Neden hiçbir şeyden zevk almıyorum. Yaş 30?

Sürekli mutsuz, depresif, kimseyle konuşmak istemiyorum. Hep dalgınım, sürekli yalnız kalmak istiyorum sadece yalnızken iyiyim. Bazen insan içine çıkıyorum herkes gülüyor eğleniyor, konuşuyor vs ben sanki orada değilim ilgimi çekmiyor, gülmüyorum, olay anlatıyorlar kaçırıyorum anlamıyorum dinlemiyorum dinleyesim falan yok. Sessiz pasif kalıyorum, konuşmaya enerjim yok ki, konuşacak bişeyim de yok. Bu hep bugüne kadar böyle oldu düzelmiyor hiç. Bunları yaşayınca da kendimi garip tuhaf hissediyorum bu yüzden hep yalnız kalmak istiyorum.

Sosyal kaygı, yaygın anksiyete, takıntı var hep ama bu yaşadıklarımın tek sebebi bunlar olduğunu sanmıyorum sanki altında başka bişey varmış gibi geliyor. 30 yaşındayım hiç sevgilim bile olmadı olması içinde artık uğraşım yok çünkü enerjim sıfır. C n s ellik desen zaten yok ölü gibiyim aynı yeminle ruhum ölmüş gibi hissediyorum. Bu yüzden evliliği düşünmüyorum çünkü daha çok sıkıntı yaşarım bu halde ve karşımdaki kişiye de bunları yaşatmak istemem. Sevgili olaylarına da bu yüzden bulaşmıyorum. Bu halden çıkmadıkça gönül işleri yasak. Sadece bu değiş bütün hayatımı erteliyorum her şeyi erteliyorum yaşamaktan hiç keyif almıyorum. Altından kalkmayı çok istedim ama yalnız olmuyor. Her daim bir rol model ve ya dost arkadaş yol gösteren bir rehbere ihtiyacım var sanki. Üniversite 2 ye kadar okumama rağmen hayatım bomboş geçti ve geçiyor hala.

Güncellemeler
1 yıl
Cevap verin
Güncellemeler
1 yıl
Güncelle
Neden hiçbir şeyden zevk almıyorum. Yaş 30?