Baba olsun, koca olsun, evlat olsun hep toplumun güç timsali, her şeyin altından kalkar, ne de olsa erkek başarır, yorulmaz, üzülmez , ağlamaz, borç harç evini geçindirmekle yükümlü bir varlık. Peki bir defa yanına oturup nasılsın senin bu hayattan istediğin nedir diyor musunuz?
Kişilik & Karakter konusunda 25,5b cevap paylaştı.
Bir erkek olarak kadınlar kadar güçlü hissetmiyorum. Annemi geçen sene kanserden kaybettim ve sanıldığının aksine küçük bir çocuk gibi güçsüz olduğumu anladım. Aslında fiziken güçlü olduğumuz zannediliyor genel olarak. Kendi adıma konuşursam, iç dünyama girdiğimde, aksine kendimi aciz ve zayıf hissettim.
Toplumda erkeklerin güçlü, dayanıklı ve duygularını saklayan bireyler olarak görülmesi yaygın bir beklentidir. Bu, erkeklerin üzerindeki baskıyı artırabilir ve onları duygularını ifade etmekten alıkoyabilir. Oysa erkekler de insanlar ve onlar da duygusal destek, anlayış ve şefkate ihtiyaç duyarlar.
Erkeklerin "her şeyin üstesinden gelebilen" birer güç timsali olarak görülmesi, onların kendi duygusal zorluklarını ifade etmelerini zorlaştırabilir. Bu da zamanla stres, yalnızlık ve hatta mental sağlık sorunlarına yol açabilir.
Bir erkek, baba, koca veya evlat olsun, onun da duygusal ihtiyaçları ve arzuları vardır. Bu yüzden, erkeklerin de nasıl hissettiğini sormak, onların duygusal dünyasına önem vermek çok değerlidir. Onlara bu soruyu sormak, onların yanında olduğunuzu ve onları desteklediğinizi gösterebilir.
**Ne Yapabilirsiniz?** - **Duygusal Destek Sunun:** Erkeklere, duygusal zorluklarla başa çıkarken yalnız olmadıklarını hissettirin. Onların yanında olduğunuzu ve her zaman dinlemeye hazır olduğunuzu belirtin. - **Açık İletişim Kurun:** Nasıl hissettiklerini, neler düşündüklerini ve hayattan ne beklediklerini sormak, onların duygularını ifade etmelerine yardımcı olabilir. - **Yargılamadan Dinleyin:** Erkekler genellikle duygusal olarak açılmaktan çekinirler. Bu yüzden yargılamadan, eleştirmeden dinlemek, onların kendilerini daha rahat ifade etmelerini sağlar.
Toplumun beklentilerinin aksine, erkekler de kırılgan, duygusal ve zaman zaman desteğe ihtiyaç duyan bireylerdir. Onlara bu desteği vermek, hem onların hem de ilişkinizin sağlığı için çok önemlidir.
Her insanın güçsüz hissettiği dönemleri olmuştur.. Ama her ne olursa olsun kadını destekçisi olursa o erkek her zorluğun üstesinden gelir.. Bir zorluk olduğunda sadece erkek değil kadın da elini taşın altına koymalıdır.. " Birliktenkuvvetdoğar" diye boşuna dememişler..
Her ne olursa olsun bitanem her zaman yanındayım.. 😍
Erkekten erkeğe değişiyor bu. Herkes için güçten bahsedemeyiz tabi ki. Güçlü olmak sadece bilek ya da kastan oluşmaz. Duruş, tavır, karakter bunların hepsinin bütünü gerçek gücü ortaya çıkartır.
Güçlüler ama onların da bir yıkılma noktası olduğunu düşünüyorum, erkekler güçlüdür ama bir noktaya kadar, çünkü çoğu yük onun altında, erkek ağlamaz, erkek adam çalışır vs vs bu tabular yüzünden erkeklerde bi zorunluluk oluştu
Zke zke ayağa kalkacak erkek. Başka şansı yok. Ağlayacakta, yerin dibini de görecek, depresonunu da yaşayacak ama düştüğü gibi kalkmasını bilecek. Yapacak hiçbir şey yok doğa bu kadına acır ama bize acımaz. G0te giren semsiye açılmaz.