Erkeklerin kurduğu dediğin zaman çok farklı anlam çıkar. İslam dininde kadınlara değer veriliyor. Miras olarak mesela. Seninle ben kardeşiz. Babamız 3 te 1 sana, 2'ini bana veriyor çünkü ben evlenirken 2'ini hem aileye hem de çocuklarıma veriyorum ama sen öyle değilsin, evlenir iken mehir alıyorsun, çocuklarına da paylaşma durumun yoktur.
Karakter meselesi, senin kendi düşüncen ve ben sana dine katıl, dinimize gel şöyle böylr diye bir sitem ve istek etmedim. Kendin getirdin konuyu oraya. Kadınları aciz falan diye açıkladın ve yoruma gelip insanların düşünce ve fikirlerine saygı duyman gerekiyor..
Yani şöyle soyliyim kulağı sağır birine konuşarak hiç bir şey anlatamazsin insanlar 5 vakit ezanı dinler her gün ama ne söylediğini çoğu bilmez veya cenaze namazına gidersin cenaza gömülürken imam telkin verir herkes telkini ölüye verildiğini sanar ama telkin yaşayanlara verilir ölen zaten ölmüştür ibret alın der
Erkeklerin kurduğu dediğin zaman çok farklı anlam çıkar. İslam dininde kadınlara değer veriliyor. Miras olarak mesela. Seninle ben kardeşiz. Babamız 3 te 1 sana, 2'ini bana veriyor çünkü ben evlenirken 2'ini hem aileye hem de çocuklarıma veriyorum ama sen öyle değilsin, evlenir iken mehir alıyorsun, çocuklarına da paylaşma durumun yoktur.
@Geiltoy O dilese rüzgârı dindirir de gemiler denizin üzerinde hareketsiz kalıverirler. Şüphesiz bunda çok sabreden, çok şükreden herkes için ibretler vardır.
Bu yazdigimi anlayabilende gelisim potansiyeli vardir. Kir'an da nediyo, kafirlerin inanmasi mumkun degildir. Ayni sekilde benim yazdigimi anlamayanlarin da gelismesi mumkun degildir 🙂 o yuzden cevap verenleron cogunu blokladim. Hak etmeyene level atlatmayiz.
Benim sizin dinizle ilgili sorum yok ki. Olamaz da. Beni ikna mi ettin simdi dininize mi katilcagimi saniyosun :D sisteminizi sevmiyordum daha da sinir oldum sayende :D
Karakter meselesi, senin kendi düşüncen ve ben sana dine katıl, dinimize gel şöyle böylr diye bir sitem ve istek etmedim. Kendin getirdin konuyu oraya. Kadınları aciz falan diye açıkladın ve yoruma gelip insanların düşünce ve fikirlerine saygı duyman gerekiyor.
Okumayı bilmiyorum ama Allahın izniyle en kısa zamanda öğrenecem. Ve benim için en doğru olanı manasıyla birlikte öğrenmek sadece okumakla geçiştirmek istemiyorum. Bu arada okumasam bile dinlerim çok güzel huzur verir bana