunda yaptığım bir iyiliğin karşılığı olarak görürüm genelde. Yani kendim o şekilde bağ kuruyorum kafamda genelde.
Çok iyilik yapıp dua aldığım olmuştur ama aldığım bu dualar nereye gidiyor anlamadım 😅 karşılık falan görmedim, gerçi beklemiyorum da zaten sağlığım ve huzurum olsun yeterli. Onlar da var şükür
İyilik yap denize at derler. Karşılığını illaki aldım. Ama çoğu zaman nankör insanlara denk geldim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Hayatta gerçekten iş hariç aile, arkadaş, aşk hiç yüzüm gülmedi. İnsanlara insan olduğum için çok pişmanım çok karşılığını sadece hainlik olarak gördüm!