insanın kendine merhamet etmesi zayıflık mıdır? Kendinize nasıl davranırsınız?

insanın kendine merhamet etmesi zayıflık mıdır? Kendinize nasıl davranırsınız?
Tabii ki kendime karşı elimden geldigi kadar saygılı ve merhametliyim. Yalnız şunu fark ettim ki bu merhametin seviyesi biraz da mutlu olmakla ilgili. Seven mutlu olan bir insanın kendine saygısı bakımı merhameti resmen seviye atlıyor.
Mutluluk özgüven veriyor çünkü yaşam kalitesini yükseltiyor
İnsanın en iyi merhameti ve rehberi en iyi kendisine oluyor. Akşam kapılar kapanınca kim ne yer ne içer neler yaşar kimsenin umru olmaz en değer vereninin bile minimal seviyede kalır kendisinin yanında merhamet değeri.
Etmiyorum, kendime bir çok konuda acımasızım...
Teşekkür ederim...😌🌺
Kendime Rauf Abdul rahman gibiyim)
O kim😂
Saddam huseyini yargılayip idam cezası veren Iraklı yargıç)
Anladım:))
Cevap
16Cevap
Evet zaten ilk başta kendime merhamet ederim.
Merhamet duygum yüksek ancak kendime geldiğimde merhametsiz olabiliyorum ara sıra. Bazı farkındalıkları görüp bildiğim halde, kendime yakıştıramadığım olayların içinde buldum kendimi. Böyle iken haksızlık yaptığım insanlarda oldu.
Neyse ki bunun sonrasında fark edip pişmanlık duymayı, kendime olumlu yorumluyorum.
İnsanın kendini dönem dönem eleştirmesi gerekiyor. Bazı insanların eleştirmesi beklemeden.
Kendime merhamet etmek, benim aciz olduğum anlamına gelmiyor. Birisine merhamet ediyorsanız o da saygınlığınızdan dolayı ediyorsunuz, onlara saygıdan ettiğiniz merhameti kendinize de edebilirsiniz. Unutmayın kimse kendinizden değerli değildir aile olarak anne, baba, kardeş, abla ve abi gibi kişilerden başka kimseye kendinizden fazla değer vermeyin.
Unutma ki bu dünyada en değerli kişi kendinsin eş çocuk anne baba kardes akraba herkes bir yere kadar seninle olabilir kendine ne kadar merhamet edip değer verirsen o kadar kaliteli bir insan olursun
Etmem lazım ama etmiyorum, millete merhamet gösterip şefkatle yaklaşırken kendime düşman gibi davranıyorum :D Kendime merhamet etmeyi öğrenmem lazım
Evet, kendime merhamet ederim çünkü hatalarımın da insan olmanın bir parçası olduğunu biliyorum. Kendimi affetmek, ilerlemek ve daha iyi bir insan olabilmek için önemli.
Kendime daha acımasız davranıyorum, kendime göstereceğim merhamet beni zayıflatır..
Haklısın..
Elimden geldiğince etmeye çalışıyorum. Zaten bi başkalarına merhamet etmekte çok iyiyim. Kendimi ve kendi hayatımı o kadar fazla önemsemiyorum.
Evet , ederiz, bu zayıflık değil , bu düşünsel bir eylem , kendine merhamet etmeyen kimseye merhamet etmez
Evet bazen kendime çok acıyorum..
Teselli ediyorum canım kendim seni seviyorum diyorum..
En cok merhameti kendime ederim
sadece kendime etmiyorum galiba
Neden?
bilmem ki abla geçmişte yaptığım bazı şeylerden çok pişmanım mesela ilk defa bir kız bana yürüyüp telefonumu istemişti utançtan verememiştim ):
Bazı dertlerin yanında bu minicik aslında hayat sana büyüdükçe çok şey öğretiyor birşeyleri ala ala hemde güçlü ol ben bazen neyse işte güçlü ol..
teşekkür ederim ama hep yalnız olucam gibi hissediyorum işte boyumda 160
İlla birileri gelip gidiyor sıkma canını
sen çok canı yanmış bir ablaya benziyorsun
Herkesin bu hayatta yandığı noktalar vardır kimisi yansıtır kimisi atlatıyor
Kendime çevremdekilere merhamet ediyorum evet
Bazen etmiyorum
herkese ederim, kendime acımam
İnsan kendine kötü davranır mı ki 🤔
Bazı konularda hayır
bi kendime merhametim yok
Başkalarına merhamet etmede daha iyiyim.
Yes sirrrrr 💅
Niye etmiyim ki
Ederim
Edemem
Etmiyeah.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?