Hayatınıza giren herkesden şüphe ederek nasıl yaşanır? Sizce bu kadar takıntılı davranmak normal mi yoksa ben sorunlu muyum?

Sürekli hayatıma giren insanlardan şüphe ederek yaşıyorum ve bu durum iyice psikolojimi bozdu. Biriyle tanışıyorum çocuğun kendiyle ilgili anlattığı her şey bende kuşku uyandırıyor burcunu Oğlak diye biliyordum hayır boğa dedi ama kullandığı bir uygulamada Oğlak yazıyor, kimseyle konuşmuyorum herkesle aram bozuk dedi ama bana yalan gibi geliyor. Şüphe ettiğim için sürekli kullandığı uygulamalara bakıyorum, kim rehberine ne diye kaydetmiş, kimlerle takipleşmiş, en son ne zaman aktif olmuş bunlara bakıyorum ve konuştuğumuz zaman dayanamayıp hesap soruyorum o da bir sürü açıklama yapıyor mantıklı da geliyor bir taraftan günahına mı giriyorum acaba diyorum ama o şüphe hiç gitmiyor. Beni sevmediğini düşünüyorum ama benim hakkımda bir sürü şeye dikkat ediyor normalde hatırlanmayacak küçük şeyleri bile hatırlıyor ben onun anlattığı şeyleri unuttum mesela o kadar dikkat etmedim. Değer vermeyen insan bu kadar dikkat etmez sevmediği birine ama nedense kendimin biri tarafından sevilip değer görüldüğüne inanmıyorum imkansız gibi geliyor şüphe etmeden duramıyorum. Ama onu sürekli takıntılı davranışlarımla soğutmak da istemiyorum kendime nasıl engel olabilirim?

Hayatınıza giren herkesden şüphe ederek nasıl yaşanır? Sizce bu kadar takıntılı davranmak normal mi yoksa ben sorunlu muyum?
Cevapla