Dini inancınız var mi? nedir?
Sana ne?
Hristiyanlık
Musevilik
Ateizm
Deism
Budizm
Zerdüşt
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yok sayılır ama ben kendimi ne ateist ne agnostik ne de başka bir şey olarak sınıflandırmayı sevmiyorum. neden inanmayan insanları da illa ki bir gruba sokmaya çalışıyorlar anlamış değilim sözüm soru sahibine değil mesela birine kendimi herhangi bir dine tamamiyle ait hissetmiyorum bence önemli olan insanın özünde iyi biri olması ve tüm dinlerin ortak yanı da bu zaten diyorum, karşımdaki kişi çıkıyor bana ateistsin yani diyor. Yani tamam ateizm herhangi bir tanrıya ve dini mitolojilere inanmamaktır ama ben kendimi tam olarak bu kalıba da sokmak istemiyorum. Bu konular üstünde çok duran çok düşünüp tanrı kesin olarak vardır veya yoktur diye düşünen biri değilim ama kalbimi her zaman temiz tutmaya iyi bir insan olmaya çabalayan biriyim. Açıkçası din/inanç/mezhep çatışmalarını da çok gereksiz buluyorum ben çünkü insan neye inanmak isterse ona inanır bu kimsenin iki lafıyla değişecek bir durum değil ki. Kendimi illa ki bir gruba dahil etmem gerekiyorsa agnostiğim denebilir sanırım. Küçüklüğümden beri müslüman ama benim inancıma da saygı duyan bir ailede yetiştim. Toplumun da büyük çoğunluğu müslüman olduğundan inşallah maşallah Allah korusun gibi kelimeler de ağzımıza yerleşmiş ve bunları kullanmaktan da gocunmuyorum açıkçası çünkü dediğim gibi ben kendimi ateist olarak falan da sınıflandırmıyorum. Tanrı olabilir de olmayabilir de, bunu bilemeyiz. Onun dışında her dinden insanın bayramını da her zaman güzel dileklerle kutlar inançlarına saygı duyarım zaten hangi inanışa sahip olursanız olun bence olması gereken de bu. Bazı insanlar her ne kadar bu tarz düşüncelere sinir olup tamam en saygılı sensin falan dese de bunu pek anlamlandıramıyorum ben. Kötü bir şey mi yani? Böyle insanlar görmek bazılarına ne kadar batıyor kötü veya fesat bir düşünce olsa anlayacağım da :D garip.
Bu zihniyete cok yakınım iste. Mesela ateist olduğum halde ayıp olmasın diye amcamla bayram namazına gitmisligim var.
Soru biraz insanlarla takılmak için öylesine soruldu " sana ne " şıkkı o yuzden eklendi 😉😊
Cevap
4Cevap
Dini inancım yok
Her şeyi ekleyip agnostizimi eklemem beni biraz üzdü...
Agnostiklerde vardır :))
Herseyi eklemedim haksızlık ediyorsun 😄
Zerdüştlüğe kadar var daha ne olsun 😅
çölde keçi s2nlerle aynısı kategorilerde bulamadım
Islam neden şıklarda tok
Turkiyede Müslüman olduğunu sanmıyorum ondan şıklarda yok 😁
Cogu Müslüman canım
Siz oyle sanin
İslam.
İslam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?